ارسال ها
454
لایک ها
472
امتیاز
0
#1
دوست دارم تو این تاپیک در مورد بیماری های خونی صحبت کنیم؛

یکی یکی با شماره در مورد بیماری ها و نحوه ایجادشون صحبت میکنیم؛

شماره 1؛ لوسمی یا لوکمی
 
ارسال ها
960
لایک ها
1,804
امتیاز
0
#2
پاسخ : بیماری های خونی

1



سرطان خون یا لوسمی یا لوکمیا بیماری پیشرونده و بدخیم اعضای خون ساز بدن است. این بیماری در اثر تکثیر و تکامل ناقص گویچه‌های سفید خون و پیش سازهای آن در خون ومغز استخوان ایجاد می‌شود. واژه لوسمی به معنی خون سفید است. لوسمی یکی از چهار سرطان شایع در میان کودکان است.
در بیماری لوکمی یا همان سرطان خون، مغز استخوان به صورت غیر عادی، مقدار بسیار زیادی سلول خونی تولید می‌کند. این سلولها با سلولهای خون نرمال و عادی متفاوت هستند و درست عمل نمی‌کنند. درنتیجه، تولید سلول‌های سفید خون طبیعی را متوقف کرده و توانایی فرد را در مقابله با بیماری‌ها از بین می‌برند. سلول‌های لوکمی همچنین بر تولید سایر انواع سلول‌های خونی که توسط مغز استخوان ساخته می‌شود از جمله گویچه های قرمز خون که اکسیژن را به بافت‌های بدن می‌رسانند، و پلاکتهای خونی که از لخته شدن خون جلوگیری می‌کنند، اثر می‌گذارند.
[TABLE="class: toc"]
[TR]
[TD]
[h=2]محتویات[/h] [نهفتن]​

[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
[h=2]نشانه‌ها [ویرایش][/h]نشانه‌های نمادین لوکمی موارد زیر می‌باشند: کم‌خونی که با رنگ پریدگی و سستی یا خستگی مشخص می‌شود، کبودی پوست، لثه‌های متورم و خونین، تب خفیف (38/5 درجه).غده‌های لنفاوی متورم (با اینکه غده‌ها نه دردناک و نه قرمز می‌باشند). درد استخوان، خونریزی شدید و پی‌درپی و پدیدار شدن خون در ادرار یا مدفوع کودک.
نشانه‌هایی همانند علایم لوکمی می‌توانند در کودکانی که از اختلالات گوناگون دیگری رنج می‌برند نیز ظاهر شوند. پزشکان وقتی به لوکمی مشکوک می‌شوند که نشانه‌ها نمادین آن با بزرگی جگر یا طحال همراه باشند. هنگامی شک بیشتر می‌شود که سلول‌های سفید سرطانی در لام خون محیطی دیده شود. تشخیص با آزمایش مغز استخوان قطعی می‌شود.
[h=2]انواع [ویرایش][/h]لوسمی بر اساس نوع گویچه سفید خون که دچار تراریختگی و سرطان شده به دو دسته تقسیم می‌شود:

  • لنفوئیدی یا لنفوبلاستی: این نوع لوکمی سلول‌های لنفاوی یا لنفوسیت‌ها را تحت تاثیر قرار می‌دهد که بافت‌های لنفاوی را می‌سازند. این بافت جزء اصلی سیستم ایمنی بدن است و در قسمت‌های مختلف بدن از جمله غدد لنفاوی، طحال یا لوزه‌ها یافت می‌شود.
  • میلوئیدی یا مغز استخوانی: این نوع لوکمی سلول‌های مغز استخوانی را تخت تاثیر قرار می‌دهند. سلول‌های مغز استخوان شامل سلول‌هایی است که بعداً به گلبول‌های قرمز، گلبول‌های سفید و سلول‌های پلاکت ساز تبدیل می‌شوند.
همچنین هر دو دسته لوسمی به دو نوع حاد و مزمن تقسیم می شوند لذا چهار نوع کلی لوسمی داریم لوسمی مزمن میلوئیدی ، لوسمی حاد میلوئیدی ، لوسمی مزمن لنفوئیدی و لوسمی حاد لنفوئیدی (ALL، CLL، AML، CML)
[h=2]سبب‌شناسی [ویرایش][/h]پزشکان علت دقیق لوسمی را نمی‌دانند. به نظر می‌رسد عوامل ژنتیکی و محیطی در بوجود آمدن این بیماری نقش داشته باشند. مانند هر سرطان دیگری، عامل مستعد و پیشتاز در ایجاد لوسمی به هم خوردن نظم تقسیم سلولیاست. پژوهش‌های انجام شده روند بدخیمی بیماری لوسمی را به این عوامل ارتباط می‌دهند:

  • ژنتیک: ناهنجاری‌های ژنتیکی نقش بسیار مهمی در رشد لوکمی در بدن دارد. برخی بیماری‌های ژنتیکی مثل سندرم داون، احتمال ابتلا به لوکمی را بالا می‌برد.

  • قرار گرفتن در معرض پرتوهای یونیزه کننده و برخی مواد شیمیایی خاص: افرادی که در معرض پرتوهای شدید قرار گیرند مانند بازماندگان بعد از حملات اتمی یا رویدادهای رآکتورهای هسته‌ای، احتمال دچار شدن به لوکمی در آنها بیشتر است. قرار گرفتن در معرض برخی موادشیمیایی خاص مانند بنزین نیز می‌تواند احتمال ابتلا به لوکمی را افزایش دهد.
  • نارسایی سیستم ایمنی طبیعی بدن
  • سن در میان بزرگسالان: آمادگی ابتلا به لوسمی با افزایش سن ارتباط مستقیم دارد. افراد بالای ۵۵ سال باید بیشتر مراقب علایم هشدار دهنده این بیماری باشند. با این حال لوسمی می‌تواند کودکان را هم در هر سنی گرفتار کند ولی بیشتر در سنین سه تا چهار سال اتفاق می‌افتد.
[h=2]روند تشخیص [ویرایش][/h]بیماری می‌تواند با شتاب یا به کندی پیشرفت کند. نزدیک ۲۵ درصد گونه‌های لوکمی در جریان یک معاینه بالینی معمولی و پیش از اینکه نشانه‌ها بیماری ظاهر شوند تشخیص داده می‌شوند. پزشکان معمولاً لوکمی مزمن را با آزمایش خون ساده قبل از شروع علائم تشخیص می‌دهند. روند تشخیص می‌تواند دربرگیرنده موارد زیر باشد:

