پاسخ : تحلیل کنکور 94 توسط مشاورین گروه ایرکام
با نام و یاد خداوند بخشنده مهربان
با عرض سلام و خسته نباشید خدمت همه دوستان عزیز کنکوری.
در این قسمت قصد داریم تحلیلی بر سوالات درس ادبیات کنکور تجربی امسال یعنی 94 داشته باشیم.
تیپ و شکل کلی سوالات امسال تقریبا مشابه و یکسان با سالهای قبل بوده و هامنندی درخورتوجهی از نظر شکل سوالات با کنکور سال قبل دارد.
[TABLE="class: cms_table, align: right"]
[TR]
[TD]مبحث
[/TD]
[TD]تعداد سوال
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]لغات
[/TD]
[TD]3
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]املا
[/TD]
[TD]2
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]تاریخ ادبیات
[/TD]
[TD]3
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]آرایه
[/TD]
[TD]3
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]دستورزبان(زبان فارسی)
[/TD]
[TD]5
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]قرابت معنایی و مفهومی
[/TD]
[TD]9
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
طبق عادت معمول امسال نیز سر آغاز سوالات درس ادبیات با مبحث معنای لغات بود و ترتیب چیدمان سوال مانند کنکور 93 بود یعنی به ترتیب :
لغات،تاریخ ادبیات،املا،آرایه های ادبی،دستور زبان فارسی و در نهایت سوالات قرابت معنایی.
سوالات 1 تا 3 سوالات مبحث لغات بودند که به نسبت میتوان این سوالات را متوسط و یا آسان در نظر گرفت.
سبک سوال 2 بسیار تکراری بود و مشابه آن تقریبا در کنکور هر سال آمده است و از واژگان ستاره دار کتاب سال سوم طرح گردیده است.
سوال 3 نیز در نوع خود سبک کم تکراری است ولی سوال آسانی بود.این سوال به همراه سوال 1 تلفیقی از واژگان ستاره دار و بی ستاره هر سه کتاب است.
در مقایسه با سال گذشته سوالات لغات مشابه و حتی آسانتر بودند.
سوالهای 4 و 5 سوالهای مبحث املا میباشند که با در نظر گرفتن سوال 5 به عنوان سوالی متوسط به بالا میتوان گفت سوالات املا نسبت به سال قبل کمی سختتر بود.ولی در کل میشد راحت پاسخ داد.هر دو سوال از ابیات طرح شده بودند که در نوع خود جدید تلقی میشوند.
سوالهای 6 تا 8 رمبوط به مبحث تاریخ ادبیات است که سبک و سیاق سوالات مشابه سالهای گذشته بوده و از نظر مقایسه باکنکور سال قبل تقریبا در سطح یکسانی طرح شده بود.
سوالات 9 تا 11 مربوط به مبحث آرایه بود که سبک سوالات مشابه سالهای گذشته بوده و مانند سالهای گذشته سطح سوالات آرایه متوسط به بالا و دشوار بودند و هر سه سوال سوالات وقت گیری تلقی میشوند و علاوه بر سنجش دقت داوطلب در سوال 10 آمادگی بالایی از لحاظ تسلط بر آرایه های مذکور در کتاب درسی میباشد.
سوالات 12 تا 16 سوالات مبحث دستور زبان فارسی میباشد که در بررسی کلی باز مشابه سوالات سالهای قبل میباشد و در رده بندی متوسط و متوسط به بالا قرار میگیرد.
در مقایسه با سال قبل میتوان گفت سوالات از لحاظ دشواری یا سختی مشابه سال قبل و یا حتی آسانتر بودند.با این تفاوت که سوال شمردن تعداد تکواژ باعث افزوده شدن به سطح سوالها میشد و نیازمند دقت فراوان از سوی داوطلب بود.
سوالات 17 تا 25 مربوط به سوالات قرابت معنایی و مفهومی میباشند که سوالها از نظر شکل کلی مشابه سالهای قبل بودند ولی وجود چند سوال باعث میشود که سوالات قرابت کنکور تجربی 94 سوالاتی دشوار تلقی گشته و سختتر از سوالات سال قبل باشد.
من جمله سوالات 17 و 25 که سوالات دشواری بودند و همچنین سوالات 19 و 24 که از دروسی طرح شده بودند که تا به حال از آنها سوال طرح نشده بود.دروس "باغ من"(درس 17 ادبیات 2) و "خان هشتم" (درس 24 ادبیات پیش دانشگاهی)
-در مقایسه با سولات ریاضی کنکور 94 سوالات گروه تجربی به مراتب دشوارتر و تامل برانگیز تر میباشند.
[TABLE="class: cms_table, align: left"]
[TR]
[TD]سطح
[/TD]
[TD]تعداد سوال
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]آسان
[/TD]
[TD]2
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]متوسط و به بالا
[/TD]
[TD]17
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]دشوار
[/TD]
[TD]6
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
نکات کلی:
-با توجه به سبک و سیاق سوالات لغات آزمون، با یادگیری کامل لغات کتب ادبیات اعم از لغات ستاره دار که در اولویت اند و لغات بی ستاره ای که مهم تلقی شده اند میتوان به سوالات لغت پاسخ کامل داد.
-باتوجه به سبک و سیاق سوالات املا ی آزمون،مطالعه بیشتر و با دقت تر قسمتهای املا در کتاب زبان فارسی قابل توصیه اند.
-با در نظر گرفتن سوالات قرابت پارسال و امسال مشخص میشود که طراحان کنکور به سمت به چالش کشیدن درک ادبی و توانایی ادبی داوطلب میباشند.و چون مبحث قرابت مبحث پر تعدادی است نیازمند دقت به مفهوم قسمتهای مختلف کتب درسی بوده و نیازمند سرسری رد نشدن از هیچ موضوعی.چون همانطور که مشاهده کردید امسال دو سوال قرابت از دروسی مطرح شده بود که تا به حال از آنها سوال بدین شکل طرح نشده بود.
موفق باشید .
علی دژپسند