حرکت براونی

لایک ها
87
پاسخ : حرکت براونی

منظور حرکت تصادفی مولکول ها یا اتم هاست(در مایعات و گاز ها)
هرجا مایع ویا گاز باشه این حرکت هم وجود داره...
یه سوال به غیر از مایعات و گازها جای دیگه ای هم این حرکت هست؟

bahar##

New Member
لایک ها
84

به حرکات دایمی و نامنظم ذره های کلوییدی(مولکول های به اندازه 1-100 nm) می گویند.این ذرات وقتی به هم می رسند به هم برخورد می کنند وتغییر جهت می دهند.

لایک ها
472

سوال هم همینه؛ آیا تو سلول هم داریم؟

لایک ها
87

خوب تو سلول مایع هست پس حرکت برونی هم هست
منظورم از سوالم اینه که تو مواد دیگه مثلا تو مواد نیمه جامد یا ژل ها مثلا تو الکتروفرز خود ژل حرکت برونی داره؟

لایک ها
472

حرکت براونی در جایی دیده میشه که مولکول ها بتونن آزادانه حرکت کنند (اجازه حرکت داشته باشن)

bahar##

New Member
لایک ها
84

به نظر من تو سلول این حرکتو نداریم. !!!

لایک ها
87

ولی تو سلول مواد اجازه حرکت در سیتوپلاسم رو دارند و البته اون موادی که نسبت به غشا طراوا هستند بیرون سیتوپلاسم هم آزادی دارند

AminYar

New Member
لایک ها
575

فکر کنم در سیتوسل داریم -برای وزیکول های کوچک یا نوکلئوتیدها یا ...- ولی سلول هر جا که بخواد میاد مسیر تعیین میکنه(مثلا با میکروفیلامنت ها یا میکروتوبول ها)

bh2ao

Well-Known Member
لایک ها
2,014

من در تایید حرف های دوستان ی توضیح می دم:

از مدتها قبل ب این موضوع واقف بودند ک ذرات بسیار کوچک ک در زیر میکروسکوپ قابل مشاهده باشند.وقتی ب حالت تعلیق در داخل ماده سیالی قرار گیرند. ب طور پیوسته حرکات نا منظم رفت و برگشتی انجام می دهند این پدیده اولین بار در سال 1827 توسط "رابرت براون" در مورد غبارهای گل کشف شد و ب همین دلیل آن را حرکات "براونی" نامیدند. این حرکات را نباید ب هیچ وجه ناشی از تاثیر عوامل خارجی مثل لرزش ظرف محتوی سیال یا جریان های داخلی آب و غیره وابسته دانست.
ابتدا تصور می کردند ک این حرکت ها شکلی از زندگی است.ولی ب زودی معلوم شد ک ذرات غیر الی کوچک نیز ب همین طریق رفتار می کنند. درسال 1863 برای نخستین بار این عقیده بیان شد ک این حرکت براونی ناشی از بمباران ذرات ب وسیله ی مولکول های آب اطراف آن است. تعداد مولکول هایی ک از سمت چپ با یک ذره برخورد می کنند با تعداد مولکول هایی ک از سمت راست برخورد می کننداندکی تفاوت دارد ک اثر آن در مورد اشیا بزرگ محسوس نیست اما در مورد اشیا ذره بینی حرکت محسوسی ایجاد خواهد کردد...

parimah

New Member
لایک ها
71

حرکت براونی عبارت است از حرکت تصادفی و پیوسته ی ذرات میکروسکوپی معلق در یک مایع یا گاز . ذرات به گونه ای حرکت می کنند که گویی از جانب مایع بر آنها ضربه وارد می آید. در حقیقت، این چیزی است که در عمل رخ می دهد . مو لکولهای سیال دائماًٌ به اطراف حرکت می کنند و به ذرات ضربه می زنند و آنها را حرکت می دهند . هر چه مایع داغ تر باشد ، ذرات با سرعت بیشتری ارتعاش می کنند ، زیرا سرعت حرکت مولکولها نیز بیشتر است . حرکت در تمام جهت ها انجام می گیرد و به همین دلیل است که ذرات یک ماده بطور یکسان درون مایع پخش می شوند .
نحوه ی پخش غبار ، دود و بوها در هوا نیز به همین طریق است . حرکت براونی به وسیله ی رابرت براون کشف شد که یک گیاه شناس و فیزیک دان اسکاتلندی بود . او این کشف را در سال 1827 و هنگام مطالعه بر روی حرکت دانه های گرده در آب انجام داد . حرکت براونی نشان و گواه مثبتی بود که از وجود اتمها و مولکولها حکایت داشت .

AminYar

New Member
لایک ها
575

دوستان سوال اصلی اینه که آیا در سلول داریم یا خیر؟
فکر کنم همه ما میدونیم حرکت براونی چیه...
استاد صالح زاده جواب بنده صحیح بود؟

amideoxy

New Member
لایک ها
400

نمیتونیم بگیم همه مایع و یاگاز داخل شلول دارتش

چون تو سلول ماکرو مولکول های بزرگ آبپوشیده ای هست این براونی رو کم میکنه

AminYar

New Member
لایک ها
575

نمیتونیم بگیم همه مایع و یاگاز داخل شلول دارتش

چون تو سلول ماکرو مولکول های بزرگ آبپوشیده ای هست این براونی رو کم میکنه

درسته کم میکنه ولی برای مولکول های کوچک تر شاید صدق بکنه...

لایک ها
87

خوب طبیعتا تمام مولکول ها این حرکت رو ندارن وگرنه اصلا سلول نظم نداشت
سوال اینه که وجود داره یا نه که به نظر من وجود داره.... ولی در یک قسمت هایی کمتر و در قسمت هایی بیشتر دیده میشه

amideoxy

New Member
لایک ها
400

وجود که داره

ولی نه همه جا یکسان

لایک ها
87

ببخشید به خاطر جمله بندی یکم مشکل پیدا کردم این یعنی با نظر من موافقید یا مخالف؟

bahar##

New Member
لایک ها
84

اگه فضابرای حرکت در سلول وجود داشته باشه.این حرکت دیده میشود......

amideoxy

New Member
لایک ها
400

bh2ao

Well-Known Member
لایک ها
2,014

ali salehzadeh;11965درسلول حرکت براونی داریم؟[/QUOTE گفت
بله داريم!
ب اين جمله توجه كنيد: درغلظت هاي طبيعي كلسترول ، اين مولكول حركت تصادفي فسفوليبيدها درصفحه ي غشا را محدود مي كند.
بس اين حركت تصادفي در سلول وجود داره بين فسفوليبيدها!!!

بالا