توضيحي در مورد طيف سنج جرمي

Olympiad

New Member
لایک ها
134
سلام دوستان ....

من ميخواستم بدونم دقيقا طيف سنج جرمي چطوري كار ميكنه و اساس كارش چيه و چرا تعداد نقطه ها ميشه تعداد ايزوتوپ ها و.....

اگه براي امشب جواب بديد خيلي ممنون ميشم (بايد براي امشب جواب بديد !!!!!
)

mersad.94

Active Member
لایک ها
55
عزيزم انحراف يك پرتو بستگي داره به بارش و جرمش.طبق رابطه زير:
انحراف =بار تقسيم بر جرم
بار تمام ايزوتوپ ها كه يكسانه پس ميمونه جرمشون .
هر كدوم جرمش بيشتره كمتر منحرف ميشه.پس هر نقطه ميشه مجموع پرتو هايي كه جرم برابر دارند.
به همين سادگي.البته تو كتاب مورتيمر جلد 1 فصل 2 يا 6 شكلش با توضيح كامل هست.
كار طيف سنج هم اينه كه ذره ها رو با اعمال ميدان (مغناطيسي و الكتريكي )منحرف كنه

Olympiad

New Member
لایک ها
134
mersadchem گفت
عزيزم انحراف يك پرتو بستگي داره به بارش و جرمش.طبق رابطه زير:
انحراف =بار تقسيم بر جرم
بار تمام ايزوتوپ ها كه يكسانه پس ميمونه جرمشون .
هر كدوم جرمش بيشتره كمتر منحرف ميشه.پس هر نقطه ميشه مجموع پرتو هايي كه جرم برابر دارند.
به همين سادگي.البته تو كتاب مورتيمر جلد 1 فصل 2 يا 6 شكلش با توضيح كامل هست.
كار طيف سنج هم اينه كه ذره ها رو با اعمال ميدان (مغناطيسي و الكتريكي )منحرف كنه
ممنونم
ميشه صفحه ي دقيقش رو بگيد !؟!؟

MJ73

New Member
لایک ها
29
من توصیه می کنم به ص 13 کتاب ساختار اتم ومولکول ها مراجعه کنی اونجا کامل تر نوشته

mersad.94

Active Member
لایک ها
55
مال من 32 فصل 2 بحث ايزوتوپ ها.

sady

New Member
لایک ها
20
ما نمونه ای از ایزوتوپ های مختلف یک عنصر را به دستگاه طیف سنچ جرمی ( که از نظر ابعاد خیلی بزرگ است !!! ) می دهیم. دستگاه ابتدا نمونه را به گاز تبدیل می کند. سپس این جریان گازی توسط الکترون هایی با انرِژی زیاد یونیده می شوند. احتمال اینکه یونهای با بار بیش از یک تولید شوند هم وجود دارد ولی می توان شرایط را طوری تنظیم کرد که عملا فقط یونهای با بار یک را داشته باشیم.
حالا ما جریانی از یونهای باردار داریم. این جریان را از مسیری منحنی شکل عبور می دهیم. برای اینکار جریان یونها را درون یک میدان مغناطیسی عبور می دهیم تا منحرف شوند. شعاع انحنا با قدرت میدان مغناطیسی و بار ذره ارتباط مستقیم و با جرم ذره ارتباط معکوس دارد. بنابرین ذرات با جرم متفاوت به صورت متفاوت و ذرات با جرم یکسان به صورت یکسان منحرف می شوند. در انتهای این مسیر منحنی شکل یک آشکارساز ( مثلا شمارنده ی گایگر ) وجود دارد که می توان با استفاده از آن شدت جر جریان از یونها با جرم یکسان را به طور نسبی اندازه گرفت. پس با استفاده از طیف‌سنج جرمی، ما تنوع و درصد نسبی ایزوتوپ های یک عنصر را می فهمیم ...

بالا