HAMID.SCIENCE

Active Member
ارسال ها
77
لایک ها
124
امتیاز
33
#1
درباره دانشگاه صنعتی شریف:


دانشگاه صنعتي شريف در تاريخ 1344/8/11 با هدف تأمين و تربيت بخشي از نيروي انساني متخصص مورد نياز با کيفيتي همسطح دانشگاههاي معتبر دنيا تأسيس شد. اين دانشگاه به استناد ماده يک اساسنامه خود براي مدت نامحدودي در تهران گشايش يافت و ماده دو همان اساسنامه به دانشگاه اجازه مي داد براي گسترش دامنه فعاليتهاي خود در شهرستانها شعبه داير نمايد.
دانشگاه از مهرماه 1345 با حدود پنجاه عضو هيأت علمي و با پذيرش حدود صد دانشجو در رشته هاي مهندسي برق، شيمي، متالوژي و مکانيک عملاً فعاليت آموزشي خود را اغاز کرد. از آن سال به بعد مرتباً به کيفيت و کميت دانشجويان پذيرفته شده افزوده شد و به موازات آن زمينه هاي فعاليتهاي آموزشي آن گسترش مي يافت بطوريکه در سال بعد دو دانشکده علوم فيزيک و رياضي و دانشکده مديريت صنعتي و اقتصاد مهندسي نيز کار خود را آغاز کردند. در سال تحصيلي 49-48 يعني حدود چهار سال بعد، اولين دانش آموختگان به تعداد 263 نفر با مدرک کارشناسي مهندسي وراد بازار کار شدند. در اين موقع دانشکده شيمي به دانشکده هاي علوم افزوده شد، دانشکده مديريت صنعتي در سطح کارشناسي اقدام به پذيرش دانشجو نمود، و به دانشکده مهندسي صنايع تغيير نام داد. دو سال بعد دانشکده عمران فعلي با نام مهندسي سازه فعاليت خود را آغاز کرد و دانشکده رياضي براي اولين بار دانشجوي کارشناسي ارشد پذيرفت.
دانشگاه صنعتي شريف افتخار دارد که با بيش از ثلث قرن تجربه و فعاليت علمي خود توانسته است به ياري استادان کارآمد و محققين تلاشگر و دلسوز خود و همچنين با بهره گيري از امکانات کمک آموزشي و آزمايشگاههاي مجهز، دانشجويان مستعد خود را در سطح کارآمدترين نيروهاي علمي و فني کشور تحويل جامعه دهد. از اين رو دانش آموختگان اين دانشگاه اکثراً در سطح قويترين مهندسين و بالاترين مديريتهاي علمي و فني و اجرايي کشور قرار گرفته اند. همچنين دانش آموختگان اين دانشگاه در آزمونهاي متمرکز ورودي کارشناسي ارشد از نظر ميانگين نمرات در آزمون مذمور و همچنين درصد قبول از کارشناسي به کارشناسي ارشد در اکثر رشته هاي فني- مهندسي و علوم پايه (مانند عمران برق، رياضي، فيزيک و ...) مقام اول را بين دانشگاههاي کشور داشته اند.
آنهايي که به قصد ادامه تحصيل راهي خارج از کشور شده اند به خوبي در سطح بين المللي رقابت نموده، پس از کسب موفقيت هاي والاي علمي منشاء خدمات ارزنده اي شده اند. ميزان انتشارات و مقالات علمي دانش آموختگان و اعضاء هيأت علمي اين دانشگاه در چند سال گذشته افزايش قابل توجهي را نشان مي دهد. علاوه بر اين دانشگاه دانشگاه در سالهاي گذشته سهم عمده اي در تربيت نفرات اول آزمون سراسري و برگزيدگان المپيادهاي رياضي، فيزيک، شيمي و کامپيوتر و آماده سازي آنها براي شرکت در رقابتهاي جهاني داشته و اکثريت قريب به اتفاق عزيزان ضمن شرکت در رقابتهاي جهاني و کسب مقامهاي بين المللي در اين دانشگاه به تحصيلات خود ادامه مي دهند.
موفقيتهاي فوق، جلب اعتماد و علاقه عموم را به گونه اي فراهم آورده است که بيشترين رقابت در بين داوطلبان آزمون سراسري براي ورود به اين دانشگاه به وجود آمده است. به عنوان نمونه در سال گذشته 24 تن از دانش آموزان المپيادهاي علمي در اين دانشگاه ثبت نام کرده اند و از 100 نفر اول آزمون سراسري رياضي فيزيک، 95 نفر در اين دانشگاه پذيرفته شده اند.مديريت و اساتيد اين دانشگاه از اقبال عمومي قدرشناسي و سپاسگزاري نموده و به آن افتخار مي کنند و در مقابل مسئوليت سنگيني براي خود احساس کرده و خود را موظف مي دانند که حداکثر تلاش را براي فراهم نمودن وسايل ارتقاي علمي و فرهنگي اين عزيزان که ارزشمندترين سرمايه هاي ملي را تشکيل مي دهند فراهم آرودند. از اين رو در دانشگاه سعي مي شود با تجهيز آزمايشگاههاي آموزشي و پژوهشي، غني کردن امکانات کتابخانه مرکزي و اقماري دانشگاه از کتب، نشريات علمي جديد و ساير وسايل اطلاع رساني و گسترش شبکه هاي بين المللي، پست الکترونيکي و غيره همواره از آخرين تجهيزات و دستاوردهاي علمي و پژوهشي در سطح جهاني در خدمت شايسته به اين استعدادهاي درخشان مملکت استفاده شود.
از تسهيلات ديگري که اين دانشگاه براي دانشجويان ممتاز فراهم نموده ورود به دوره دکتري بدون ضرورت اتمام دوره کارشناسي ارشد، قبول برخي از دورس پايه دانشگاهي براي دانش آموزان المپيادي که قبلاً به آنها آموزش داده شد و يا تحصيل همزمان در دو رشته کارشناسي مرتبط بهم را مي توان نام برد. در مرود طرح اول که خاص دانشجويان با استعداد و با آمادگي کافي است، دانش آموختگان ليسانس علوم طبق ضوابط مشخص و شرکت در آزمون کارشناسي ارشد مستقيماً به دوره دکتري راه خواهند يافت و لذا در مدت کوتاه تر و انجام کار تحقيقاتي بهتر به اخذ دکتري نائل خواهند شد.
از طرفي همکاري صميمانه و نزديک اعضاء هيأت علمي در گورهها و دانشکده هاي مختلف با هم و با کارکنان و دانشجويان جوي از تفاهم و نمونه زيبايي از تلاش و کار دسته جمعي را در محيطي آموزشي و پژوهشي در اين دانشگاه فراهم کرده است. اين همکاري، تفاهم و همدلي محيط با نشاط، زنده و پويا در دانشگاه بوجود آورده که خود موجب شکوفايي و رشد فعاليتهاي علمي و فرهنگي بين دانشجويان در اين دانشگاه شد و تأثير بسزايي در جذب دانشجويان نخبه کشور دارد. از آن جمله فعاليتها مي توان به انتشار مجلات علمي و فرهنگي دانشجويي توسط کليه دانشکده هاي اين دانشگاه که بعضاً در سطح وسيع در کشور توزيع مي شود، برگزاري گردهمايي هاي علمي در سطح ملي و بين المللي دانشجويي و اجراي اردوها و سفرهاي متنوع آموزشي اشاره کرد. علاوه بر اعتبار علمي آنچه موجب اعتلاي بيشتر اين دانشگاه مي باشد، تلاش مداوم و هماهنگ دانشجويان، اساتيد و کارکنان اين دانشگاه در استقرار ارزشهاي انساني، اخلاقي و اسلامي بوده و از آن جمله مبارزه براي استقلال، آزادي و جمهوري اسلامي قبل از پيروزي انقلاب و دفاع از دستاوردهاي آن و مشارکت در سازندگي پس از پيروزي را مي توان نام برد.
دانشکده ها:

