تقریب و اختلال ( فقط غولهای فیزیک وارد شوند)

physics

New Member
لایک ها
104
سلام . امیدوارم امتحانات رو خوب داده باشید و بعد از اومدن نتایج هم اسمتون رو تو لیست قبولی ها ببینید . با توجه به اینکه کتاب تقریب و اختلال یکی از منابع دوره است ، این تاپیکو ایجاد کردم تا بیایم اینجا و اگه سوالی بود از هم بپرسیم و کمکی هم به کسانی بکنیم که این کتاب رو نخوندن . با یه سوال شروع میکنم ، هرکی تونست حل کنه جوابشو بذاره و هرکی سوالی داشت بپرسه .

و اما سوال :
f(x)=(sinx)^2 می باشد . بسط تابع معکوس f را تا مرتبه ی سوم بیابید .​
از سوالای آسون شروع میکنیم . هرکی بلده جواب بده .​

physics

New Member
لایک ها
104

IsaacNewton

New Member
لایک ها
17
اول یه چیزی که باید تشکر کنم از جناب آقا/خانوم physics که این تایپیک رو ایجاد کردند.

خیلی ببخشید من اول دبیرستانیم ولی یه چیزایی از مشتق و بسط تیلور و اینا میدونم. مگه جواب نباید بر حسب sin x بدست بیاد؟ من مثال های کتاب جورج توماس تا جایی که یادمه مثلا برای سوال : بسط sin x=f x که گفته بود این بست را تا مرتبه ی سوم بدست بیارید ، جواب رو :

که جواب نتیجه ی آخری شده. حالا چرا اینجا جوابو جناب behrooz بر حسب (f(x بدست اووردن؟

physics

New Member
لایک ها
104
IsaacNewton گفت
اول یه چیزی که باید تشکر کنم از جناب آقا/خانوم physics که این تایپیک رو ایجاد کردند.

خیلی ببخشید من اول دبیرستانیم ولی یه چیزایی از مشتق و بسط تیلور و اینا میدونم. مگه جواب نباید بر حسب sin x بدست بیاد؟ من مثال های کتاب جورج توماس تا جایی که یادمه مثلا برای سوال : بسط sin x=f x که گفته بود این بست را تا مرتبه ی سوم بدست بیارید ، جواب رو :

که جواب نتیجه ی آخری شده. حالا چرا اینجا جوابو جناب behrooz بر حسب (f(x بدست اووردن؟
خواهش میکنم .
نه ، جواب برحسب sin نیست . شما این تابع رو بسط میدید تا از شر sin خلاص بشید و همه چیز بر حسب x میشه . درضمن ، بسطی که شما برای sin نوشتید ، تا مرتبه ی 5 هستش ، نه 3 . من برای به دست اوردن جواب این سوال به شما دو تا راه حل پیشنهاد میکنم :
1-میدونیم که f^-1(f(x))=x از این خاصیت استفاده میکنیم و با استفاده از بسط sinx و اینکه f(x)=a(0)+a(1)x+a(2)x^2+...i میتونیم جواب رو بدست بیاریم که من از این راه حل نکردم ولی راه خوبیه .
2-تابع sin^-1 که به دست اوردنش راحت تره رو به بسط میدیم و به توان 2 میرسونیم .

اگر باز هم نیاز به توضیح بود در خدمتم .

physics

New Member
لایک ها
104
یعنی تو این سایت فقط دوتا المپیاد فیزیکی باحال پیدا میشه ؟ کسی اینجا نیست که بتونه سوال به این راحتی رو حل کنه ؟

Behrooz

New Member
لایک ها
0

از طرفی بسط arcsin به صورت:

خوب جایگذاری اگر کنید همونی که نوشتم میشه

physics

New Member
لایک ها
104
Behrooz گفت

از طرفی بسط arcsin به صورت:

خوب جایگذاری اگر کنید همونی که نوشتم میشه

بله درسته . من یه بیدقتی نیمه جزئی کردم ! مرسی .
سوال بعدی رو به زودی میذارم .

physics

New Member
لایک ها
104
IsaacNewton گفت
بسط تابع
را تا مرتبه ی چهارم بدست آورید.

f(x)=1+2x+2x^2+2x^3+2x^4

شما از چه نرم افزاری برای نوشتن فرمولا استفاده میکنید ؟

physics

New Member
لایک ها
104
سوال بعدی :

نشان دهید بسط تابع زیر تا اولین مرتبه ی غیر صفر برابر 1 است .

f(x)=(1-2^x)^sin x

یه مقدار سخت تر از قبلیه . اگه تونستید اثبات کنید ، یه توضیح کوتاه درباره ی راه حلتون بدید .

