جا به جایی تعادل

لایک ها
14
سلام دوستان یه سوال داشتم لطفا جواب بدین
آیا افزودن آب به تعادل
CoCl[SUB]4[/SUB][SUP]2-[/SUP][SUB](aq) [/SUB]+ 6H[SUB]2[/SUB]O[SUB](L)[/SUB] ( علامت تعادل ) Co[SUP]2+[/SUP](H[SUB]2[/SUB]O)[SUB]6(aq)[/SUB] +4 Cl[SUP]-[/SUP][SUB](aq)
[/SUB]باعث جا به جایی تعادل می شود؟چرا؟
و آیا این واکنش هیدرولیز [SUP]-[/SUP]CoCl[SUB]4[/SUB][SUP]2[/SUP] است؟یا فرآیند آبدهی به CoCl[SUB]4[/SUB][SUP]2-[/SUP] ؟
[SUB][/SUB]

mary.b

New Member
لایک ها
11
پاسخ : جا به جایی تعادل

واکنش ترکیب نیست؟؟ چون کمپلکس Coو اب باانیونClواکنش داده CoCl4داده. حالا میگیم ایا غلظت تو ثابت تعادل تاثیرداره؟که میشه اره.هرچی غلظت بیشترباشه مقدار ثابت تعادل هم بیشتر میشه -اینجا چون اب اضافه شده غلظت کم شده ثابت تعادل هم کم می شه ولی تعادل عوض نمیشه !

لایک ها
14

واکنش ترکیب نیست؟؟ چون کمپلکس Coو اب باانیونClواکنش داده CoCl4داده. حالا میگیم ایا غلظت تو ثابت تعادل تاثیرداره؟که میشه اره.هرچی غلظت بیشترباشه مقدار ثابت تعادل هم بیشتر میشه -اینجا چون اب اضافه شده غلظت کم شده ثابت تعادل هم کم می شه ولی تعادل عوض نمیشه !
درسته که ثابت تعادل به غلظت بستگی داره ولی افزودن آب غلظت همه مواد را کم می کند که ممکنه ثابت تعادل را تغییر نده آیا مرجعی برای جواب علمی و دقیق این سوال سراغ دارید؟ممنون

لایک ها
149

به نظر من با زیاد شدن آب چون غلظت مواد در سمت راست بیشتر میشه در نتیجه میزان احتمال آب پوشیده شدن کاتیون بیشتر میشه و در نتیجه تعادل به سمت چپ تا حدودی جابهجا میشه...
در ضمن تغییر ثابت تعادل تابع دماست...پس ما باید ببینیم که در صورت افزایش آب و جابه جایی تعادل گرمایی جابه جا میشه...به نظر من این واکنش گرمادهه...بنابرابن با افزایش آب دما کاهش میابد(البته قسمت آخر به شرطی درسته که فرض ما در گرماده بودن تعادل درست باشه).در نتیجه ثابت تعادل کم میشه...ولی به نظر من کاهشش زیاد نیست...

آخرین ویرایش توسط مدیر
لایک ها
149

واکنش ترکیب نیست؟؟ چون کمپلکس coو اب باانیونclواکنش داده cocl4داده. حالا میگیم ایا غلظت تو ثابت تعادل تاثیرداره؟که میشه اره.هرچی غلظت بیشترباشه مقدار ثابت تعادل هم بیشتر میشه -اینجا چون اب اضافه شده غلظت کم شده ثابت تعادل هم کم می شه ولی تعادل عوض نمیشه !
دوست عزیز ثابت تعادل فقط و فقط تابع دماست...
و در ضمن اونی که شما میگی اصطلاحیه به اسم"خارج قسمت واکنش"(q)