  • دانشکده شیمی
  • دانشکده علوم ریاضی
  • دانشکده فیزیک
  • دانشکده مدیریت و اقتصاد
  • دانشکده مهندسی انرژی
  • دانشکده مهندسی برق
  • دانشکده مهندسی شیمی و نفت
  • دانشکده مهندسی صنایع
  • دانشکده مهندسی عمران
  • دانشکده مهندسی کامپیوتر
  • دانشکده مهندسی مکانیک
  • دانشکده مهندسی و علم مواد
  • دانشکده مهندسی هوافضا



---- دو نوشته به هم متصل شده است ----

درباره ی دانشگاه صنعتی امیر کبیر
.دانشگاه صنعتی امیرکبیر یکی از با سابقه ترین موسسات آموزش عالی کشور در زمینه فنی و مهندسی است. این دانشگاه در طول سال ها فعالیت مستمر به خصوص بعد از انقلاب شکوهمند اسلامی، با بیش از سی هزار نفر دانش آموخته فنی و مهندسی خدمات گسترده ای در راستای اهداف آموزش عالی و تحقیقاتی کشور ارائه کرده است.
این دانشگاه فعالیتهای خود را تحت عنوان پلی تکنیک تهران از سال ۱۳۳۷ آغاز نمود و به مرور زمان به لحاظ کمی و کیفی گسترش فراوانی یافت به صورتی که امروز این دانشگاه بعنوان "مادر دانشگاههای صنعتی کشور" تلقی می شود و با سابقه بیش از نیم قرن فعالیت درخشان، توانسته است با توسعه فعالیت های آموزشی، تحقیقاتی و دانشجویی، جایگاهی برتر را در میان مراکز علمی تحقیقاتی به خود اختصاص دهد.
از جمله افتخارات این دانشگاه می توان به این موارد اشاره کرد:

