تعیین عمر فسیل

لایک ها
87
پاسخ : تعیین عمر فسیل

راه های زیادی هست مثلا با استفاده از میزان آسیب به dna
یا یه راه دیگه جهت گیری فلزات در اون ها چون میدان مغناطیسی زمین در حال تغییره...

sara*

New Member
لایک ها
60

منم فکر میکنم با c14 میشه تشخیص داد
چون میزان کربن c14 (کربن رادیواکتیو) در هر فسیل ثابته و فسیل یه سیستمیه که ورودی و خروجی نداره بر اساس طول عمر کربن c14 میتونیم سن اون فسیل رو تشخیص بدیم.

لایک ها
87

ولی به نظر من خیلی ابزار خوبی نیست
چون رادیو اکتویوه نیمه عمرش کمه و نمیشه خیلی ازش استفاده کرد

لایک ها
472

اما نیمه عمر c14 زیاده

amideoxy

New Member
لایک ها
400

هم میشه از میزان آسیب دی ان ای میتوکندریایی استفاده کرد

هم رادیواکتیو

bh2ao

Well-Known Member
لایک ها
2,014

تعیین سن نسبی:
از آن جا ک اکثر فسیل ها در لایه های رسوبی یافت می شوند عمرنسبی انها را می توان برحسب اینکه درکدام لایه قرار دارند تخمین زد.لایه هایی ک ابتدا رسوبگذاری شده اند در زیر لایه هایی ک بعدا ته نشین شده اند قرار دارند.بدین ترتیب طبقات رسوبی براساس قدمت برروی هم قرار گرفته اند یعنی رسوبات قدیمی تر در زیر لایه های جدیدتر واقع اند و هرلایه از لایه زیرین خود جوانتر است.

روش دیگر:
روش دیگری ک برای تعیین عمر فسیل ها مورد استفاده قرار می گیرد مطالعه سرعت رسوبگذاری و اندازه گیری ضخامت رسوبات مختلف است.با این روش و با محاسبه مدت زمان لازم برا تشکیل رسوبات فعلی. عمرفسیل هارا می توان تعیین کرد.البته هیچ یک از این روش ها سن دقیق و مطلق رسوبات و فسیل هارا مشخص نمی کندبلکه تنها سن نسبی آنها را نشان می دهد.

bh2ao

Well-Known Member
لایک ها
2,014

تعیین سن دقیق یا مطلق:

روش دیگر استفاده از مواد رادیواکتیو است.از انجا ک عناصر رادیو اکتیو موجود در سنگ ها ضریب تخریب و نیمه عمر ثابتی دارند از انها برای تعیین سن مطلق استفاده می کنند.این مواد با سرعت ثابتی تجزیه می شوند و عواملی چون دما و فشار بر این عمل بی اثر است.
با تعیین سرعت متوسط تخریب این عناصر می توان مشخص کرد ک چه مدت طول می کشد تا 50 درصد از اتم های عنصر رادیواکتیو تخریب شود.این مدت ک "نیمه عمر"نامیده می شود در مواد رادیواکتیو مختلف متفاوت است.نیمه عمر.از کسر ثانیه تا میلیاردها سال متغیر است.ب این ترتیب با اندازه گیری مفدار ساده ی رادیواکتیو در یک نمونه سن ان را می توان محاسبه کرد.

bh2ao

Well-Known Member
لایک ها
2,014

خب الان تو این تکست می خوام ی اطلاعات از کربن 14 بدم:

اتم های کربن 14 ک براثر تابش کیهانی ب وجود امده اند با اتم های اکسیزن ترکیب شده و گاز کربن دی اکسید تولید می کنند.گیاهان این گاز را جذب کرده و کربن 14 براثر پدیده ی فتوسنتز ب فیبر گیاهان وارد می شود.حیوانات و انسان ها این گیاهان را می خورند و کربن 14 وارد بدن انها می شود.نسبت کربن 14 ب کربن معمولی(کربن 12)در هوا و بدن موجودات زنده در تمام زمان ها تقریبا ثابت بوده و هست . تقریبا در هر تریلیون اتم کربن یک اتم اتم کربن 14 است.
کربن 14 واپاشی می کند ولی همیشه تا زمانی ک موجود زنده است ب دلیل تبادل با محیط بیرون اتم های واپاشیده شده با اتم های جدید کربن 14 جایگزین می شوند و این نسبت تقریبا ثابت می ماند.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ب محض این که یک موجودزنده می میرد دریافت کربن ان از محیط قطع می شود.نسبت کربن 12 ب کربن 14 در لحظه ی مرگ موجود با مقدار استاندارد ان در بدن بقیه ی موجودات زنده برابر است.ولی بس از مرگ کربن 14 واپاشیده شده و با هیچ کربن 14 دیگری جایگزین نمی شود.کربن 14 ب تدریج و با سرعت بسیار کم ازبین می رود.درحالی ک مقدار کربن 12 ثابت است.
با بدست اوردن نسبت کربن 12 ب کربن 14 در نمونه مورد بررسی و مقایسه ی ان با مقدار استاندارد این نسبت در موجودات می توان قرنی را که موجود در ان می زیسته با دقت بسیار خوبی محاسبه کرد...