IsaacNewton

New Member
لایک ها
17

IsaacNewton

New Member
لایک ها
17
مرسی که اینقدر المپیاد فیزیکی ها به این ماراتن اهمیت دادن. هنوز ماراتن به صفحه ی دوم نکشیده شوت شد.
از همه ی المپیاد فیزیکی ها تشکر میکنم.

لایک ها
12
اقای
IsaacNewton
عزیز
اگه تیتر تایپیک رو بخونید ،نوشته فقط غولها وارد بشن .

از اونجایی هم که ما یه خورده ابعادمون از غول کوچیکتره =>جسارت نمی کنیم......

Erfan-Noury

New Member
لایک ها
0
دلیلش اینه که فقط یک سوال گذاشتین.اگر تنوع بیشتر باشه ما هم در خدمتیم.اولیا که ساده هستن

physics

New Member
لایک ها
104
به isaac : ببین دوست عزیز ، از ما که گذشت ، ما دیگه کنکوری شدیم . شما که تازه میری به سوی المپیاد بیا سوال بذار دیگه !

من هم وقتی دانشجو شدم میام اینجا و ادامه میدم .

موفق باشیم

mehryar

مشاور فیزیک
لایک ها
61
من امسال تازه امسال مرحله 1 می دم ولی شنیدم اول دوره چیزای آسونی می گن درسته؟

physics

New Member
لایک ها
104
سلام به شما دوست عزیز . امیدوارم شاد و سرحال و پویا باشید .

بله . اول دوره چیزای راحتی رو میگن . ولی بعدش بهتر میشه .

موفق باشیم

mehryar

مشاور فیزیک
لایک ها
61
از پاسخ سریع شما مت<span style="cursor: pointer;" onmousedown="if(editor_type=='1'){WriteHTML('','editor');}else{WriteTEXT('
','editor');}">شکرم <span style="cursor: pointer;" onmousedown="if(editor_type=='1'){WriteHTML('','editor');}else{WriteTEXT('
','editor');}">

آیا شما می دونید که مرحله 2 سال بعد دوباره مثل امسال بیشترش مکانیکه یا نه؟ <span style="cursor: pointer;" onmousedown="if(editor_type=='1'){WriteHTML('','editor');}else{WriteTEXT('
','editor');}">

physics

New Member
لایک ها
104
خواهش میکنم ، وظیفمه .

مکانیک همواره مهم بوده ، هست و خواهد بود و اگه نظر منو بخوای واقعا قشنگ ترین بخش فیزیکه ( من عاشق مکانیکم
)
با توجه به سبک سوالات امسال نمیتونم پیش بینی کنم چون ظاهرا باشگاه دوست داره تغییر روش بده ( یه نمونش سوال تقریب امسال ) ولی مطمئنا درصد سوالای مکانیک از هر مبحث دیگه ای بیشتره .

و یه توصیه : این باعث شکست من شد : استرس و به تبع اون بی دقتی که باعث شد با اختلاف کمی از کف ، قبول نشم . مواظب دقتتون باشید . مرحله دوم سخت نیست اصلا ( جدی میگم ) فقط باید دقت داشته باشید . در بند کتاب و آزمون و ... نباشید . هالیدی ، ایرودوف ، الفبا ، کتاب پیش و نمونه سوالای دوره های قبل کافیه ( البته من بیشتر خوندم ولی اینا کافین . اضافه ها فقط برای دوره خوبه )
و برای حسن ختام : دقت ، دقت ، دقت .

ببخشید زیاد حرف زدم . فقط نمیخوام شما هم تجربه ی من رو داشته باشید .
موفق باشیم

بالا