mary.b

New Member
لایک ها
11

اگه خواستی اطلاعات پیدا کنی:تو مرتیمر فصل تعادل ها،شیمی تجزیه ی اسکوگ ج1

آخرین ویرایش توسط مدیر

mary.b

New Member
لایک ها
11

میخواستم حرفمو اصلاح کنم
#شیمی تجزیه ی واکنش#
تو این واکنش تعادلی اصل لوشاتولیه تاثیری نداره و اینکه اگر این واکنش رو فقط تعادلی بگیریم به این نتیجه میرسیم که ، ((ثابت تعادل تغییری نمیکنه)) و ثابت میمونه، فقط غلظت هان که تغییر میکنن. لوشاتولیه تاثیری نداره چون دوطرف معادله اب هست و اب به عنوان حلاله و فقط واکنش تعادلی و تشکیل کمپلکس -2(CoCl4) داریم .تعادل هم ثابت و بی تغییره.
#شیمی معدنی واکنش#
توی واکنش داده شده امکان تشکیل کمپلکس هشت وجهی-2{CoCl4(H2O)2}وجود داره که اینجا لوشاتولیه باعث تشکیل بیشتر کمپلکس هشت وجهی میشه!! اینجارو مطمین نیستم ولی فکر کنم چون واکنش عوض شده ثابت تعادل هم بنابر شرایت ایجاد شده بیشتشه!
یه معذرت خواهی شیمیای میخوام کنم از mostafa7 و همه ی عزیزایی که جواب قبلی که تا حدی غلط داشت روخوندن:
بچه ها اندازه ی عدد اووگادرو تا معذرت میخوام!
:180::180:

آخرین ویرایش توسط مدیر
لایک ها
149

میخواستم حرفمو اصلاح کنم
#شیمی تجزیه ی واکنش#
تو این واکنش تعادلی اصل لوشاتولیه تاثیری نداره و اینکه اگر این واکنش رو فقط تعادلی بگیریم به این نتیجه میرسیم که ، ((ثابت تعادل تغییری نمیکنه)) و ثابت میمونه، فقط غلظت هان که تغییر میکنن. لوشاتولیه تاثیری نداره چون دوطرف معادله اب هست و اب به عنوان حلاله و فقط واکنش تعادلی و تشکیل کمپلکس -2(CoCl4) داریم .تعادل هم ثابت و بی تغییره.
#شیمی معدنی واکنش#
توی واکنش داده شده امکان تشکیل کمپلکس هشت وجهی-2{CoCl4(H2O)2}وجود داره که اینجا لوشاتولیه باعث تشکیل بیشتر کمپلکس هشت وجهی میشه!! اینجارو مطمین نیستم ولی فکر کنم چون واکنش عوض شده ثابت تعادل هم بنابر شرایت ایجاد شده بیشتشه!
یه معذرت خواهی شیمیای میخام کنم از mostafa7 و همه ی عزیزایی که جواب قبلی که تا حدی غلط داشت روخوندن:
بچه ها اندازه ی عدد اووگادرو تا معذرت میخوام!
:180::180:
یعنی چی تاثیر نداره!!!!
با اضافه کردن آب احتمال آب پوشیده شدن کاتیون زیاد میشه...پس تعادل جابه جا میشه ولی تغییر ثابت تعادل کمه...

لایک ها
326

مهدی کاملا درست میگه . با اضافه کردن آب احتمال آبپوشی کاتیون زیاد میشه .

mary.b

New Member
لایک ها
11

رقیق کردن تاثیری نداره،فکر کنم شما با فعالیت ها میگین. اگه فعالیت ها رو بگیریم که (میو،قدرت یونی) کم میشه ،که بعد که تو فرمول میذاری فعالیت ها رو بدست بیاری ،پس فعالیت زیاد میشه،فعالیت زیاد و غلظت کم هر گونه تو هم ضرب میشن اونوقت ثابت تعادل جدید یه کم تغییر میکنه.
درسته؟؟!

آخرین ویرایش توسط مدیر

mary.b

New Member
لایک ها
11

اگه اب واکنش نده رقیق کردن تاثیری نداره،فکر کنم شما با فعالیت ها میگین. اگه فعالیت ها رو بگیریم که (میو،قدرت یونی) کم میشه ،که بعد که تو فرمول میذاری فعالیت ها رو بدست بیاری ،پس فعالیت زیاد میشه،فعالیت زیاد و غلظت کم هر گونه تو هم ضرب میشن اونوقت ثابت تعادل جدید یه کم تغییر میکنه.
درسته؟؟!( جواب قبلی من بدون در نظر گرفتن فعالیت ها بود)

nima-rafati

New Member
لایک ها
103

باید تغییر کنه.مگه اصل لوشاتلیه کشکه....

لایک ها
149

ببین Mary-b من که گفنم کم تغییر میکنه...ولی به هر حال تغییر میکنه چون دما تا حدودی تغییر کرده...

mary.b

New Member
لایک ها
11

شما درست میگی

بالا