bh2ao

Well-Known Member
لایک ها
2,014

البته قوانین کربن 14 برای سابر ایزوتوپ ها هم معتبر است.
مواد دیگری هم وجود دارند ک هم ب صورت رادیواکتیو و هم غیر فعال در طبیعت وجود دارند و نسبت آن ها هم مقدار ثابتی است و از طرفی نیمه عمر طولانی هم دارند...
مثلا: پتاسیم ماده ایست ک دو ایزوتوپ فعال و غیر فعال آن در بدن موجودات زنده ب طور طبیعی یافت می شود.نیمه عمر پتاسیم 40 و 103 میلیون سال است.

البته روش تاریخ سنجی رادیو اکتیو در آینده قابل استفاده نیست چرا ک تمام موجوداتی ک بعد از 1940 مرده اند ب دلیل فعالیت های هسته ای بمب اتمی . راکتور های هسته ای و آزمایش های هسته ای در فضای باز دچار تغییرات هسته ای شده اند و در آینده تشخیص درصد رادیو اکتیویته ی طبیعی در این موجودات از رادیواکتیویته ی حاصل از این فعالیت های هسته ای مشکل خواهد بود.

لایک ها
87

مگه نیمه عمر کربن 14 حدود 6000 سال نیست؟؟؟
البته برای فسیل های تا 6000 سال پیش آره ولی اگه یه حالت کلی بخوایم در نظر بگیریم بعد 6000 سال جواب نمیده

bh2ao

Well-Known Member
لایک ها
2,014

مگه نیمه عمر کربن 14 حدود 6000 سال نیست؟؟؟
البته برای فسیل های تا 6000 سال پیش آره ولی اگه یه حالت کلی بخوایم در نظر بگیریم بعد 6000 سال جواب نمیده
نيمه عمر كربن14 حدوده 5700 ساله!!!!!

لایک ها
87

حالا من دیگه خیلی دقیق نگفتم وگرنه 5730±40 هستش که به هر حال واسه تعیین عمر فسیل های بالای این عدد جواب نمی ده

Fallen

Well-Known Member
لایک ها
760

...
البته روش تاریخ سنجی رادیو اکتیو در آینده قابل استفاده نیست چرا ک تمام موجوداتی ک بعد از 1940 مرده اند ب دلیل فعالیت های هسته ای بمب اتمی . راکتور های هسته ای و آزمایش های هسته ای در فضای باز دچار تغییرات هسته ای شده اند و در آینده تشخیص درصد رادیو اکتیویته ی طبیعی در این موجودات از رادیواکتیویته ی حاصل از این فعالیت های هسته ای مشکل خواهد بود.
من با این قسمت کمی مشکل دارم
مگه مقدار اون رادیو اکتیو چقدر بوده ؟
یا چقدرش از آمریکا و ژاپن و ... به جایی مثل ایران رسیده ؟
این اتفاق ممکنه یه روزی فراگیر بشه اما فعلا در بعضی جاها صدق میکنه
---------------------------------------------------------------------------------------
سوال دیگه ای هم دارم :
چه معیاری مقدار آسیب به dna رو به سن اون مربوط میکنه ؟

bh2ao

Well-Known Member
لایک ها
2,014

من با این قسمت کمی مشکل دارم
مگه مقدار اون رادیو اکتیو چقدر بوده ؟
یا چقدرش از آمریکا و ژاپن و ... به جایی مثل ایران رسیده ؟
این اتفاق ممکنه یه روزی فراگیر بشه اما فعلا در بعضی جاها صدق میکنه
---------------------------------------------------------------------------------------
سوال دیگه ای هم دارم :
چه معیاری مقدار آسیب به dna رو به سن اون مربوط میکنه ؟
در مورد قسمت اول حرفتون بايد بكم ك: مقدار مواد راديواكتيوشو من نمي دونم ولي مطمنن اون قدري بوده ك اين نتيجه ش ميشه(يعني اين نتيجه كيريه ناراحت كننده رو اعلام كردند!)
و اينكه تششعات اين مواد راديواكتيوي خيلي سرعت بخش بالايي دارن فك نكنيد مثله كردوغباره ك مي كي از زابن يا امريكا جقدرش مكه ب ايران رسيده!!!...و الان تازه بحث سر ايران و امريكا و ....نيست سر فسيل هاست ك هر جايي مي تونن باشن حالا ب مقادير متغير!!!

بالا