  • کسب عنوان قطب علمی در رشته های مهندسی مکانیک، مهندسی برق، مهندسی شیمی، مهندسی نساجی، مهندسی پزشکی، مهندسی هوافضا، مهندسی عمران و مهندسی کامپیوتر و فناوری اطلاعات
  • کسب رتبه ممتاز در جشنواره خوارزمی و دریافت ده ها جایزه در این جشنواره و عناوین برتر المپیادهای دانشجویی ملی و بین المللی
  • کسب عناوین ارزنده توسط دانشجویان نخبه و خلاق از رقابت های مختلف علمی دانشجویی در سطح جهان؛ از جمله کمیکار و رباتیک
  • کسب رتبه اول تحقیقات در میان دانشگاههای فنی مهندسی کشور در چندین دوره ارزشیابی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری
  • کسب رتبه اول ارتباط صنعت با دانشگاه و انجام طرح های مهم ملی
  • ارتباطات بین الملل علمی دانشگاهی و امضای تفاهم نامه با دانشگاههای معتبر جهان
  • انعقاد تعداد متنابهی قرارداد پژوهشی و تحقیقاتی با مراکز مختلف علمی و صنعتی
  • جذب نخبگان و استعدادهای درخشان و اعطای تسهیلات به آنان از جمله امکان تحصیل همزمان دو رشته دانشگاهی برای دانشجویان ممتاز و ورود به مقاطع ارشد و دکترا بدون کنکور
  • برخورداری از آزمایشگاه های مدرن و مجهز و انجام پروژه های شاخص ملی از جمله ساخت سریعترین ابررایانه سوپرکلاستر و طراحی، ساخت و پرتاپ ماهواره
  • برگزاری دوره های آموزشی مجازی در مقطع کارشناسی ارشد
  • برگزاری کنفرانس ها، سمینارها و همایش های مختلف علمی در سطوح ملی و بین المللی
  • پیشرو در پژوهش هسته ای و نقش آفرینی اساتید و دانشجویان در موفقیت کشور جهت دستیابی به چرخه سوخت هسته ای
  • افتخار بهره مندی از «چهره های ماندگار»، اساتید و دانشجویان «نمونه» کشور
  • ربوكاپ اختتامیه مسابقات علمی ربوكاپ دانشگاه‌های كشور در دانشگاه امیركبیر
تاریخچه:
سر در قدیمی، خ حافظ، قسمت جنوب درب ورودی سر در قدیمی، خ حافظ، قسمت جنوب درب ورودی تاسیس و شکل گیری اولیه دانشگاه در آبان ماه ۱۳۳۵ است. در آن زمان، هسته اولیه دانشگاه، به عنوان "پلی تکنیک تهران" به منظور توسعه فعالیت های دو موًسسه فنی وقت، "انستیتو مهندسی راه و ساختمان" و "هنرسرای عالی" شکل گرفت. در سال ۱۳۳۶ اولین دوره دانشجویان از طریق آزمون داخلی پذیرفته شدند و از سال ۱۳۳۷ فعالیت آموزشی پلی تکنیک تهران، به طور رسمی با پنج رشته مهندسی: "برق و الکترونیک"، "مکانیک"، "نساجی"، "شیمی " و "راه و ساختمان" آغاز شد.
با رشد تدریجی پلی تکنیک تهران تا سال ۱۳۵۷، پنج بخش به شرح زیر به دانشکده اضافه شد:

  • دانشکده فنی: این دانشکده هسته اصلی پلی تکنیک تهران را ایجاد کرده و از ۶ انستیتو یا گروه آموزشی تحت عنوان "مهندسی برق و الکترونیک"، "مهندسی شیمی و پتروشیمی"، "مهندسی نساجی و پلیمر"، "مهندسی مکانیک"، "مهندسی معدن" و " مهندسی صنایع" تشکیل شد.
  • دانشکده تربیت دبیر فنی و علوم: در سال ۱۳۵۵ با همکاری وزارت آموزش و پرورش تاسیس شد.
  • دانشکده علوم پایه و کامپیوتر: این دانشکده به منظور ارائه درس های پایه برای دانشجویان دیگر دانشکده ها ایجاد شد. دانشجویان این دوره ها، مدرک تحصیلی از دانشکده دریافت نمی کردند.
  • انستیتو تحصیلات تکمیلی و تحقیقات: به منظور اداره و سرپرستی مقطع کارشناسی ارشد و امور تحقیقاتی دانشگاه دایر شد. در آن زمان ۵ دوره کارشناسی ارشد و یک مؤسسه تحقیقاتی با عنوان "مرکز تحقیقات صنایع غذایی" زیر نظر این انستیتو اداره می شد.
  • سرپرستی مدرسه عالی راه و ساختمان نیز از سال ۱۳۵۶ به پلی تکنیک تهران واگذار شد و به این ترتیب این واحد به عنوان پنجمین بخش از پلی تکنیک تهران محسوب شد.
پس از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی، پلی تکنیک تهران در سال ۱۳۵۸ به دانشگاه تبدیل شد و به افتخار رادمرد تاریخ معاصر ایران "امیرکبیر"، که به گسترش و توسعه پایه های علم نوین و صنعت در کشور اهتمام داشت، به نام دانشگاه صنعتی امیرکبیر نامگذاری شد. این دانشگاه به منظور توسعه و گسترش در زمینه های فنی و مهندسی و همسویی با هدف های علمی و فرهنگی انقلاب تجدید سازمان یافت و در این راستا تحولات چشمگیری در آن صورت گرفت، اهم این تحولات به این شرح است:
دانشکده تربیت فنی و علوم، به علت مطابقت هدف های آن با مراکز تربیت معلم از دانشگاه صنعتی امیرکبیر جدا و در مجموعه دانشگاهی تربیت معلم قرار گرفت.
مدرسه عالی ساختمان، از دانشگاه صنعتی امیرکبیر جدا و به مجموعه ای تحت عنوان دانشگاه خواجه نصیر طوسی اضافه شد.
ایجاد دانشکده ها و دوره های جدید به خصوص دوره های تحصیلات تکمیلی، که منجر به تأسیس ۶ دانشکده جدید درطول سال های ۱۳۶۷ تا ۱۳۷۴ شد.
دانشکده ها و مراکز آموزشی:

  • دانشگاه صنعتي اميركبير-واحد بندر ماهشهر
  • دانشگاه صنعتي اميركبير -واحد بندرعباس
  • دانشگاه صنعتي اميركبير-واحد گرمسار
  • پردیس بین الملل
  • مرکز آموزش الکترونیکی
  • دانشکده مهندسی برق
  • دانشکده مهندسی پزشکی
  • دانشکده مهندسی پلیمر و رنگ
  • دانشکده ریاضی و علوم کامپیوتر
  • دانشکده مهندسی شیمی
  • دانشکده مهندسی صنایع و سيستمهای مديريت
  • دانشکده مهندسی عمران و محیط زیست
  • دانشکده مهندسی کامپیوتر و فنآوری اطلاعات
  • دانشکده مهندسی دریا
  • دانشکده مهندسی معدن و متالورژی
  • دانشکده مهندسی مکانیک
  • دانشکده مهندسی نساجی
  • دانشکده مهندسی نفت
  • دانشکده مهندسی انرژی و فیزیک
  • دانشکده مهندسی هوافضا
  • گروه آموزشی زبان خارجی
  • گروه معارف و علوم انسانی
  • گروه آموزشی تربیت بدنی
  • گروه مستقل شیمی
 
