Wizard

Moderator
لایک ها
1,253
مقدمه

به نام خداوند دانا و توانا

سلام بر همگی

امیدوارم خوب و خوش و سلامت باشید

فکر کنم تمام علاقه مندان به نجوم ایران با برنامه ی تلویزیونی (( آسمان شب)) آشنا هستند.

شاید بعضی مواقع بعضی از افرادی که به دیدن این برنامه موفق نشدند، و یا به علت هایی متوجه مواردی در این برنامه نشدند می توانند اینجا سوال کنند

همچنین اگر کسی خبر خاصی از این برنامه شنید و یا مورد خاصی دید که برایش جالب بود می تواند اینجا بنویسد

به امید آنکه انشاا... این بخش مفید واقع شود

با تشکر

آخرین ویرایش توسط مدیر

Wizard

Moderator
لایک ها
1,253
پاسخ : تحلیل برنامه ی تلویزیونی (آسمان شب)

سلام بر همگی

دوستان امشب در برنامه ی آسمان شب درباره کشف پنجمین قمر پلوتو صحبت شد و البته بحث ها دیگری نیز شده بوده ولی من نتوستم قبلش را ببینم. همچنین اینکه تا حدود 4 سال دیگر ماهواره ای نزدیکی سیاره ی کوتوله ی

پلوتو می رسد. همچنین آسمان شب ویژه برنامه ای برای ماهواره ای که تا چند روز آتی به مریخ می رسد دارد و به گمانم این ماهواره بر روی سطح مریخ می نشیند انشاالله ، قمر پنجم فعلا b-5 نام دارد و فراخوانی برای

اینکه اسم بهتری برای این قمر پیدا کنند داده اند. فردا برج میلاد مراسمی برای چگونگی رصد هلال ماه مبارک رمضان دارد. شماره 8585 اطلاعات بیشتری به شما می دهد.ویژه برنامه ی ماهواره ی مریخ را فراموش نکنید

اهمیت کشف قمر جدید پلوتو به طبق گفته ی کارشناس برنامه به این علت است که ما در تعریف سیارات داریم که قطر سیاره باید بیش از 2000 کیلومتر بوده و از موارد دیگر اینکه سیارات قادر به خاطر گرانششون می توانند

اقمار داشته باشند . که این ممکن هست جایگاه پولتو که در حال حاضر جز سیارات کوتوله به شمار می آید . مورد تغییر قرار بگیرد.

لطفا اگر کسی می داند ماموریت ماهواره ی مریخ کی هست حتما بگویید

و همچنین اگر اسم ماهواره ای که به سمت پلوتو می رود نیز بگویید

با تشکر

H O S E I N

New Member
لایک ها
1,216

این برنامه به نظر من بیش از حد بیخوده ...

به جای این که چند تا متخصص بیارن میرن فلان روزنامه نگار علمی رو میارن ...

دیدن این برنامه فرق چندانی با دیدن فیلمای علمی تخیلی نداره ...

Wizard

Moderator
لایک ها
1,253

ببینید دوست گرامی، برنامه ی آسمان شب درست هست که گاهی وقت ها به چیز های متفرقه می ره. اما با این همه لازم هست. و برنامه خوبی هم می باشد. آقای سیاوش صفاریان پور مجری خوبی هستند. شما می خواهید برنامه از

لحاظ کیفی پیشرفت کنه و آن برنامه بیشتر برای پیشرفت کمی هست. خود من شاهد بودم که موقعی که داشتند وسایلی برای مشاهده ی عبور سیاره ی زهره از خورشید را معرفی کنند. و شخصی داشت این کار رو می کرد. جناب آقای

صفاریان پور پیشنهاد کردند وسایلی که ارزان تر و فراوانتر هستند را پیشنهاد کنند.

