milad_h

New Member
لایک ها
2
با عرض سلامی دوباره:

یک سوال خوشکل دارم:

ممنون میشم کمکم کنید
وقتی گاز CO2موجود در یک ظرف فولادی با دمای 427 درجه سانتی گراد و فشار 10 اتمسفر را تا دمای 1127 درجه سانتی گراد گرما دهیم فشار به 22.5 اتمسفر افزایش می یابد و واکنش زیر رخ میدهد:

2CO2↔2CO+O2
درصد مولیCO2 تجزیه شده؟

سوال 2 خطی انقدر خوشگل دیده بودین؟

مثل همیشه ممنون از پاسخ هاتون

khalina

مدیر آیریسک
لایک ها
6,497
پاسخ به سوال

[align=justify:a08e9d65ee]با سلام به شما دوست عزيز، سوال قشنگي است. شايد چند راه حل مختلف به ذهن شما برسد، اما به نظر ما ساده‌ترين آنها عبارت است از:

ابتدا فرض مي‌كنيم افزايش فشار گاز فقط ناشي از افزايش دما باشد. چون حجم ظرف ثابت است با استفاده از رابطه‌ي زير مي‌توانيم فشار نهايي گاز را به دست آوريم:[/align:a08e9d65ee]

P1/T1 = P2/T2​

[align=justify:a08e9d65ee]دقت كنيد كه در اين رابطه حتما بايد دما را بر حسب كلوين قرار دهيد 8O

با استفاده از داده‌هاي سوال فشار ثانويه برابر با 20 اتمسفر مي‌باشد. از تقسيم فشار داده شده در صورت سوال بر فشار ثانويه‌اي كه به دست آمده است مي‌توان افزايش تعداد مول‌ها را محاسبه كرد (20 اتمسفر مربوط به فشار گاز اوليه و 5/2 اتمسفر مربوط به گازهاي جديد!)
پس يك‌هشتم تعداد مول‌هاي اوليه گاز توليد شده است.

حالا به معادله‌ي واكنش نگاه كنيد، به ازاي تجزيه‌ي دو مول CO2 يك مول O2 و دو مول CO توليد مي‌شود. يا به عبارت ديگر به ازاي تجزيه‌ي هر مول CO2 يك مول به گازهاي درون ظرف اضافه مي‌شود.

حالا كه يك‌هشتم مقدار اوليه به گازهاي درون ظرف اضافه شده مي‌توانيم نتيجه بگيريم كه يك‌هشتم CO2 اوليه تجزيه شده است. بنابراين درصد مولي CO2 تجزيه شده برابر است با 12.5 درصد و 87.5 درصد از CO2 باقي مانده است. [/align:a08e9d65ee]

اگر اشتباه محاسباتي نداشته باشيم، جواب رو به دست آورديم! 8)

موفق و پيروز باشيد : خلينا :p

milad_h

New Member
لایک ها
2
جواب صحيح 25٪ميباشد.ممنون از پاسختون

khalina

مدیر آیریسک
لایک ها
6,497
پاسخ به سوال

سلام، ديديد ما هم اشتباه حل مي‌كنيم و بي‌دقتي فقط مخصوص شما نيست! :lol:

در خط دهم نتيجه‌اي كه گرفته شده اشتباه است، زيرا به ازاي هر دو مول CO يك مول گاز جديد توليد مي‌شود.
يعني به ازاي توليد يك‌هشتم مول‌هاي اوليه از گازهاي جديد بايد يك‌چهارم (يا همان 25٪) از CO مصرف شود.

پاسخ رو براي اينكه اشكال رو ببينيد ويرايش نكردم! اما تا چند روز آينده پاسخ تصحيح مي‌شود. :twisted:

milad_h

New Member
لایک ها
2
آره فهميدم.البته من از يه راه ديگر به اين نتيجه رسيدم.الان 3راه براي رسيدن به جوابش بلد شدم يكي شما گفتين يكي چگونه مساءل شيمي را حل كنيم يكي هم خودم 8) .راه من خيلي شيك بود ولي يكم طولاني بود.راه حل شما هم كه مثل هميشه حرف نداشت.ممنون :wink:

mohamad_K

New Member
لایک ها
0
سلام داشتم چندتا سوال تعادل حل مي كردم به اين سوال رسيدم:
كدام عبارت در رابطه با تعادل درست است؟
1) يكاي ان هميشه مول بر ليتر است
2)ثابت تعادليك مقدار ثابت و فاقد يكاست
3)يكاي آن براي واكنش هاي مختلف متفاوت است
4)مقدار عددي آن به غلظت مواد اوليه بستگي دارد

من خودم بين2و3شك دارم :roll:
متشكر

khalina

مدیر آیریسک
لایک ها
6,497
farimehr_hb7 گفت
Man goZneye 2 ro Ntekhab mikonam, harchand sabet ta'aadol ba taghire damaa taghir mikone vali yeka nadare!
Unike ma gahi barash mizarim (2 mortimer gozashte masalan) amalan ghalate...