آخرین ویرایش توسط مدیر

Anne.JM

New Member
ارسال ها
8
لایک ها
2
امتیاز
0
#2
پاسخ : دانشگاه های برتر ایران

حقوق دانشگاه شهیدبهشتی خوبه؟؟
 

HAMID.SCIENCE

Active Member
ارسال ها
77
لایک ها
124
امتیاز
33
#3
پاسخ : دانشگاه های برتر ایران

به نظرمن از بهترین دانشکده های حقوق ایران است و مطلب زیر می تواند شما را بیشتر با این دانشگاه آشنا کند.
دانشگاه ملی ایران در تاریخ 29/12/1338 تأسیس شد. و به دنبال آن اساسنامه دانشگاه با سه رکن هیأت امناء، رئیس دانشگاه و شورای استادان با بررسی اساسنامه دانشگاههای معتبر دنیا و بر پایه ساختار 27 دانشگاه ملی در کشورهای اروپایی و آمریکایی تدوین گردید. و در آبانماه 1339 در شورایعالی فرهنگ به تصویب رسید. با آنکه امر پذیرش 120 دانشجو در دانشکده معماری و 54 دانشجو در دانشکده بانکداری و علوم اقتصادی و مالی از مهرماه 1339 آغاز شده بود ولی دانشگاه عملاً در 25/11/1339 افتتاح شد. اولین مقطع کارشناسی ارشد در دانشگاه شهید بهشتی در رشته معماری در سال 1961 تاسیش شد ، در حالیکه اولین مقطع دکترا در رشته علوم اقتصاد در سال 1991 شروع به کار کرد.
امروز ، حدود 70 رشته در مقطع ارشد و بیش از 30 رشته در مقطع دکترا همان نشانه سرعت ، یعنی پیشرفت پایدار است ، وجود دارد.
در سال 1962 ، زمین اصلی دانشگاه شهید بهشتی در اوین که دهکده ای آرام در شمال تهران است ، توسعه یافت . پیشرفت امکانات جدید در فضای اصلی دانشگاه ، زمینه را برای افزایش فعالیت دانشگاهی مهیا کرد تا آنجا که در سال 1978 چندین دانشکده در دانشگاه شهید بهشتی فعال شدند دانشگاه شهید بهشتی هم اکنون به عنوان یکی از مهمترین مراکز آموزش عالی در ایران ، با وجود 10 دانشکده و مدرسه ، 3 موسسه تحقیقی و 7 مرکز تحقیقی معرفی شده است.
با در نظر گرفتن امکانات وسیع و استاندارد بالای تحقیق و آموزش ، دانشگاه قادر است با فعالیتهایش را در سطح تحصیلات تکمیلی در مقطع کارشناسی ارشد و دکترا توسعه دهد.
پرداخت شهریه های ورودی منبع اصلی درآمد دانشگاه شهید بهشتی در 7 سال اول بود ، اما از سال 1968 ، مبالغی وجه دولتی نیز دریافت شد . با وجود این دانشگاه شهید بهشتی تا سال 1979 ، یعنی یکسال پس از انقلاب اسلامی ، در شروع کار یک دانشگاه خصوصی بود.
از آن زمان به بعد این دانشگاه یک دانشگاه دولتی شد . این دانشگاه تا سال 1983 دانشگاه ملی نامیده شد ، سپس با نام دانشگاه شهید بهشتی مجددا نام گذاری شد. دانشکده های علوم پزشکی تا سال 1986 که وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی شکل گرفت و مسولیت این دانشکده ها را به عهده گرفت ، بخشی از این دانشگاه بودند.
روند بازسازی که بوسیله آن دانشکده های جدیدی تاسیس شدند و برخی دانشکده ها ادغام شدند، ادامه داشت و هم اکنون دانشگاه شهید بهشتی شامل 10 دانشکده است.

دانشکده‌ها:

  • دانشکده ادبیات و علوم انسانی
  • دانشکده الهیات و ادیان
  • دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی
  • دانشکده حقوق
  • دانشکده علوم
  • دانشکده علوم اقتصادی و سیاسی
  • دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی
  • دانشکده علوم ریاضی
  • دانشکده علوم زمین
  • دانشکده علوم زیستی
  • دانشکده مدیریت و حسابداری
  • دانشکده معماری و شهرسازی
  • دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر
  • دانشکده مهندسی فناوری‌های نوین
  • دانشکده مهندسی هسته‌ای
  • دانشکده پرستاری و مامایی
  • دانشکده شیمی
  • دانشکده دندانپزشکی می توانید از لینک زیر استفاده نمایید.
 
آخرین ویرایش توسط مدیر

parsa.math

New Member
ارسال ها
5
لایک ها
6
امتیاز
0
#4
پاسخ : دانشگاه های برتر ایران

درسته كه ميگن مكانيك و كامپيوتر تهران از شريف بهتره؟؟؟؟!!
 

mahdi77

New Member
ارسال ها
234
لایک ها
215
امتیاز
0
#5
پاسخ : دانشگاه های برتر ایران

درسته كه ميگن مكانيك و كامپيوتر تهران از شريف بهتره؟؟؟؟!!
من کامپیوتر رو رو اطلاعی ندارم ولی برای مکانیک، دانشگاه تهران در گرایش سیالات گفته میشه که بهتره ولی در گرایش طراحی جامدات، شریف بهتره!!
 

fatimaj

New Member
ارسال ها
126
لایک ها
123
امتیاز
0
#6
پاسخ : دانشگاه های برتر ایران

من دارم میرم دانشگاه امیر کبیر.خدافظ!
 