  • آزمایش جسمی: شناسایی نشانه‌های فیزیکی و جسمی لوکمی مثل رنگپریدگی ناشی از کم خونی، و ورم غده‌های لنفاوی، کبد یا طحال
  • آزمایش خون: شمارش تعداد گلوبول‌های سفید یا پلاکت‌های خون
  • آزمایش سیتوژنتیک: این آزمایش تغییرات ایجاد شده در کروموزوم‌ها، ازجمله وجود کروموزوم فیلادلفیا را بررسی می‌کند.
  • آزمایش نمونه مغزاستخوان
برای تایید تشخیص لوکمی و تعیین نوع و میزان پیشرفت آن در بدن، نیاز به آزمایش‌های بیشتر است.
[h=2]درمان [ویرایش][/h]در سالهای اخیر، با به کارگیری داروهای ضد سرطان موثرتر، طول عمر بیماران مبتلا به لوکمی افزایش پیدا کرده است. این داروها موجب فروکش‌ کردن نشانه‌های بیماری می‌گردند به طوریکه نشانه‌ها در جریان درمان بیماری بدتر نمی‌شود و حتی بیماران تا اندازه‌ای درمان می‌شوند. درمان لوسمی بستگی به نوع لوسمی، وضعیت بیماری در شروع درمان، سن، سلامت عمومی و چگونگی واکنش بیمار به نوع درمان دارد که گاهی منجر به سلامت کامل این بیماران می‌شود . از مهمترین عوامل در بهبود بیماری برخوردار بودن بیمار از روحیه بالا جهت مقابله با این بیماری است .
شیوه درمان این بیماری می‌تواند شامل موارد زیر نیز باشد:

[h=2]منابع [ویرایش][/h]
  • لوکمی (سرطان خون) به زبان ساده؛ دکتر احمد محمودآبادی، انتشارات کردگاری، شابک: 7-15-2736-964-978 فهرست کتاب
 
ارسال ها
960
لایک ها
1,804
امتیاز
0
#3
پاسخ : بیماری های خونی

ما یکی از فامیلامون سرطان خون داشت
80 - 150 میلیون خرج کردن و خون این فرد رو عوض کردن و الانم حالش توپه توپه
میشه؟؟
میشه کل خون یه نفر رو عوض کنن؟؟؟
 
ارسال ها
454
لایک ها
472
امتیاز
0
#4
پاسخ : بیماری های خونی

چه نوع سرطانی؟ کجا درمان شدن؟ فکر کنم تنها تعویض خون نبوده، بخش هماتولوژی بیمارستان شریعتی در این زمینه مرکز بسیار قدرتمندیه
 
ارسال ها
960
لایک ها
1,804
امتیاز
0
#5
پاسخ : بیماری های خونی

سرطان خون
تهران
 

mefmef

New Member
ارسال ها
404
لایک ها
232
امتیاز
0
#6
پاسخ : بیماری های خونی

آنمی: کمبود آهن ناشی از جذب نکردن آهن یا کم رسیدن آهن به بدن یا گلوبول خون زودتر از بین رود
تالاسمی: گلوبول قرمز حالت طبیعی ندارد و 2نوع دارد کوچک اکثر افراد از این نوع است وبزرگ کشنده وشدید است
هموفیلی: که درآن فاکتور انعقاد خون کم است یا وجود ندارد
انمی ناشی از کمبود اسید فولیک
آنمی داسی شکل که گلوبول ها شکل داس می شوند
و به طور کلی کم خونی ها به علت های زیر است
1-کمبود مواد خون ساز
2-از بین رفتن گلوبول ها زود تر از معمول (همولیز)
3- خونریزی ها ناشی از پارگی رگ وعیوب انعقاادی
 

M-Mohammadi

New Member
ارسال ها
2,708
لایک ها
3,152
امتیاز
0
#7
پاسخ : بیماری های خونی

سیفلیس:
سیفیلیس یک بیماری باکتریایی است و در دو شکل جنسی (بیماری‌های آمیزشی) و غیرجنسی انتشار می‌یابد. این بیماری در اثر تماس مستقیم با پوست عفونی منتقل می‌شود. همچنین از مادر به نوزاد و از طریق خون آلوده منتقل می‌شود. این بیماری در صورت درمان نشدن می‌تواند سبب زمینگیر شدن افراد یا مرگ آنها شود. باکتری عامل این بیماری اسپیروکتی از جنس ترپونما گونه (ترپونما پالیدوم) است.

روش تشخیص این بیماری آزمایش خون (VDRL) و کِشت میکروب است.

منبع: ویکی پدیا

 
آخرین ویرایش توسط مدیر

M-Mohammadi

New Member
ارسال ها
2,708
لایک ها
3,152
امتیاز
0
#8
پاسخ : بیماری های خونی

ایدز:
ایدز سرنام عبارت (به انگلیسی: [SUP][۲][/SUP]AIDS یا Acquired immune deficiency syndrome) به معنی نشانگان نقص ایمنی اکتسابی است. ایدز یک بیماری پیش‌رونده و قابل پیشگیری[SUP][۳][/SUP][SUP][۴][/SUP] است، این بیماری حاصل تکثیر ویروسی به نام اچ‌آی‌وی در بدن میزبان است[SUP][۵][/SUP] که باعث تخریب جدی دستگاه ایمنی بدن (معروف به نقص ایمنی یا کمبود ایمنی) انسان می‌گردد، که خود زمینه‌ساز بروز عفونت‌های موسوم به «فرصت طلب» است که یک بدن سالم معمولا قادر به مبارزه با آنهاست ولی بدن بیمار مبتلا به ایدز در برابر آنها مقاومتی ندارد. در نهایت پیشرفت همین عفونت‌ها منجر به مرگ بیمار می‌گردد به طوری که بیماری‌های پولمونیت و سل عامل اصلی مرگ و میر در میان مبتلایان به ایدز در سراسر جهان است[SUP][۶][/SUP].

