تعادل تجزیه کلسیم کربنات

IrNCO

New Member
لایک ها
42
یه سوال:
اگر در ظرفی سربسته کلسیم کربنات جامد قرار داده و تعادل مربوط به تجزیه آن به کلسیم اکسید و کربن دی اکسید برقرار شود.درصورت خارج کردن تمام کلسیم اکسید جامد(و یا کلسیم کربنات) ایجاد شده..چه تغییری رخ میدهد؟

Rostami

New Member
لایک ها
15
لازمه که در ظرف مقداری کلسیم کربنات برای انجام واکنش وجود داشته باشه(عین متن کتاب)ولی اگه حتی تمام کلسیم اکسید هم از ظرف برداشته بشه تغییری در تعادل بوجود نمیاد چون واکنش دهنده که داریم و در سمت راست هم فشار co2تغییری نکرده.

البته مطمئن نیستم! :x :oops:

Rostami

New Member
لایک ها
15
دوستان لطف کنید بگید جواب درست این سوال چیه!؟من خودم هم مطمئن نیستم از جوابی که دادم!!! :x

AUG

New Member
لایک ها
8
سلام.به نظر من در صورت برداشت کامل کلسیم اکسید تعادل به هم می خوره چون بالاخره غلظت اونو از یه مقدار ثابت (توی سامانه )به صفر رسوندیم.وغلظت اون ایندفعه واقعا تغییر کرده. :) :twisted:

pirate17

New Member
لایک ها
40
به نظر من اگه CaCO3 در ظرف مونده باشه که حتما هست چون تعادل گفته
چون غلظت یکی از محصولات کم می شه تعادل به سمت تولید اون محصول پیش می ره ولی به جوابم شک دارم :oops:

sady

New Member
لایک ها
20
جواب اینه :
با خارج کردن کامل کلسیم اکسید یا کلسیم کربنات هیچ تغییری در سیستم ایجاد نمیشه چون که خارج قسمت واکنش فقط به فشار CO2 ربط داره

IrNCO

New Member
لایک ها
42
یه جورایی دارین به جواب نزدیک میشین
یه راهنمایی:
آیا کلسیم کربنات ( در حالتی که تمامه کلسیم اکسید خارج بشه) میل به تجزیه شدنش رو از دست میده یا نه؟
.....
.....
.
.
احتمالا حدس میزنین جواب چیه ولی چون با مفاهیم کتاب درسی ( که میگه ((----ثابت----)) تعادل ) تناقض داره فکر میکنید حدستون غلطه :idea:

بالا