HAMID.SCIENCE

Active Member
ارسال ها
77
لایک ها
124
امتیاز
33
#7
پاسخ : دانشگاه های برتر ایران

به مناسبت تأسیس دانشگاه تهران تقدیم به دوستان.


[HR][/HR]




درميان موسسات و سازمان هاي وابسته به آموزش عالي کشور دانشگاه تهران از هرحيث و از هر نظر از جايگاهي رفيع بهره مند است . در واقع اگرمتغيرهايي چون سابقه و قدمت ، تدريس استادان بنام و بلند مرتبه ،تحصيل دانشجويان ممتاز، کثرت دانشجويان ، استادان و کارکنان ،ارزش مدارک تحصيلي در کشور و خارج از آن ، پيوند و تعامل با دستگاههاي اجرايي و موسسات و شرکت هاي صنعتى ، ادارى ، اجرايي و...،داشتن کتابخانه ها و آزمايشگاه ها غني و مجهز، تعدد رشته ها و دانشکده هاو موسسات پيوسته و وابسته ، واقع شدن در پايتخت و در مرکز شهر و... را ازمعيارهاي تعيين اعتبار و اهميت يک دانشگاه برشماريم بي جهت نيست که از اين دانشگاه با تعبير" دانشگاه مادر" و "نماد آموزش عالی" یاد شده است.
انديشه ايجاد مرکزي براي آموزش عالي در ايران و به تعبير ديگر دانشگاه ،نخستين بار با تاسيس دارالفنون در 1230 ه.ش . به همت ميرزاتقي خان اميرکبير عملي گرديد دارالفنون گرچه توسعه نيافت اما تجربه مغتنمي پيش روي کساني که در آرزوى آشنايي ايرانيان با دانش هاي جديد وپيشرفت هاي اروپائيان در صنعت ، اقتصاد، سياست و... بوده اند، قرار داد.
با عطف به این تجربه در سال 1307 ه.ش. دکتر حسابی پيشنهادراه اندازي مرکزي جامع همه يا اغلب دانش ها را با وزير وقت فرهنگ ، دکترعلي اصغر حکمت ، در ميان نهاد.
در بهمن ماه سال 1312 شمسى، جلسه هيات دولت وقت تشکيل و در آن در موضوع آبادى تهران و زيبايى و شکوه ابينه، عمارات و کاخهاى زيباى آن سخن به ميان آمد. مرحوم فروغى که در آن روز رياست وزراء را برعهد داشت از يک سو و ديگروزيران از سوى ديگر زبان به تحسين و تمجيد شهر گشودند و برخى از آنان براى جلب رضايت شاه در اين مقال، عنان از کف بدادنداما دراين ميان مرحوم على اصغرحکمت کفيل وزارت معارف بى آنکه پيشرفتهاى پايتخت را ناديده انگارد با لحنی محتاطانه چنين گفت:«البته که در آبادى و عظمت پايتخت شکى نيست » ولى تنها نقص آشکار آن اينست که «انيورسته»ندارد و حيف است که در اين شهر نوين ازاين حيث از ديگر بلاد بزرگ عالم، واپس ماند». اين سخنان ارزشمند تاثير خود را بر جاى نهاد و بى درنگ مقبول همگان افتاد از اين رو آنان با تخصيص بودجه اوليه اى به ميزان 250000 تومان به وزارت معارف اجازه دادند تا زمين مناسبى براى تاسيس دانشگاه بيابد و ساختمان آنرا در اسرع وقت پديد آورد. على اصغر حکمت بى درنگ دست به کار شد و جستجو براى مکان يابى مناسب دانشگاه را با کمک و مشاوره آندره گدار، معمار چيره دست فرانسوى که در آن روزگار به عنوان مهندس در خدمت وزارت معارف بود آغازکرد. آنان پس از جستجوى بسيار در ميان ابنيه، باغها و زمينهاى فراوان آنروز اطراف تهران باغ جلاليه را براى احداث دانشگاه برگزيدن. در همين حال بر خلاف امروز که يافتن زمين مناسب در شهر تهران براى ايجاد دانشگاهى عظيم تقريباً ناممکن است، در آن روزها زمينهاى فراوانى وجود داشت که صاحبان آنها نه تنها در فروش آنها امساکى نداشتند بلکه براى واگذار به چنين مؤسساتى که مسلماً سود کلانى هم بدنبال داشت، سر و دست مى شکستند. از همين رو بود که گروهى از مالکين اراضى بهجت آباد با سوء استفاده هايى نظر وزير ماليه وقت را جلب کرده بودند که زمينهاى آنهارا براى تاسيس دانشگاه خريدارى نمايد. در حاليکه به نظر موسيو گدار عرصه آن زمين ها تنگ و موقعيت آنها سيل گير بود و براى تاسيس دانشگاه به هيچ روى مناسب نبود. با