ایدز پدیده‌ای پزشکی-بهداشتی است که ابعاد اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی آن بسیار گسترده است[SUP][۴][/SUP]. در سال ۱۹۹۶ سازمان ملل متحد ایدز را نه تنها به عنوان یک مشکل سلامتی مورد توجه قرار داد بلکه آن را یک مسئله بر سر راه پیشرفت بشری برشمرد[SUP][۷][/SUP]. همچنین در سند استراتژی امنیت ملی ایالات متحده آمریکا (۲۰۰۲) این کشور خود را متعهد به هدایت جهان برای کاهش تلفات هولناک اچ. آی. وی/ایدز دانسته است[SUP][۸][/SUP]. بیش از ۹۰ درصد موارد ابتلاء مربوط به کشورهای جهان سوم و در حال توسعه است. ایدز در حال حاضر ششمین علت مرگ و میر بشر است.[SUP][۹][/SUP]

ایدز تنها یک مشکل پزشکی نیست، بلکه یک مشکل اجتماعی و فرهنگی نیز هست، این بیماری تابو تلقی می‌شود و با هاله‌ای از شرم و منع‌های اخلاقی و فرهنگی همراه است که این موضوع مانع از اعلام بیماری از سوی افراد شده و همین مساله منجر به پنهان ماندن بیماری، طی نشدن پروسه درمان و در نتیجه شیوع سریع آن می‌شود..[SUP][۱۰][/SUP] به علت پیش داوری و ترس از سرایت بیماری، این بیماران درمورد انتخاب مسکن، شغل، مراقبت‌های بهداشتی و حمایت عمومی مورد تبعیض قرار می‌گیرند. رفتارهای نامناسب و تحقیرآمیز موجب انزوای بیمار گشته، فرصت آموزش را از وی می‌گیرد. وحشت از مرگ، وحشت طرد و تنهایی و انگ اجتماعی، اخراج کارگران مبتلا و بدنامی از طرف دوستان و خانواده سبب می‌شود افرادی که گمان می‌کنند ممکن است آلوده باشند، وضعیت خودشان را تا جایی که مقدور است مخفی نگه دارند که این خود موجب گسترش بیماری است[SUP][۱۰][/SUP]. از سال ۱۹۸۸ به منظور افزایش بودجه‌ها و همچنین برای بهبود آگاهی، آموزش و مبارزه با تبعیض‌ها اول دسامبر هر سال (۱۰ آذر) به عنوان روز جهانی ایدز معین شده‌است و هر سال برای این روز شعاری نیز در نظر گرفته می‌شود[SUP][۱][/SUP].


منبع: ویکی پدیا
 

EnIGmaTiC

New Member
ارسال ها
25
لایک ها
53
امتیاز
0
#9
پاسخ : بیماری های خونی

1.عفونت خون یا سپسیس (sepsis)
2.مسمومیت خون یا سپتیسمی (blood poisoning )
 
ارسال ها
960
لایک ها
1,804
امتیاز
0
#10
پاسخ : بیماری های خونی

اه
داداش اولا همه رو یه جا نمیگن
دوما هرکدومو کاملا توضیح میدن بعد میرن سراغ یکی دیگه
 

EnIGmaTiC

New Member
ارسال ها
25
لایک ها
53
امتیاز
0
#11
پاسخ : بیماری های خونی

[h=1]مسمومیت خون یا سپتیسمی(blood poisoning)[/h]بدن انسان همواره در معرض خطر ابتلا به بیماری ‌های مختلف بوده و در این میان یکی از بیماری‌ هایی که به خصوص در دوران نوزادی، سالمندی و افراد دارای نقص سیستم ایمنی شیوع بیشتری داشته و در نتیجه عواقب ناشی از عفونت نیز ایجاد می ‌شود، مسمومیت خونی یا سپتیسمی است.

مسمومیت خونی؛ خطرناک اما قابل درماندکتر محمد براری، متخصص بیماری ‌های عفونی در این‌ باره توضیح می دهند: مسمومیت خون یا سپتیسمی (blood poisoning ) به عفونتی گفته می‌ شود که در آن باکتری‌ ها و مواد سمی همراه با آن ها (که در ناحیه سرایت باکتری جمع شده) وارد جریان خون می ‌شوند و از این راه‌ تکثیر یافته و به‌ تمام‌ بدن‌ گسترش‌ می‌ یابند.
نتایج برخی از تحقیقات نشان می‌ دهد این عفونت روی بیشتر از یک درصد از نوزادان تازه متولد شده اثر گذاشته و حدود نیمی از موارد نیز باعث مرگ و میر آنان می ‏شود.
سپتیسمی در شرایطی که سدهای اولیه دفاعی بدن مانند پوست و مخاط آسیب ببینند، احتمال بروز بیشتری دارد.
نشانه ‌ها
شدت بروز علائم و نشانه ‌های بیماری در هر فرد بستگی به شرایط سلامت‌ عمومی‌ بیمار، وجود بیماری ‌های زمینه‌ ای‌ و میزان‌ تأخیر در درمان‌ ‌ دارد.
علائم مسمومیت خونی شامل لرز شدید، بالا رفتن‌ سریع‌ درجه‌ حرارت‌ بدن، تند شدن‌ ضربان‌ قلب و تعداد تنفس زیاد، برافروختگی‌ پوست، گیجی‌ و منگی‌، تحریک ‌پذیری، کاهش‌ فشار خون و در موارد شدید، اختلال انعقادی (که می ‌تواند با نشانه‌ هایی مانند خون مردگی در زیر پوست و اشکالی از بثورات ظاهر شود) از نشانه‌ های بیماری است و نبود تب نمی ‌تواند دلیل بر عدم وجود سپتیسمی باشد.
علل
عفونت‌ در جایی‌ از بدن‌، مثلاً در آپاندیس‌، دندان‌، سینوس‌، لگن‌، کیسه‌ صفرا، یا مجاری‌ ادراری‌ ممکن است باشد. منشأ عفونت‌ همچنین‌ می ‌تواند از یک سوختگی‌، زخم‌ عفونی‌ شده‌، یا یک آبسه‌ باز باشد.
ابتلای به سرطان خون یا سایر سرطان ‌ها، ابتلای فرد به بیماری ‌های کاهنده مقاومت بدن(ایدز، سل و...)، مصرف داروهای سرکوب‌ کننده سیستم ایمنی بدن(ترکیبات کورتیکو استرویید و داروهایی که در بیماری ‌های روماتیسمی مصرف می‌ شوند)، سن بالای 60 سال و بارداری یا زایمان‌ های عارضه ‌دار از عوامل افزایش ‌دهنده خطر ابتلا به عفونت خونی هستند.
مسمومیت خونی می‌ تواند عوارضی نظیر شوک‌(کاهش‌ شدید فشار خون)، عفونت‌‌ دریچه ‌های‌ قلبی‌ و نارسایی‌ احتقانی قلب، نشانگان زجر تنفسی، نارسایی کلیه و کبد را ایجاد کرده و در صورت عدم درمان در نهایت به مرگ بیمار منجر شود.

