تناقض در بررسی ترمودینامیکی واکنش فتوسنتز

لایک ها
71
تناقض در بررسی ترمودینامیکی واکنش فتوسنتز
همه می دانیم که واکنش فتوسنتز به صورت زیر است:
6 CO[SUB]2[/SUB] (g) + 6 H[SUB]2[/SUB]O (g) --> C[SUB]6[/SUB]H[SUB]12[/SUB]O[SUB]6[/SUB] (aq) + 6 O[SUB]2[/SUB] (g)
در این واکنش شاهد این هستیم که مواد اولیه با گرفتن انرژی خورشید به فراورده ها تبدیل می شوند(تغییر آنتلپی این واکنش مثبت است) . همچنین در این واکنش با کاهش مول های گازی رو به رو هستیم و تغییرات آنتروپی هم منفی است(حتی اگر آب را به صورت مایع هم در نظر بگیریم بازهم تغییر آنتروپی منفی است.(اگر اشکالی در این زمینه وجود دارد به بنده تذکر دهید.))
حال با توجه به تعریف تغییرات انرژی آزاد گیبس تغییرات انرژی آزاد گیبس در هر دمایی مثبت محاسبه می شود و از دید ترمودینامیک این به معنای غیر ممکن بودن و انجام نشدن این واکنش در هر دمایی است.
اما همواره شاهد هستیم این واکنش بسیار انجام شدنی است و در بسیاری از موجودات از جمله گیاهان و جلبک ها و ... این واکنش به مقدار بسیار زیادی انجام شده و فراورده های آن بسیار مشاهده می شود!
شاید بتوان با استفاده از سینتیک شیمیایی به این تناقض پاسخ گفت.
به هر حال از همه ی دوستان تقاضا دارم در صورت اطلاع از راهی که بتوان از آن طریق این تناقض ظاهری را توجیه کرد، ما را نیز از پاسخ آن مطلع سازند.
در پایان هم بار دیگر از مدیریت آیریسک، جناب خلینا ، راهبرهای رشته ی شیمی و سایر دوستان مطلع درخواست دارم هر چه سریع تر پاسخ این سوال را بدهند.

آخرین ویرایش توسط مدیر
لایک ها
87
پاسخ : تناقض در بررسی ترمودینامیکی واکنش فتوسنتز

در این که در کل فوتوسنتز انتالپی مثبت و انتروپی منفی است شکی نیست(اگر این طور نبود عجیب بود!)
در مورد گرماگیر بودن: که انرژی را باید از خورشید بگیرد
در مورد انتروپی هم: فوتوسنتز مجموعه ای از واکنش های زنجیری است که برخی از واکنش ها دارای شرایط لازم برای انجام شدن(حالا بعضی از طریق انتروپی بعضی از طریق آنتالپی) هستند.
حالا فک کنید فوتوسنتز خود به خودی بود.... چی می شد...

آخرین ویرایش توسط مدیر
لایک ها
71

در این که در کل فوتوسنتز انتالپی مثبت و انتروپی منفی است شکی نیست(اگر این طور نبود عجیب بود!)
در مورد گرماگیر بودن: که انرژی را باید از خورشید بگیرد
در مورد انتروپی هم: فوتوسنتز مجموعه ای از واکنش های زنجیری است که برخی از واکنش ها دارای شرایط لازم برای انجام شدن(حالا بعضی از طریق انتروپی بعضی از طریق آنتالپی) هستند.
حالا فک کنید فوتوسنتز خود به خودی بود.... چی می شد...
ببینید این که شما میگی خیلی کلی هست!
همه می دونن که انرژی رو از خورشید می گیره اما اینکه جواب سوال من نیست!
اگه واقعا مراحل فتوسنتز رو می دونید ، در اختیار همه بگذارید تا با هم تحلیل کنیم. ولی اگر هم در حد حدس و گمانه زنی است، فکر می کنم پاسخ به این سوال احتیاج دلایل مستند تری دارد، به نظر شما این طور نیست؟

tressa

New Member
لایک ها
128

خب من حس می کنم به کلروفیل ربط داره . مثه انزیمای بدن.

لایک ها
71

خب من حس می کنم به کلروفیل ربط داره . مثه انزیمای بدن.
آنزیم کارش این هست که مسیر انجام یک کار را عوض می کند و آن را از مسیر دیگری به پیش می برد.
ما می خواهیم بدانیم مراحل دقیق فتوسنتز از اول تا آخر به ترتیب چیست تا آن را با ترمودینامیک تطبیق دهیم.

tressa

New Member
لایک ها
128

خب من این عکسو پیدا کرده م برا فتوسنتز. فک می کنم بتونه کمک کنه.

لایک ها
87

البته خودتون هم می تونید چرخه کالوین رو سرچ کنید ولی منم یکم توضیح می دم...
احتمالا می دونید که فوتوسنتز دو بخشه بخش اول برای تامین انرژی از خورشید و ذخیره کردنش تو یه سری واسطه ها مثل NADPH و بخش دوم هم که همون چرخه کالوینه به ساخت گلوکزه(البته گلوکز که نه گلیسرآلدهید 3 فسفات)

لایک ها
87

احتمالا ساختار هاش هم به دردتون بخوره

iman HN

New Member
لایک ها
2,646

زیست پیش دانشگاهی می تونه کمکت کنه دوس من!!!!

AnuBiS

Well-Known Member
لایک ها
459

سلام
چيزي كه شما گفتيد يه جورايي درسته. اگه بخوايم فقط واكنش كلي رو در نپر بگيريم غير ممكنه رخ بده. ولي واكنش مگه اون جوريه؟؟؟ كلي اين وسط اين ماده به اون ماده تبديل مي شه و اينا. ممكنه تو بعضي مراحل يكي از آنتالپي و آنتروپي مساعد باشه تو يكي ديگه ديگري. برا همينم هست كه ما نتونستيم تا حالا به صورت مصنوعي گلوگز از آب و كربن دي اكسيد بدست بياريم. ولي خوب كلروپلاست با ساز و كار پيچيده اش تونسته.

بالا