اين همه مرحوم داور رجحان در جلسه هيات دولت به سختى برخريد اراضى بهجت آباد پاى فشرد و نظر بيشتر اعضاء را جلب کرده و سرانجام دولتيان، بهجت آباد را برگزيدند. در همين حال که على اصغر حکمت دلشکسته ونااميد ناظر ماجرا بود، رضا شاه وارد شد و پس از اطلاع از موضوع با قلدرى خاص خود اوضاع را برهم زد و گفت:« باغ جلاليه را برگزينيد. بهجت آبادابداً شايسته نيست عرصه آن کم و اراضى آن سيل گير است. دولتيان در برابراين سخنان قاطع، زبان در کام کشيدند و احدى دم برنياورد.
باغ جلاليه در شمال تهران آنروز ما بين قريه اميرآباد و خندق شمالى تهران قرار داشت. اين باغ زيبا که پوشيده از درختان کهنسال مثمر و غيرمثمر بود، در حدود 1300ق در واپسين سالهاى حکومت ناصرالدين شاه قاجار به فرمان شاهزاده اى به نام جلال الدوله بنا يافته و در آن روز در مالکيت تاجرى ترک به نام حاج رحيم آقاى اتحاديه تبريزى بود. به هر حال باغ جلاليه از قرار مترى 5 ريال وجمعاً به مبلغ 100000 تومان از اين تاجر خريدارى شد و موسيو گدار به سرعت مامور تعيين حدود، نرده گذارى، طراحى و اجراى عمليات ساختمانى در آن شد. در همين حال پانزدهم بهمن ماه 1313. ش لوح يادبود تاسيس دانشگاه با حضورمقامات دولتى در محلى که اکنون پلکان جنوبى دانشکده پزشکى است در دل خاک به امانت گذاشته شد.
طراحى پرديس دانشگاه را نيز همان معمار فرانسوى بر عهده گرفت. وى نخست طرح خيابانهاى اطراف و داخل دانشگاه را ارائه کرد و پس از تاييد در پانزدهم بهمن 1313، عمليات اجرايى با کاشت نهال هاى درختان سايه گستر و با شکوه چنار در کنار خيابانها آغاز شد اکنون آن نهال هاى نحيف عمرى به درازاى دانشگاه يافته و آنان نيز هفتاد ساله شده اند.
تاسيس دانشگاه تهران که با آغاز آشنايى جدي ايرانيان با مغرب زمين مقارن افتاده بود اين دانشگاه را به بستر اصلي ارتباط باتمدن مغرب زمين و علوم جديد تبديل کرد. از آغاز فعاليت هاى آموزشي دانشگاه تهران ، تاکنون ، همواره افراد شايسته و شخصيتهاي برجسته و چهره هاي صاحب نامي در آن به تدريس يا تحصيل پرداخته اندکه در اينجا با صرف نظر از اسامى فعالان کنوني در عرصه هاي سياست ،اجتماع، علم و هنر، فقط به نام چند تن از درگذشتگان اشاره مى شود:
استاد جلال الدين همايى ، عبدالعظيم قريب ،بديع الزمان فروزانفر، پروفسور محمود حسابى ، استاد علي اکبر دهخدا، دکترمحمد معين ، مهندس مهدي بازرگان ، شهيد دکتر مصطفي چمران ، دکتر يدا.. سحابى ، شهيد دکتر محمد مفتح ، استاد شهيد مرتضي مطهرى ، دکترعبدالحسين زرين کوب ، دکتر کريم ساعى ، دکتر احمد حامي و...
پرديس دانشگاه تهران که از جنوب به خيابان انقلاب ، از شمال به خيابان پورسينا و از شرق و غرب به ترتيب به خيابان هاى قدس و 16 آذر محدوداست در سال 1313 ه.ش در مساحتي به وسعت 21 هکتار تاسيس شد. دراين مجموعه ساختمان دانشکده هاى:
هنرهای زیبا، ادبیاتت و علوم انسانی، علوم، فنی، حقوق و علوم سیاسی، پزشکی، دندان پزشکی، داروسازی و ساختمان کتابخانه مرکزی که از مهم ترین کتابخانه های کشوربه شمار می آید و مسجد دانشگاه واقع شده است. اداره امور دانشجویی، مرکز بهداشت و درمان دانشجویان، دانشکده محیط زیست، جغرافیا و... نیز در خیابان های اطراف دانشگاه قرار دارند. نیز دانشکده های علوم اجتماعی ، علوم تربیتی، کوی دانشگاه، اقتصاد، الهیات و معارف اسلامی به ترتیب در امیرآباد شمالی و خیابان مطهری واقع شده اند.
هم چنانکه شماري ديگر از دانشکده هاو مراکز تحقيقاتي و پژوهشى دانشگاه تهران در بيرون از تهران درشهرهاي قم ، کرج ، پاکدشت، سارى ، چوکا و نشتارود واقع شده اند.