استفاده بی‏ موقع از آنتی‏ بیوتیک برای نوزادانی که هنوز سپتیسمی ندارند، اثرات این دو نشانه (CD11B و 8-IL ) را احتمالا کاهش می ‏دهد.


درمان‌
بهترین روش درمان مسمومیت خونی، استفاده از آنتی ‌بیوتیک جهت مبارزه سریع با عفونت است. همچنین انجام آزمایش ‌های تشخیصی شامل کشت‌ خون‌ برای‌ شناسایی‌ عامل بیماری‌، آزمایش‌ ادرار و شمارش‌ گلبول ‌های‌ خون در بیماران پس از درمان ابتدایی بیماری ضروری است.
گاهی لازم است پس از شناسایی منشأ عفونت نسبت به برداشتن یا تخلیه آن و در مواردی تزریق فرآورده‌ های خونی به بیمار اقدام کرد.
پیشگیری‌
* در صورت‌ بروز هر گونه‌ عفونت‌، برای‌ درمان‌ به پزشک مراجعه‌ نمایید.
* مراقبت‌ های‌ لازم‌ را در مورد کاتترهای‌ بیماران‌ بستری‌ در بیمارستان‌ اجرا‌ کنید.
* تزریق‌ واکسن‌ آنفلوانزا و پنوموکک به‌ بیماران‌ در معرض‌ خطر بالای‌ این‌ عفونت‌ ها ( طبیعتاً مقاومت‌ آن ها به‌ این‌ بیماری‌ ها کم‌ است‌) لازم است.
* اگر قبلاً انجام‌ کار دندانپزشکی‌ باعث‌ بروز مسمومیت‌ خون‌ در شما شده‌ است‌، یا این که‌ بیماری‌ دریچه‌ قلب‌ دارید، پیش‌ از انجام‌ هر گونه‌ کار دندانپزشکی‌، با راهنمایی‌ دندانپزشک یا بهداشت‌ کار دهان‌ و دندان‌، آنتی‌ بیوتیک جهت‌ پیشگیری‌ مصرف‌ کنید.
توصیه
چنانچه علائمی از افت فشار خون یا تب بسیار بالا (بالای 39 درجه) در بیمار دیده شود، می ‌توان از اقداماتی نظیر رساندن مایعات کافی به بدن بیمار و همچنین تب ‌برهایی مانند استامینوفن استفاده کرد، زیرا اغلب جمعیت در معرض خطر این عفونت، افراد سالمند و نوزادان بوده که به دنبال تب شدید و کاهش فشار خون دچار عوارض جبران‌ ناپذیری در ارگان‌ های حیاتی مانند مغز، کلیه، کبد و قلب می ‌شوند.
فعالیت
بیمار تا زمانی که فعالیت عادی خود را به تدریج آغاز کند باید در رختخواب استراحت کند.
رژیم‌ غذایی‌
به‌ هنگام‌ بیماری‌ حاد، معمولاً بهتر است‌ تغذیه‌ داخل‌ وریدی‌ انجام‌ شود.
در این‌ شرایط‌ به‌ پزشک خود مراجعه‌ نمائید:
* بروز مجدد تب‌
* علایم‌ عفونت‌ (تورم‌، درد، قرمزی‌) در هر کجایی‌ از بدن،‌ اگر شما قبلاً سابقه‌ مسمومیت‌ خون‌ داشته ‌اید، و الان‌ می ‌خواهید یک جراحی‌ غیر اورژانس‌ یا یک کار دندانپزشکی‌ انجام‌ دهید.

* اگر دچار علایم‌ جدید وغیرقابل کنترل شده اید. داروهای‌ مورد استفاده‌ در درمان‌ ممکن‌ است‌ عوارض‌ جانبی‌ به‌ همراه‌ داشته‌ باشند.


نشانه‏ هایی از بیماری عفونی اطفال‏
دانشمندان گزارش دادند که عفونت های جدی که سپتیسمی نامیده می ‏شود، بر روی بیشتر از 1 درصد از نوزادان اثر می ‏گذارد و حدود 50 درصد باعث مرگ و میر نوزادان می ‏شود.
بر طبق گفته دکتر ایرملی و همکارانش از دانشگاه هلسینکی، عفونت این بیماری غالبا با بیماری های عفونی دیگر اشتباه می ‏شود. این بیماری عفونی (سپتیسمی) مسمومیت عفونی حاصله بر اثر جذب باکتری ها و مواد فاسد همراه باکتری است که در ناحیه سرایت باکتری جمع شده و وارد خون می ‏گردد.
محققان نشان داده ‏اند که با دو نشانه CD11B و 8-IL نوزادان مبتلا را تشخیص می‏ دهند و نوزادان سالم اثر کمتری از این دو نشانه داشتند. زمانی که این گروه از نوزادان با هم مقایسه شدند، سطح CD11B و 8-IL در نوزادان سپتیسمی بالاتر بود و سطح این دو نشانه، در تشخیص ابتدایی بیماری سپتیسمی امیدبخش است. نشانه CD11b یک نشانه موفق برای این بیماری عفونی در اطفال است.
محققان ذکر کردند که استفاده بی‏ موقع از آنتی‏ بیوتیک برای نوزادانی که هنوز سپتیسمی ندارند، اثرات این دو نشانه را احتمالا کاهش می ‏دهد. دکتر نوپون افزود که مطالعات جدیدی را آغاز کرده ‏ایم که نشانه CD11b را در نوزادان بزرگ تر را نیز تشخیص بدهیم.‏

منبع: فرآوری- معصومه آیت اللهی

بخش تغذیه و سلامت تبیان







 

