تعداد فسفات ها در رشته dna

لایک ها
74
سلام ، سوالی در امتحان نهایی خرداد ماه امسال بود : که گفته بود در قسمتی از یک dna خطی 200 نوکلئوتید وجود دارد ؟ بعد سوال شده بود که تعداد فسفات ها و باز های پورینی رو بدست آورید ؟
خب ب
رای بدست اوردن باز های پورینی که فقط باید مقدار نوکلئوتید رو نصف کرد این کاری نداره میشه 100 عدد .

اما : تعداد فسفات ها به صورت دقیق به خاطر وجود قسمت 5 پریم که دیگر 2 فسفات آزاد نمی شود باید بشود n+2 یعنی 202 فسفات که پاسخ امتحان نهایی بود 200 ! این مطلب رو یعنی آزاد نشدن دو گروه فسفات رو در بخشی از dna ( که همون 5 پریم هست ) رو خود کتاب درسی هم گفته است حالا اینجا من دارم اشتباه می کنم یا پاسخ امتحان نهایی ؟؟

Wight

New Member
لایک ها
888
پاسخ : تعداد فسفات ها در رشته dna

سلام ، سوالی در امتحان نهایی خرداد ماه امسال بود : که گفته بود در قسمتی از یک dna خطی 200 نوکلئوتید وجود دارد ؟ بعد سوال شده بود که تعداد فسفات ها و باز های پورینی رو بدست آورید ؟
خب ب
رای بدست اوردن باز های پورینی که فقط باید مقدار نوکلئوتید رو نصف کرد این کاری نداره میشه 100 عدد .

اما : تعداد فسفات ها به صورت دقیق به خاطر وجود قسمت 5 پریم که دیگر 2 فسفات آزاد نمی شود باید بشود n+2 یعنی 202 فسفات که پاسخ امتحان نهایی بود 200 ! این مطلب رو یعنی آزاد نشدن دو گروه فسفات رو در بخشی از dna ( که همون 5 پریم هست ) رو خود کتاب درسی هم گفته است حالا اینجا من دارم اشتباه می کنم یا پاسخ امتحان نهایی ؟؟
تو تاپیک بررسی سوالات امتحان نهایی این موضوع مطرح شده و در نهایت مشخص شد که امتحان نهایی مورد داشته!

Mehran Asadi

Well-Known Member
لایک ها
442
پاسخ : تعداد فسفات ها در رشته dna

خب ب

سلام به نظرم سوال امتحان نهایی درسته چون درصورت سوال گفته قسمتی از dna این یعنی dna رو از یه جایی ببریم دراین صورت این دیگه انتهای dna مدنظر نیست این جور چیزا تو کنکور وامتحان نهایی خیلی زیاده وبه جای اینکه روی جذابیت زیست وقشنگی اش کار بشه سوال از قید واینها و جنبه ادبیاتی و زبانی موضوع داده میشه متاسفانه

بالا