خوب برای شما که تهران هستید. راهت می تونستید عضو یک گروه نجومی که دارای تلسکوپ پیشرفته هست بشید و عبور رو ببینید. اما همه شاید آن دست رسی که شما دارید رو نداشته باشند. خوب از این نوع صحبت کردن باید بدونید که برای

کمیت صحبت می شود نه کیفیت. هرچند که از لحاظ کیفیت هم کم نیست. حالا شما دوست دارید که یک متخصص بیاورند. وقتی یک متخصص بیاورند . پس متخصص هم باید تخصصی حرف بزنه. اونقت مثلا افراد معمولی یا افراد تازه کاری مثل

من در نجوم چه طوری می تونه وارد حوضه ی اصلی نجوم بشه؟

به علاوه ما خودمون خوب می دونیم که حتی در اینجا اگر چه خیلی از دوستان درباره نجوم خوب کار می کنند ولی المپیاد نجوم و یا اصلا ساده تر، خود اخبار نجومی چقدر فعال هست؟ خوب شما یک المپیادی هستید و بخاطر همین سطح توقعتون

بالاست. ولی ما اول باید نجومی ها رو زیاد کنیم بعد نجوم رو پیشرفت بدیم. و اینکه شما بخواهید این برنامه نباشه مثل این هست که از جمله در های ورود به علم نجوم رو ببندید.

شخصی که به نجوم علاقه مند می شه باید خودش بکوشه و ما فقط در حد مبحث در 4 ابتدایی ((نمی دونم الان هست یا نه)) علوم سوم راهنمایی، و زمین شناسی پیش دانشگاهی داریم. در صورتی که المپیاد نجوم خیلی سخت و خیلی

پیچیده است. یعنی فکر می کنم کسی که المپیاد ریاضی بده براش راحت تره تا اینکه بخواد المپیاد نجوم بده. ریاضی هرچقدر هم که سخت باشه ، کلی منبع ایرانی برای خواندنش هست. اونقدر که فقط کافیه از یک یا حداکثر دو کتاب فروشی

جلوی دانشگاه تهران که خوشخوان می فروشه بپرسید بهتون منابع مختلفی رو می ده.

این هست که به نظرم برنامه ی خوبی هست و با حذفش، اون هم در شرایط فعلی اصلا موافق نیستم. ما بجز برنامه ی آسمان شب چه منبعی در شبکه های ایران داریم که به بحث های نسبتا روز و یا روز دنیای نجوم بپردازه؟

ولی با اینکه برنامه باید پیشرفتی در خودش داشته باشد. که مثلا اول برنامه برای منجمان آماتور و منجمان تازه وارد باشه و از نیمه ی دوم برنامه به بعد، برای منجمان حرفه ای باشه

با تشکر

H O S E I N

New Member
لایک ها
1,216

من کاری به بحث المپیاد ندارم. من حرفم اینه که این برنامه خیلی عامه پسندانه بود (هست ؟ من نمیدونم هنوز هست یا نه ) بعضی وقتا افراد خوبی مثلل بهرام مبشر و ... رو میاوردن ولی کلیت برنامه همونی بود که بود. حالا اشکالی نداره اگه میخواد در این سطح کار کنه. با همین وضعیتی که داشت مخاطبای زیادی داشته مثل این که . ولی دیگه چنین برنامه ای نیاز به تحلیل نداره.

همین آقای صفاریان پور من تا به حال چند تا برنامه ازشون دیدم که اغلب مجری و تهیه کننده (و شاید کارگردان) اون برنامه هم بودن. به نظرم مجری هم با متخصص باشه . حداقل در یه سطحی از بحث آشنایی داشته باشه.

یه برنامه ای پارسال پخش میشد به اسم کندو که مجریش ایشون بود. هر جلسه در مورد یه مبحثی صحبت میکردن اغلب وقتا بیشتر حرفای خنده دار و بیخود میزدن . لوده گری و بیخود بازی توش بیداد میکرد.

یادمه یه قسمتش آقای آقاپور رو آورده بودن با ذوالفقار دانشی. خلاصه شروع کردن به صحبت کردن در مورد فیزیک و سیارات و ... یه جاش در مورد قانون های کپلر بحث میکردن و ذوالفقار دانشی شروع کرد به صحبت کردن در مورد این که تکانه ی زاویه ای چیه و چطور باهاش قوانین کپلر بدست میاد و ... . این صفاریان پور شروع به گفتن آقا اینا خیلی پیچیدست و من نمیفهمم و سطحش خیلی بالاست ازین بحثا بیایید بیرون و ...

بالا