M-Mohammadi

New Member
ارسال ها
2,708
لایک ها
3,152
امتیاز
0
#12
پاسخ : بیماری های خونی

هپاتیت b
هپاتیت ب نوعی بیماری ویروسی در انسان‌‌ساهاست که به کبد بیشترین آسیب را می‌زند.
[TABLE="class: toc"]
[TR]
[TD]
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
[h=2]ویروس هپاتیت ب
[/h]این ویروس عامل مولد هپاتیت ب است و جزء ویروسهای کبدی DNA دار طبقه بندی می شود.بافت هدف این بیماری و میزبان آن محدود و فقط در کبد, گاهی پانکراس و کلیه انسان و میمون را نیز آلوده می کند. این ویروس کوچک, دارای پوشش, دارای DNA دو رشته و حلقوی که قسمتی از آن تک رشته ای است ودارای آنزیم ریورس ترانس کرپیتاز (RTase) است که این آنزیم چسبیده به ژنوم ویروس است و دارای فعالیت ریبونوکلئاز است. این ویروس دارای ۳ نوع آنتی ژن مهم به نامهای آنتی ژن سطحی, آنتی ژن مرکزی و یک آنتی ژن دیگر است. آنتی ژن سطحی که آنتی ژن استرالیا نامیده می شود ( بعلت اینکه اولین بار در سرم یک فرد بومی استرالیل که در ظاهر سالم شناسایی شد ). از نظر شکل ظاهری دارای دو فرم است: ۱- شکل کروی که فراوانترین نوع این خانواده است. ۲- شکل لوله ای یا رشته ای . این آنتی ژن در PH کمتر از ۴ به مدت ۶ ساعت پایدار می ماند; ولی در این PHعفونت زایی هپاتیت B از بین می رود. این ویروس به علت داشتن غشا در برابر اتر مقاوم است, PH پایین, حرارت متوسط, یخ زدن و اشعه ماورا بنفش پایدار می ماند. DNA ویروس تمایل زیادی برای ادغام شدن با DNA سلول میزبان دارد. نسخه برداری ویروس توسط عوامل نسخه بردار سلول میزبان کنترل می شود.
 

EnIGmaTiC

New Member
ارسال ها
25
لایک ها
53
امتیاز
0
#13
پاسخ : بیماری های خونی

عفونت خون یا سپسیس (sepsis)

عفونت خون یا سپسیس (sepsis) وضعیتی است که در آن بدن با یک عفونت جدی می جنگد. اگر شما دچار عفونت خون شوید، در وضعیت کاهش فشار خون که به آن شوک می گویند خواهید بود. عفونت خون یا به دلیل سیستم های دفاعی بدن و یا به دلیل مواد سمی که توسط عوامل عفونی مثل باکتری، ویروس و یا قارچ ها تولید می شوند، ایجاد می گردد.

علت سپسیس
میکروب های زیادی می توانند باعث عفونت خون شوند که از بین آنها باکتری ها مهمترین عامل هستند.

عفونت ریه (پنومونی)، عفونت مثانه و کلیه، عفونت پوست، عفونت های شکمی مثل التهاب آپاندیس و یا عفونت های مناطق دیگر مثل مننژیت می توانند منتشر شده و به سپسیس تبدیل شوند.

عفونت های بعد از جراحی ها هم می توانند باعث سپسیس شوند.

افرادی که در معرض خطر ابتلا قرار دارند
- افرادی که سیستم ایمنی بدنشان به دلیل بیماری هایی مثل سرطان یا ایدز از کار افتاده است.
- افرادی که سیستم ایمنی آنها هنوز کامل نشده، مثل بچه های خردسال. در این گونه بچه ها باید به محض مشاهده علائم عفونت مثل تب، مصرف آنتی بیوتیک شروع شود و در صورت لزوم در بیمارستان بستری شوند.
- افراد بسیار جوان و خیلی پیر.
- هر کسی که پیوند عضو انجام داده باشد.
- کسانی که شیمی درمانی می شوند و اشعه دریافت می کنند.
- افرادی که بیماری‌های طولانی مدت دارند، مثل ایدز یا دیابت.
- افرادی که آسیب ها و یا سوختگی های شدید دارند.
- افرادی که دارای عفونت هستند.


علائم سپسیس - حرارت بدن بالا و پایین می رود
- لرز
- افزایش ضربان قلب و تنفس
- کاهش سطح هوشیاری، هذیان گویی و گیجی
- خونریزی های کوچک زیر پوستی که هم می تواند به صورت تغییر رنگ پوست و هم به صورت نقطه های کوچک قرمز باشد.
- درد مفاصل مثل ستون مهره ها، مچ دست، ران، آرنج و زانو

یکی دیگر از دلایل افزایش مرگ و میر ناشی از عفونت خون این است که پزشکان شروع به درمان سرطان ها و پیوند اعضاء کرده اند و در این درمان ها از داروهایی استفاده می شود که سیستم ایمنی بدن را تضعیف می کنند

چه وقت باید به پزشک مراجعه کرد؟
اگر هر کدام از علائم سپسیس را مشاهده کردید و یا اگر در هر کدام از وضعیت های زیر بودید به پزشک مراجعه کنید.
- در حال شیمی درمانی و یا درمان با اشعه هستید.
- پیوند عضو شده اید.
- ایدز داشتید.
- کودک زیر دو ماه که تب، بی حالی، کاهش اشتها، تغییر در رفتار طبیعی، راش غیر معمول دارد.

معاینات و آزمایشات
1- آزمایش خون بوسیله یک سوزن که در ساعد یا بازو وارد شده و مقداری خون در چند لوله آزمایش می گیرند و آزمایش می شود که آیا تعداد گلبول های سفید بالا رفته یا نه ؟
2- ممکن است خون به آزمایشگاه فرستاده شود و در محیط های مخصوص کشت داده شود تا ببینند که آیا باکتری رشد می کند یا نه؟ معمولاً جواب آزمایش 24 ساعت بعد مشخص می شود به این کار کشت خون می گویند.
3- ممکن است از مخاط، ادرار، مایع نخاعی و یا مواد درون آبسه نمونه گیری شود تا میکروب را درون آنها مشاهده کنند.
4- تست های دیگری که ممکن است درخواست شود، یک عکس رادیولوژی سینه برای عفونت ریه و یک سی تی اسکن شکم برای عفونت شکم است.
سی تی اسکن یک سری عکس های رادیولوژی است که از زوایای مختلف گرفته شده و بوسیله کامپیوتر کنار هم قرار داده می شود تا بتوان اجزاء درون شکم را دید.

