پاسخ : برگي از المپياد فيزيك
خوب اقای شیرکوهی و پوریای عزیز!
شما دوستان به عنوان طلایی ها و نقره های جهانی بیاین بچه ها رو راهنمایی کنید که چیا بخونن!
الکی هم پولشون رو هدر ندن واسه کتاب!
پولی که میخوان بدن واسه کتاب های مزخرف بیان کتاب های مرجع!
اما پوریا جان واقعا حرفات رو قبول دارم که وقتی مکانیک کلپنر هست چرا باید بیایم کتاب های دیگه مکانیک رو (غیر مرجع) بخونیم ؟!
حالا میشه کتاب هایی رو که خوندین رو بگین ؟
قطعا ایرودوف،ماریون،کلپنر،جکسون،فولز،زیمانسکی، ارفکن رو پیشنهاد می کنی درسته ؟ :d
واقعا برا همه سواله یا نه ؟ که یک کسی که مدال اورده چی خونده ؟! شاید واقعا فقط برای من باشه
واقعا چه کتاب هایی رو خوندین ؟!
حرفام طولانین... ولی می ارزه کلش رو با دقت بخونید... شاید به دردتون بخوره...
سلام.. والا کسی نباید ببینه دیگران چی خوندن که طلا شدن.. چون همه با هم فرق دارن..
ولی من چند توصیه دارم.. که تا حالا هر چی شاگرد داشتم ازش جواب خوب گرفتن و همشون مرحله 1 و 2 قبول شدن..
1- سال اول و دوم : کتاب ریاضی (توماس و غیره ) کتاب های مرجع مثل هالیدی ها، کلپنر ، گریفیتث ، ایرودف( برای مهارت اولیه در مباحث)
2- تابستون سال دوم به سوم: سوالات 40 نفر - نور هندسی - الفبا حرارت و سیالات- هالیدی بخش مغناطیس و اینا
3- اوایل سوم تا دم مرحله اول : امتحان دادن تمام مرحله 1 ها در شرایط امتحان اصلی ( حتی لباس و ساعت امتحان) ( برا همین اصلا نباید سوالا بسوزه که کتاب ها این کار رو کردن )
با این روش درصد بچه حدود 20 الی 40 درصد از چیزی که باید می زدن بیشتر میشه فقط برا اینکه کاملا مسلط به شرایط ، سوالا و محیطن و استرس اصلا ندارن و دیگه دستشون راه افتاده... دو سال پیاپی از این روش نتیجه ی 100 در صد قبولی مرحله 2
گرفته شده... شاید الان نفهمید ولی خیلی موثره .. در ضمن مرحله 1 تو مرحله 2 تاثیر داره..
4- از مرحله 1 تا 2: دقیقا مثل مر حله اول.. این کار وا قعا باعث میشه 90 % سوتی ها کاسته بشه... و همین طور برای تمرین تو این بازه زمانی سوالای آپتیتیود عالیه..
این چیز های لازم و کافیه...
حالا اگه کسی می خواد بیشتر کار کنه... و فیزیک رو به خاطر علاقه می خونه و نمی خواد خودش رو به مباحث المپیاد محدود کنه می تونه کتابای زیر رو هم بخونه...
کلپنر (کامل) - گریفیث ( 6 فصل اول ) - ماریون ( بخش های مکمل کلپنر) فولز هم همینطور - ربتس و نایفه ( بخش های مکمل گریف)
کتاب دیوید مورین (introduction to classical mechanics) - آشنایی با دینامیک (پرسیوال)
در ضمن کتاب های مسئله ی خیلی خوب داریم که اگه وقت داشته باشید و بخواید خوب کار کنید هست :
ایرودف ها - آپتیتیود - کانادا - بوستون - گاید تو فیزیک پرابلم (زبون اصلیه ) ( guide to physics problems) - مسائل دوره ی تابستان (76 تا 79 و 80 تا 83) - مسائل دوره 10 نفر...
فقط نترسید از این همه اسم.... فقط هر چی می خونید باید خوب و اصولی بخونید... دقیق بخونید .. خوب ارتباط برقرار کنید ... هیچ چیز رو تو ریاضیات و فیزیک بی اثبات قبول نکنید ( چون تو اثبات ها نکاتی هست که تو مسئله باید رعایت بشه و اگه اصولی
نخونده باشید همش سر در گمید که آیا میشه تو این مسئله استفاده کرد یا نه.. یا آیا تو شرایط این مسئله این قضیه صادق هست یا نه...
بعضی ها با خوندن هالیدی ها و کلپنر و گریفیث طلا شدن...( با خوب خوندن) و بعضی ها سریع نشستن تمام کتاب های بالا رو تموم کردن و مرحله 2 هم نشدن...
پس تنها توصیه ی من اینه..
خوب بخونید .... ارتباط بر قرار کنید ... درک کنید ... شهود پیدا کنید... تمام حالت های ممکن رو چک کنید... بدون اثبات هیچ چیز رو قبول نکنید ( حتی حرفای دکتر خرمی رو .. چه برسه به معلماتون) .. مسائل رو تا جواب آخر نرسیدین ول نکنید..
جواب آخرتون رو از لحاظ ابعادی و حالت های خاص چک کنید.. جواب رو درک کنید.. با جواب ازتباط بر قرار کنید و صرفا به چشم یه جواب بهش نگاه نکنید ( از هر جواب باید کلی چیز جالب و جدید یاد بگیرید)
مسائل رو در هنگام تمرین از هر چند راهی که می تونید حل کنید ( چون با اینکار می تونید به فهمید که کدوم راه ها تو کدوم نوع مسائل راحت تر به جواب می رسن...
همیشه بدونید اگه 100 تا راه رفتید و مسئله با یک راه فقط حل شد ، 99 تا راه یاد گرفتید که تو این نوع مسائل جواب نمیده .. ولی از راهی که رفتید می فهمید که مثلا تو فلان مسئله احتمالا این راه جواب میده..
اگر از چند راه چند جواب مختلف بدست آوردید که یکیش درست بود ، نگید که خوب مسئله رو که حل کردم.. بیخیال... نه.. بشینید مشکل و باگ های بقیه راه ها رو در بیارید که اگه جایی قرار شد از اون راه برید از روش درست اون راه برید...
مسئله حل کردن رو به چشم تمرین نبینید به هیچ وجه.. به چشم یادگیری و تجربه و کار علمی برای یاد گرفتن ببینید...
با فیزیک زندگی کنید... الکی به خودتون فشار نیارید... میبینید حال و حوصله ندارید فیزیک رو ول کنید برید 1 کم بگردید...
خوشی هاتون رو با فیزیک تقسیم کنید.. لذت هاتون رو.. ساعت های شادیتون رو.. اینطوری اونم بهتون خیلی خیلی حال میده...
زیاد حرف زدم.. ولی هنوزم خیلی خیلی حرف دارم...ببخشید دیگه..
موفق باشید..