ویژگیهای خاص دانشگاه تهران:


  • ویژگی های انحصاری دانشگاه تهران را می توان به دو حوزه مختلف مربوط دانست ابتدا قدمت این دانشگاه به عنوان اولین دانشگاه تهران که این قدمت همراه با نوآوری بوده و بطور کلی توانسته اعتبار بین المللی کسب نموده و مدرک این دانشگاه اعتبار جهانی دارد.

  • حوزه دوم معرفی دانشگاه تهران به عنوان نماد آموزش عالی کشور که میزان رشد و پیشرفت علمی این دانشگاه به صورت مستقیم بر سایر دانشگاه ها تأثیر گذار می باشد و ویژگی های اجتماعی آن همیشه کانون توجه دیگران می باشد در پایان می توان به شهیدان بزرگی چون شهید مطهری، شهید مفتح، شهید چمران به عنوان وارثان علم و عمل که در این دانشگاه تحصیل و تدریس کرده اند اشاره نمود.

پردیس ها و دانشکده ها:
  • پردیس دانشکده های فنی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی
  • دانشکده اقتصاد و توسعه کشاورزی
  • دانشکده علوم و مهندسی کشاورزی
  • دانشکده منابع طبیعی
  • دانشکده مهندسی و فناوری کشاورزی
  • گروه مستقل بیوتکنولوژی کشاورزی
  • مرکز تحقیقات بین المللی بیابان
  • پردیس ابوریحان
  • پردیس البرز
  • پردیس بین المللی ارس
  • پردیس بین المللی کیش
  • پردیس علوم
  • دانشکده ریاضی
  • دانشکده زمین شناسی
  • دانشکده زیست شناسی
  • دانشکده شیمی
  • دانشکده فیزیک
  • گروه بیوتکنولوژی
  • پردیس فارابی
  • پردیس هنر های زیبا دانشکده دامپزشکی
  • دانشکده علوم اطلاعات و دانش شناسی
  • دانشکده علوم و فنون نوین
  • دانشکده محیط زیست
  • علوم اجتماعی و رفتاری
  • دانشکده اقتصاد
  • دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی
  • دانشکده جغرافیا
  • دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی دانشکده علوم اجتماعی
  • دانشکده کارآفرینی
  • دانشکده مدیریت
  • علوم انسانی
  • دانشکده ادبیات و علوم انسانی
  • دانشکده الهیات و معارف اسلامی
  • دانشکده حقوق و علوم سیاسی
  • دانشکده زبانها و ادبیات خارجی
  • دانشکده مطالعات جهان
رتبه دانشگاههای ایران در کشور در سال 2010 (رتبه منطقه ای و جهانی برخی دانشگاهها هم ذکر شده است)

1- دانشگاه تهران: رتبه اول کشور / رتبه ششم منطقه / رتبه 474 جهان
2- دانشگاه صنعتی شریف: رتبه دوم کشور / رتبه هفتم منطقه / رتبه 546 جهان
3- دانشگاه علوم پزشکی تهران: رتبه سوم کشور/رتبه 10 منطقه / رتبه 691 جهان
4- دانشگاه تربیت مدرس: رتبه چهارم کشور / رتبه 13 منطقه / رتبه 855 جهان
5- دانشگاه علم و صنعت: رتبه 5 کشور / رتبه 18 منطقه / رتبه 924 جهان
6- دانشگاه امیرکبیر: رتبه 6 کشور / رتبه 19 منطقه / رتبه 932 جهان
7- دانشگاه شیراز: رتبه 7 کشور / رتبه 25 منطقه / رتبه 1065 جهان
8- دانشگاه صنعتی اصفهان: رتبه 8 کشور / رتبه 32 منطقه / رتبه 1258 جهان
9- دانشگاه شهید بهشتی: رتبه 9 کشور / رتبه 30 منطقه / رتبه 1367 جهان
10- دانشگاه فردوسی مشهد: رتبه 10 کشور / رتبه 34 منطقه / رتبه 1398جهان
11- دانشگاه علوم پزشکی شیراز: رتبه 11 کشور / رتبه 35 منطقه / رتبه 1450 جهان
12- خواجه نصیر: رتبه12 کشور / رتبه 37 منطقه / رتبه 1478 جهان
13- دانشگاه تبریز: رتبه 13کشور / رتبه 39 منطقه / رتبه 1496 جهان
14- دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی: رتبه 14 کشور
15- پژوهشگاه دانشهای بنیادی: رتبه 15 کشور
16- دانشگاه اصفهان: رتبه 16 کشور
17- دانشگاه مازندران: رتبه 17 کشور
18- دانشگاه علوم پزشکی اصفهان: رتبه 18 کشور
19- دانشگاه علوم پزشکی تبریز: رتبه 19 کشور
20- دانشگاه بوعلی سینا: رتبه 20 کشور
21- دانشگاه گیلان: رتبه 21 کشور
22- دانشگاه علوم پزشکی ایران (سابق): رتبه 22 کشور
23- دانشگاه رازی: رتبه 23 کشور
24- دانشگاه شهیدباهنر کرمان: رتبه 24 کشور
25 دانشگاه ارومیه: رتبه 25 کشور
26- دانشگاه علوم پزشکی مشهد: رتبه 26 کشور
27- دانشگاه تربیت معلم تهران: رتبه 27 کشور
28- دانشگاه الزهرا: رتبه 28 کشور
29- دانشگاه آزاد واحد علوم، تحقیقات تهران: رتبه 29 کشور
30- انستیتو پاستور: رتبه 30 کشور
31- دانشگاه یزد: رتبه 31 کشور
32- دانشگاه شهید چمران اهواز: رتبه 32 کشور
33- دانشگاه زنجان: رتبه 33 کشور
34- دانشگاه پیام نور: رتبه 34 کشور / رتبه 2746 جهان
35- دانشگاه سیستان و بلوچستان: رتبه 35 کشور / رتبه 2778 جهان
36- دانشگاه شاهد: رتبه 36 کشور / رتبه 2793 جهان
37- پژوهشگاه انرژی و مواد: رتبه 37 کشور / رتبه 2818 جهان
38- دانشگاه صنعتی شاهرود: رتبه 38 کشور / رتبه 2822 جهان
 
آخرین ویرایش توسط مدیر

pooya.1999

New Member
ارسال ها
119
لایک ها
46
امتیاز
0
#8
پاسخ : دانشگاه های برتر ایران

سلام؛تاپیک خوبیه.

تو علوم پایه مثل زیاضی محض و فیزیک نظری کدوم دانشگاه تو ایران از همه بهتره؟ شریف یا تهران؟!
 

sepidfekr

New Member
ارسال ها
711
لایک ها
637
امتیاز
0
#9
پاسخ : دانشگاه های برتر ایران

سلام؛تاپیک خوبیه.