درمان
1- شاید لازم باشد برای شما اکسیژن گذاشته شود، بدین صورت که ماسکی روی دهان شما گذاشته شده و یا از طریق لوله ای از کنار بینی‌تان، به شما اکسیژن داده می شود.
2- طبق نتایج تست ها، پزشک دارو تجویز می کند که می تواند شامل آنتی بیوتیک هایی که از طریق وریدی داده می شوند باشد. معمولا از آنتی بیوتیک هایی استفاده می شود که طیف وسیعی از باکتری ها را از بین می برند، چون معمولا معلوم نیست که کدام باکتری باعث بیماری شده است.
به محض اینکه جواب کشت خون، نوع باکتری را معلوم کرد، پزشک آنتی بیوتیک مخصوص آن باکتری را تجویز می کند.
3- ممکن است پزشک دستور تزریق سرم وریدی را بدهد تا حجم خون را افزایش دهد.
4- اگر نتایج آزمایشات، عفونت شکمی را نشان دهد، معمولا بوسیله سوزن یا جراحی خارج می شود.

چرا درمان عفونت خون سخت شده است؟
به دلیل افزایش استفاده آنتی بیوتیک ها برای بیماری هایی که ویروسی بوده و نیازی به آنتی بیوتیک ندارند، تعداد زیادی از باکتری ها نسبت به آنتی بیوتیک ها مقاوم شده اند. این باعث سخت شدن درمان عفونت خون شده است.
وقی هم درمان سخت شود، باعث مرگ بیمار خواهد شد.
یکی دیگر از دلایل افزایش مرگ و میر ناشی از عفونت خون این است که پزشکان شروع به درمان سرطان ها و پیوند اعضاء کرده اند و در این درمان ها از داروهایی استفاده می شود که سیستم ایمنی بدن را تضعیف می کنند.
بخش سلامت تبیان
منبع : سایت دانشگاه علوم پزشکی بوشهر

 

bh2ao

Well-Known Member
ارسال ها
1,549
لایک ها
2,014
امتیاز
113
#14
پاسخ : بیماری های خونی

كم خوني ناشئ از خونريزي:
وقتي فرد دجار خونريزي مي شود درطول يك تا سه روز بخش مايه بلاسما جايكزين مي شود ولي اين امر موجب كاهش غلظت كلبول قرمز در خون مي شود در خونريزي هاي مزمن فرد نمي تواند أهن را به اندازه اي كه ازدست مي دهد از روده ها جذب كند تا صرف ساخت هموكلوبين نمايد بنابراين اندازه ي كلبول قرمز از حدطبيعي كوجكتر شده و هموكلوبين كمتري را درون خود جاي مي دهد اين امر باعث مي شود تا اكسيزن مورد نياز بافتها به اندازه ي كافي ب ان ها نرسيده و بافتهاي بدن دجار كمبود اكسيزن شوند
 

bh2ao

Well-Known Member
ارسال ها
1,549
لایک ها
2,014
امتیاز
113
#15
پاسخ : بیماری های خونی

كم خوني هموليتيك:
درعين بيماري كلبول هاي قرمز سالم هنكام عبور از طهال و كبد توسط انتي بادي هايي در بدن ب علت عفونت،ناسازكاري خوني ب دليل تزريق خون نامتجانس ،ناسازكاري خون ماطر با نوزادخود،مصرف بعضي داروها و يا بدون علت خاص توليد شده اند،منهدم مي شوند. در اين بيماري كلبول هاي قرمز بسيار شكننده شده و هنكام عبور از مويرك ها،طهال ب اساني باره مي شوند درنتيجه طول عمر كلبول كوتاه كشته و ميزان تخريب كلبول از ميزان توليد بيشتر مي شود درنتيجه بيمار دجار كم خوني شديد مي شود
 

M-Mohammadi

New Member
ارسال ها
2,708
لایک ها
3,152
امتیاز
0
#16
پاسخ : بیماری های خونی

هپاتیت c
یکی از شش ویروس شناخته شده هپاتیت، ویروس هپاتیت c است که عامل بسیاری از موارد بیماری هپاتیت ویروسی در انسان می‌باشد. در کشور ما احتمالاً 200 تا 300 هزار نفر مبتلا به این ویروس می‌باشند.
راه‌های انتقال هپاتیت cآلوده شدن به ویروس هپاتیت c امروزه یک مشکل مهم بهداشتی در سراسر جهان است. امروزه از این بیماری به عنوان یک معضل یاد می‌شود، ولی چنانچه اقدامات لازم در جهت کنترل و پیشگیری از آن صورت نگیرد، مطمئناً در آینده ای نزدیک به یک فاجعه تبدیل خواهد شد. ویروس هپاتیت c در محیط خارج از بدن و درون خون خشک شده نیز به مدت سه ماه زنده می‌ماند، ولی با جوشاندن در 100 درجه سانتی‌گراد و به مدت 5 دقیقه از بین می‌رود.
اعتیاد به مواد مخدر تزریقی و تماس با خون افراد آلوده از طریق استفاده ی مشترک از سوزن مصرفی، عامل مهمی در ابتلا به هپاتیت c است.

