تعادل CaCO3<----> CaO + CO2

najafi2020

New Member
لایک ها
195
مدت ها است که این سوال تو فکرم است که اگر مقداری CaO به این تعادل در یک دمای معین وارد کنیم چه بر سر تعادل پیش می آید:

در کتاب آموزش شیمی مبتکران نوشته شده چون غلظت CaO ثابت است هیچ چیز پیش منی آید اما نظر من این است که چون واکنش در جهت برگشت به مرز میان دو فاز جامد و گاز وسطح تماس گاز کربن دیوکسید و آهک بستگی دارد با افزایش مقداری CaO سطح تماس افزایش یافته و سرعت واکنش در جهت برگشت زیاد می شود اما تنها چیزی که روی می دهد این نیست زیرا K p ویا K c ; که این جا فقط وابسطه به CO2 در دمای معین مقداری ثابت است لذا سرعت واکنش برگشت نیز باید به همان نسبت سریع تر شود .

من این جور فکر می کنم :)

septal_2006

New Member
لایک ها
17
سلام
چون ثابت تعادل واکنش فقط وابسته به غلظت یک ماده (کربن دیوکساید)و همینطور ثابت تعادل فقط وابسته به دماست در دمای ثابت ثابت تعادل ثابت و غلظت CO2 هم در هر شرایط(تغییر فشار یا غلظت) در انتها بدون تغییر خواهد بود

najafi2020

New Member
لایک ها
195
اما طبق استدلال من هم غلظت CO2 ثابت می مونه.

septal_2006

New Member
لایک ها
17
دوست عزیز در دمای ثابت در هر صورت غلظت کربن دیوکسید ثابته
چون ثابت تعادل ثابته
دقت کنیم که در صورت هر تغییر غیر دمایی جابجایی تعادل به یک سمت به معنای مصرف شدن یا تولید شدن کربن دیوکسایده که مغایر با فرض ماست پس واکنش پس از رسیدن به تعادل تحت تاثیر هر فرایند غیر دمایی جابجایی نخواهد داشت
درضمن واکنشهای رفت و برگشت همزمان صورت میگیرند پس نمیشه گفت واکنش به یک سمت جابجا میشه و دوباره در جهت عکس عمل میکنه که غلظت CO2 ثابت باشه

najafi2020

New Member
لایک ها
195
اگر سر عت هر دو واکنش به طور همزمان زیاد شوند چی؟

septal_2006

New Member
لایک ها
17
سرعت مربوط به سینتیکه و مربوط به ثابت تعادل نمیشه

najafi2020

New Member
لایک ها
195
شما گفتی اگر واکنش در یک جهت پیش رود غلظت CO2 تغییر میکنه منم می گم چون سرعت این دو واکنش به یک مقدار زیاد میشه غلظت CO2 ثابت در نتیجه ثابت تعادل هم ثابت است. فقط همین. :roll:

septal_2006

New Member
لایک ها
17
آخه چطور شما یک ماده رو به یک طرف واکنش اضافه میکنی اما سرعت هر دو طرف بیشتر میشه؟خودشم یکسان

najafi2020

New Member
لایک ها
195
تا حالا شاید چیزهای عجیب زیادی شده ایم. من فکر میکنم اینم یکی از اوناست.

najafi2020

New Member
لایک ها
195
یعنی شما می گی با این حال که سطح تماس بیشتر شده سرعت واکنش برگشت ثابت می مومونه چون ثابت تعادل در دمای ثابت مقداری ثابت است؟ فقط لطفا جواب اینو بده.

septal_2006

New Member
لایک ها
17
دوست عزیز و گرامی میشه به من یاد بدین چطور به تعادلی که در یک سیستم بسته ایجاد شده مقداری CaO اضافه میکنید
که بعدش بریم سراغ بحثمون

najafi2020

New Member
لایک ها
195
همان طور که در سایر تعادل های بسته غلظت مواد را تغییر می دهند و بعد می پرسند واکنش به کدام سمت پیش می رود تا به تعادلی جدید برسد. 8O

septal_2006

New Member
لایک ها
17
بابا
غلظت مواد جامد و مایع همیشه ثابته
در سیستم بسته غلظت رو با تغییر حجم تغییر میدن
شما نمیتونی که ماده وارد کنی
حجمم هرچقدر تغییر بدی غلظت ماده ی جامد و مایع خالص ثابته
ثابت تعادلم وابسته به غلظته نه مقدار ماده
شما تو سوالت گفتی ماده اضافه میکنیم
الان میگه همونطور که تو دیگر تعادلهای بسته غلظت رو تغییر میدن

najafi2020

New Member
لایک ها
195
ولی تو بعضی از سوال ها مطرح می شه که ماده تزریق می شود وبعدش در مورد جهت پیشر فت واکنش و ثابت تعادل در واکنش جدید سوال میشه که منظورشونم هما ن ثابت بودن K در دمای ثابته.

septal_2006

New Member
لایک ها
17
ببین آقای عزیز جواب سوال شما رک و علمی داده شد. خودتم میدونی.این سوال جدیدتم هیچ ربطی به سوال اصلیت نداره.یعنی چی در بعضی از سوالا نوشتن ماده تزریق میکنیم .شما سوال جدیدت رو با منبع و دقیق بیار و بگو آقا این جوابش چیه
قرار نیست هر سوالی درست باشه و یا قرار نیست هر سوالی منظوری رو داشته باشه که شما استدلال کردی
در اغلب سوالاتی که ماده تزریق میکنن اصلا صحبت از از بحث تعادل نیست. در فرایند هابر معمولا آمونیاک رو خارج میکنن. چرا؟چون اصلا به تعادل نمیرسیم.در صورتی که شما در روی سوالت گفتی اگر به این تعادل (یعنی واکنش در تعادله) مقداری CaO اضافه کنیم.(یعنی اضافه شدن ماده رو مطرح کردی) بعد از توضیح من حرف رو عوض کردی و میگی همونطوری که غلظت رو در تعادلات بسته عوض میکنن(حالا صحبت غلظت رو آوردی وسط به جای مقدار ماده) بازم بعد از توضیحای من میگی در بعضی از سوالات ....

در ضمن شما بهتره منظورتون رو از اینکه چیزای جالب میبینی واضحتر بگی. چون شیمی تماما چیزای جالبه.بهتره از این به بعد خودت رو باهاشون عادت بدی

بالا