Man soal balaiam nakhundam, faghat chesham be hamin oftad...

&
Mohammad, be ghole mohandes, topice jaDd baraye soalaye jaDd... :wink:
سلام به همه‌ي بچه‌ها، جواباي خوبي داديد، فقط خيلي بهتر ميشه اگر فارسي بنويسيد :twisted:

قرار شده تاپيك‌هايي كه فينگيليش هست رو اديت كنيم!
بهتره خودتون از گزينه‌ي ويرايش استفاده كرده و فونت‌ها رو فارسي كنيد. اينجوري اگر يكي يك موضوع رو جستجو كنه مي‌تونه به جواب برسه :idea:

mohamad_K

New Member
لایک ها
0
چه عجب به جز ميلاد و آقاي مهندس يكي جوابمون داد :? اما فريمهر خانم گزينه 3 هم درست به نظر مياد .مابه ندرت واكنشهايي داريم كه داراي ثابت تعادل يكسان باشند :roll:

milad_h

New Member
لایک ها
2
سلام؟چطوري من يكي كم كار شدم.فريمهر خانم هرچي گفتن درسته بگو چشم(بازم ميگم اين محمد رضا دوستمه).چون ثابت تعادل حاصل دو ثابت سرعته كه بر هم تقسيم شده پس واحد نداره اينايي كه توي كتابا مينويسن زياد درست نيست.

ولي در مورد اونجايي كه گفته باهم برابر باشه نه گزاره غلطه سواله كلا ايراد داره .ولي واسه اينكه از قيافه سوال معلومه ماله كنكور بهتره بزني همون 3

farimehr_hb7

New Member
لایک ها
0
من معذرت مي خوام استاد...!

Mohammad: ببین گزینه ی 3 رو یه دور دیگه بخون!! گفته یکای برابر! نه ثابت تعادل برابر!! قاطی کردی!!
بعدم حالا Milad_h هم که تایید کرد!

بازم مدرکش فرمول انرژی آزاد گیبسه!
dG*=-nRTlnK
* صفر شرایط استاندارده! d هم همون دلتا!

موفق باشی...

mohamad_K

New Member
لایک ها
0
ببخشيد امروز امتحان حسابان داشتم قاطي كردم :oops: :oops:
درسته ولي ممكنه كه واكنشي ثابت تعادل آن بدون يكا باشد اما واكنش ديگر مول بر ليتر باشد در اين صورت گزينه3 هم صحيح است :wink:

[hr:4d4ab58f83]

يه سوال ديگه :
1مول گازN2 و1مول گاز H2 را در يك ظرف 10 ليتري در دماي مناسب با هم مخلوط مي كنيم تا تعادل: N2+3H2<->2NH3 در ظرف بر قرار گردد.هر گاه 25٪ مولي مخلوط تعادلي از NH3 باشد تابت تعادل براي تعادل داده شده كدام است؟

1)625.0
2)3.125
3)312.5
4)6.25

لطفا با جواب تشريحي
mer30

farimehr_hb7

New Member
لایک ها
0
نه باز همون شد كه!!
ببین دلیلی نداره واحد K با واحد اون کسر روبروییش مطابقت داشته باشه!
(K=[X]/[Y])
آره قبول دارم! مثلا اینجا اگه صورت کسر توانش 2 باشه واحد K ظاهرا mol/L میشه! ولی در حقیقت این درست نیست!!
این فرمول بالایی تعریف K نیست! K تو مبحث ترمودینامیک تعریف میشه! طبق اون فرمول قبلی که بهت گفتم...

من دیگه نمی دونم چه جوری بگم!!
ولی "Kرو هر کاریش بکنی یکا نداره!!!"
باور کن!! :D

اين سوال دوميه هم كه 3.125 ميشه! :wink:
نمي دونم... راهي داره كه من راه حلم رو اسكن كنم بذارم اينجا جاي اين همه دردسر واسه تايپش؟!

mohamad_K

New Member
لایک ها
0
درسته ولي گزينه2 تو كتاب نيست :?

بالا