تا قبل از سال 1992 در کشورهای خارجی و قبل از سال‌های 1374 و 1375 در ایران، شایع‌ترین راه انتقال ویروس هپاتیت c ، استفاده از خون و فرآورده‌های آن بود. بدیهی است که پس از این سال‌ها ، تمام خون‌ها از نظر انواع بیماری‌های عفونی از جمله هپاتیت c مورد بررسی قرار می گیرند و تنها در صورت سالم بودن اجازه تزریق داده می‌شود. دریافت‌کنندگان مداوم فرآورده‌های خونی، به عنوان مثال دریافت‌کنندگان فاکتورهای انعقادی 8 و 9 در بیماران هموفیلی و همچنین گیرندگان خون در بیماران مبتلا به نارسایی مزمن کلیه که تحت دیالیز خونی قرار می‌گیرند، در معرض خطر جدی ابتلا به هپاتیت ‌c قرار دارند. امروزه متأسفانه اعتیاد به مواد مخدر تزریقی و تماس با خون افراد آلوده از طریق استفاده ی مشترک از سوزن مصرفی، عامل مهمی در ابتلا به هپاتیت c است.
 

bh2ao

Well-Known Member
ارسال ها
1,549
لایک ها
2,014
امتیاز
113
#17
پاسخ : بیماری های خونی

كم خوني مكالوبلاست:
در مغز استخوان، سلول هايي ب نام سلول هاي ريشه اي يا خون ساز جندخاصيتي (سلول هاي زاينده يا بنيادي) وجوددارد اين سلول ها ي بنيادي ب سرعت تكثير شده و ب تعداد بسيار زيادي كلبول قرمز ،كلبول سفيد و بلاكت تبديل مي شود.كلبول هاي قرمز براي رشد و بلوغ سريع علاوه بر أهن نياز ب ويتامين b12 و اسيدفوليك دارند كمبود اين ويتامينها باعث ناتواني مغز استخوان در توليد كمي و كيفي كلبول ها شده، و اندازه ي كلبول ها بزركتر از حد طبيعي مي شود ك در اين شرايط ماكروسيت خوانده مي شوند ماكروسيت ها غشايي نازك و شكننده دارند و بجاي اينكه مقعرالطرفين باشند غالبا نامنظم بزرك و بيضوي شكل هستند اين سلول هاي بدشكل بس از ورود ب جريان خون قادر ب حمل اكسيزن هستند اما شكنندكي ان ها باعث مي شود عمر كوتاهي داشته باشند اين نوع كم خوني را مكالوبلاستيك كويند اين بيماري در صورتي ك فقدان ويتامين b12 ، سه تا جهار سال ب طول انجامد ايجاد مي شود.
 

mefmef

New Member
ارسال ها
404
لایک ها
232
امتیاز
0
#18
پاسخ : بیماری های خونی

[h=2]انواع هموفیلى[/h]فاكتورهاى زیادى در خون وجود دارند كه در ایجاد لخته و توقف خونریزى نقش دارند. كودك مبتلا به هموفیلى فاقد یكى از فاكتورهاى مورد لزوم براى لخته شدن خون است یا مقدار كمى از آن را دارا می باشد.
از جمله فاكتورهاى موثر در انعقاد خون، فاكتورهاى هشت و نه هستند. هموفیلى بر اساس شدت نیز دسته بندى مى شود. هموفیلى مى تواند با توجه به سطح فاكتورهاى انعقادى خون، ملایم، متوسط یا شدید باشد.
سه نوع اصلى هموفیلى شامل موارد زیر است:
هموفیلى نوع A: به دلیل فقدان فاكتور هشت ایجاد مى شود. تقریباً 85 درصد مبتلایان به هموفیلى، به هموفیلى نوع A مبتلا هستند.
هموفیلى نوع B: به دلیل كمبود فاكتور نُه ایجاد مى‌ شود.
بیمارى فون ویلبراند: سطح خونى بخشى از فاكتور هفت به نام فاكتور "فون ویلبراند" یا "كوفاكتور ریستوستین"، كاهش یافته است. فاكتور فون ویلبراند به پلاكت ها(سلول هاى خونى كنترل كننده خونریزى) كمك مى كند كه به دیواره سیاهرگ یا سرخرگ بچسبند. در غیاب این فاكتور، زمان خونریزى افزایش مى یابد، زیرا پلاكت ها نمى توانند به دیواره رگ بچسبند و براى توقف خونریزى، تشكیل لخته دهند.
[h=2]علت هموفیلی[/h]هموفیلى نوع A و B از طریق ژنى كه روى كروموزوم X است، به ارث مى رسند. دختران، دو كروموزوم X دارند، در حالی که پسرها داراى یك كروموزوم X و یك كروموزوم Y هستند.
زن ناقل هموفیلى، فقط یك ژن هموفیلى بر روى یكى از كروموزوم هاى X خود دارد و در صورت باردار شدن، یك احتمال پنجاه درصدى براى انتقال ژن به جنین وجود دارد. در صورتى كه جنین، پسر باشد، ابتلاى وى به هموفیلى قطعى خواهد بود. حال آن كه انتقال ژن مادر ناقل به فرزند دختر، وى را ناقل بیمارى خواهد كرد. اگر پدر مبتلا به هموفیلى باشد، اما مادر ناقل ژن نباشد، هیچ یك از پسران دچار این بیمارى نخواهند شد، ولى همه دختران ناقل مى شوند.
تقریباً در میان یك سوم كودكان مبتلا به هموفیلى، سابقه خانوادگى ابتلا به این بیمارى وجود ندارد. اعتقاد بر این است كه در این موارد، بیمارى مى تواند با یك ژن جهش یافته مرتبط باشد.
شیوه‌هاى آزمایشگاهى جهت بررسى ناقلین احتمالى وجود دارد كه تعیین مى ‌كند كه آیا آنها در واقع ناقل ژن غیرطبیعى هستند یا خیر.
سطح خونى فاكتورهاى انعقادى در ناقلین هموفیلى معمولاً طبیعى است، اما ممكن است این افراد مستعد كبودشدگى باشند و در زمان جراحى و كارهاى دندانپزشكى بیشتر خونریزى كنند، و یا از خونریزى هاى مكرر بینى یا خونریزى شدید قاعدگى شاكى باشند.
در بیمارى فون ویلبراند، ژن مسئول كمبود پروتئین( فاكتور فون ویلبراند) بر روى كروموزوم جنسی قرار ندارد، بلكه جایگاه آن یك كروموزوم غیرجنسى است. بنابراین دختران و پسران به یك نسبت به بیمارى مبتلا مى شوند. ژن عامل بیمارى، "اتوزومى مغلوب" است. این بدان معناست كه اگر یكى از والدین، آن را دارا باشد، احتمال انتقال آن به هر یك از فرزندان، پنجاه درصد خواهد بود.
كودكان مبتلا به فون ویلبراند مى توانند این بیمارى را از والدین به ارث برده باشند، اما داروهاى خاص، اختلالات خودایمنى، اشكالات كلیوى و برخى سرطان ها نیز مى توانند این بیمارى را ایجاد كنند.
[h=2]علائم هموفیلى[/h][h=2][/h]از آنجایى كه هموفیلى، بیمارى انعقاد خون است، شایع ترین علائم آن، خونریزى زیاد و غیر قابل ‌كنترل است.
خونریزى زیاد

خونریزى در مبتلایان به هموفیلى نسبت به افراد سالم با سرعت بیشترى اتفاق نمى افتد، بلكه زمان آن طولانى تر است. شدت هموفیلى با مقدار فاكتورهاى انعقادى خون مشخص مى ‌شود.
بیمارانى كه سطح خونى فاكتورهاى انعقادى در خون آنها، در حدود ده درصد باشد (در افراد سالم میانگین سطح خونى فاكتورها صد درصد است) تنها در جراحى هاى بزرگ یا در زمان كشیدن دندان، دچار خونریزى مى ‌شوند.
حتى ممكن است در این افراد، قبل از وقوع عوارض جراحى، هموفیلى تشخیص داده نشده باشد.
زمانى كه سطح خونى فاكتور هشت یا نه كمتر از یك درصد باشد، شدت هموفیلى بالا خواهد بود.
در این افراد، با كمترین فعالیت روزمره، خونریزى اتفاق مى ‌افتد و همچنین ممكن است جراحت خونریزى دهنده نامشخص باشد. خونریزى غالباً در مفاصل و سر اتفاق مى افتد.
تمایل به خونریزى:
احتمال خونریزى با ضربه هاى كوچك به بینى، دهان و لثه ها وجود دارد. همچنین مسواك زدن، و یا كارهاى دندانپزشكى، سبب خونریزى زیادى مى شود.
خونریزى مفصلى:
همارتروز(خونریزى درون مفصل) مى تواند درد، خشكى و بى حركتى مفصل و در نهایت بد شكل شدن مفصل را در صورت عدم درمان مناسب و به موقع، سبب شود.
مفصل زانو شایع ترین محل عوارض ناشى از خونریزى هموفیلى است. خونریزى هاى مفصلى مكرر مى تواند منجر به آرتریت مزمن دردناك، بدشكل شدن مفصل و لنگیدن شود.
خونریزى عضلانى:
خونریزى درون عضلات مى تواند ورم، درد، و قرمزى را سبب شود. خونریزى زیاد در این محل ها مى تواند با افزایش فشار بر روى بافت‌ها و اعصاب منطقه، آسیب و بدشكل شدن دائمى را به همراه داشته باشد.
خونریزى مغزى:
خونریزى درون مغز مى تواند با ضربه به سر و یا به طور خود به خودى اتفاق افتد كه شایع ترین علت مرگ در كودكان مبتلا به هموفیلى و جدى ترین عارضه این بیمارى است. خونریزى مغزى مى تواند حتى با یك ضربه كوچك به سر و یا بر اثر زمین خوردن كودك روى دهد. خونریزى هاى كوچك در مغز مى تواند باعث كورى، عقب افتادگى ذهنى و انواع نقایص عصبى و در صورت عدم تشخیص و درمان فورى، منجر به مرگ شود.

كبودشدگى:
كبودشدگى و كوفتگى مى تواند با تصادفات و ضربه هاى كوچك روى دهد و مى تواند هماتوم هاى (خون مردگى یا تجمع خون در زیر پوست كه تولید ورم مى‌كند) بزرگ ایجاد كند. به همین دلیل در بیشتر موارد، تشخیص بیمارى در سنین دوازده تا هجده ماهگى انجام مى شود، یعنى زمانى كه فعالیت كودك افزایش یافته است.
خونریزى از سایر نقاط بدن:
وجود خون در ادرار و مدفوع كودك نیز مى تواند علامت هموفیلى باشد.
علائم هموفیلى مى‌تواند با سایر اختلالات و اشكالات خونى مشابه باشند. لذا همیشه براى تشخیص بیمارى با پزشك كودكتان مشورت كنید.
[h=2]تشخیص هموفیلى[/h]پزشك كودك شما ممكن است علاوه بر گرفتن یك شرح حال كامل و انجام معاینات بالینى، آزمایش هاى خونى متعددى را شامل اندازه گیرى مقدار فاكتورهاى انعقادى خون، شمارش كامل سلول های خونی (CBC)، اندازه گیرى زمان خونریزى، و یا تست DNA تجویز نماید. همچنین ممكن است جزئیاتى را در مورد سابقه خانوادگى كودكتان سئوال نماید.
[h=2]درمان هموفیلى[/h]درمان خاص هموفیلى توسط پزشك و بر اساس موارد زیر تعیین مى شود:
* سن كودك، سلامت عمومى و تاریخچه پزشكى وى
* گستردگی، نوع و شدت بیمارى
* تحمل كودك نسبت به داروها، درمان ها و روش هاى خاص
* انتظارات درباره سیر بیمارى
* دیدگاه و یا انتخاب شما
 

parimah

New Member
ارسال ها
45
لایک ها
71
امتیاز
0
#19
پاسخ : بیماری های خونی

سرطان خون یا لوسمی یا لوکمیا بیماری پیشرونده و بدخیم اعضای خون ساز بدن است. این بیماری در اثر تکثیر و تکامل ناقص گویچه های سفید خون و پیش سازهای آن در خون و مغز استخوان ایجاد می‌شود. واژه لوسمی به معنی خون سفید است. لوسمی یکی از چهار سرطان شایع در میان کودکان است.
در بیماری لوکمی یا همان سرطان خون، مغز استخوان به صورت غیر عادی، مقدار بسیار زیادی سلول خونی تولید می‌کند. این سلولها با سلولهای خون نرمال و عادی متفاوت هستند و درست عمل نمی‌کنند. درنتیجه، تولید سلول‌های سفید خون طبیعی را متوقف کرده و توانایی فرد را در مقابله با بیماری‌ها از بین می‌برند. سلول‌های لوکمی همچنین بر تولید سایر انواع سلول‌های خونی که توسط مغز استخوان ساخته می‌شود از جمله گویچه های قرمز خون که اکسیژن را به بافت‌های بدن می‌رسانند، و پلاکتهای خونی که از لخته شدن خون جلوگیری می‌کنند، اثر می‌گذارند
 
بالا