تو علوم پایه مثل زیاضی محض و فیزیک نظری کدوم دانشگاه تو ایران از همه بهتره؟ شریف یا تهران؟!
سلام
معمولا دانشگاه های معروف توی علوم پایه به اندازه رشته های دیگه خوب نیستن!!!
امسال آماری که داده شد نشون داد که دانشگاه علوم پایه زنجان بیشترین تولید علم رو داره!!!
دانشگاه علوم پایه زنجان همون طور که از اسمش هم معلومه فقط برای علوم پایه س!!!
و توی یکی از کلاسامون هم بحث سر علوم پایه بود خود استادمون هم ریاضی محض شریف میخونن و ایشون گفتن که اگر شرایط شون فراهم بود علوم پایه زنجان میرفتن!!!
فقط خواستم بگم که دانشگاه علوم پایه زنجان توی علوم پایه واقعا خوبه!!!
 
آخرین ویرایش توسط مدیر

pooya.1999

New Member
ارسال ها
119
لایک ها
46
امتیاز
0
#10
پاسخ : دانشگاه های برتر ایران

سلام
معمولا دانشگاه های معروف توی علوم پایه به اندازه رشته های دیگه خوب نیستن!!!
امسال آماری که داده شد نشون داد که دانشگاه علوم پایه زنجان بیشترین تولید علم رو داره!!!
دانشگاه علوم پایه زنجان همون طور که از اسمش هم معلومه فقط برای علوم پایه س!!!
و توی یکی از کلاسامون هم بحث سر علوم پایه بود خود استادمون هم ریاضی محض شریف میخونن و ایشون گفتن که اگر شرایط شون فراهم بود علوم پایه زنجان میرفتن!!!
فقط خواستم بگم که دانشگاه علوم پایه زنجان توی علوم پایه واقعا خوبه!!!
واقعا؟ چه جالب! پس چرا اکثر المپیادی ها که می خوان علوم پایه بخونن دانشگاه شریف رو انتخاب می کنن؟
 

sepidfekr

New Member
ارسال ها
711
لایک ها
637
امتیاز
0
#11
پاسخ : دانشگاه های برتر ایران

واقعا؟ چه جالب! پس چرا اکثر المپیادی ها که می خوان علوم پایه بخونن دانشگاه شریف رو انتخاب می کنن؟
معمولا موقع انتخاب دانشگاه بیشتر آدما به فکر اسم دانشگاه هستن یا اطلاعات کافی از همه دانشگاه ها کسب نکردن!!! و یا نمیتونن نقل مکان کنن مثلا استاد خودمون به خاطر مسئله آخر نرفت!!!
 

pooya.1999

New Member
ارسال ها
119
لایک ها
46
امتیاز
0
#12
پاسخ : دانشگاه های برتر ایران

معمولا موقع انتخاب دانشگاه بیشتر آدما به فکر اسم دانشگاه هستن یا اطلاعات کافی از همه دانشگاه ها کسب نکردن!!! و یا نمیتونن نقل مکان کنن مثلا استاد خودمون به خاطر مسئله آخر نرفت!!!
البته سجاد فکر کنم مسئله دیگه ای هم هست! اکثر کسایی که به فکر بورسیه هستن ترجیح میدن دانشگاه های عالی و شناخته شده رو انتخاب کنن؛اینطوری برای بورسیه هم راحت ترن.
 

sepidfekr

New Member
ارسال ها
711
لایک ها
637
امتیاز
0
#13
پاسخ : دانشگاه های برتر ایران

البته سجاد فکر کنم مسئله دیگه ای هم هست! اکثر کسایی که به فکر بورسیه هستن ترجیح میدن دانشگاه های عالی و شناخته شده رو انتخاب کنن؛اینطوری برای بورسیه هم راحت ترن.
یکی از عوامل هم میتونه این باشه خیلیا رو میشناسم که از همون علوم پایه زنجان بورسیه شدن!!!
 

Icholover

New Member
ارسال ها
46
لایک ها
36
امتیاز
0
#14
پاسخ : دانشگاه های برتر ایران

واسه بعضي رشته ها مثل مهندسي شيمى بنظرتون چه دانشگاهى بهتره؟؟از طرفى شريف فوق العاده دانشجو هاى قوى ترى داره بنظرم چون اكثرا المپيادي هستن پس سطح علميش بالاتر ميره،اما خوب امير كبير قطب مهندسي شيمى شناخته شده و دانشگاه تهران انستيتو مهندسي شيمى!و غير از اينا علم و صنعت هم فوق العاده سطح عالى اي داره و ازش تعريف ميشه،ممنون ميشم كمك كنين
 

khalina

مدیر آیریسک
ارسال ها
2,082
لایک ها
6,497
امتیاز
113
#15
پاسخ : دانشگاه های برتر ایران

واسه بعضي رشته ها مثل مهندسي شيمى بنظرتون چه دانشگاهى بهتره؟؟از طرفى شريف فوق العاده دانشجو هاى قوى ترى داره بنظرم چون اكثرا المپيادي هستن پس سطح علميش بالاتر ميره،اما خوب امير كبير قطب مهندسي شيمى شناخته شده و دانشگاه تهران انستيتو مهندسي شيمى!و غير از اينا علم و صنعت هم فوق العاده سطح عالى اي داره و ازش تعريف ميشه،ممنون ميشم كمك كنين
سلام [MENTION=19814]Icholover[/MENTION]

قدرت رشته‌های شیمی به دو عامل سطح علمی اساتید ( و به دنباله‌ی اون پروژه‌هایی که در دانشگه تعریف میشه) و ابزار و دستگاه‌ها و کیفیت آزمایشگاه‌های دانشگاه بستگی داره.
توی چند دانشگاه امیرکبیر، شریف، تهران، تربیت مدرس و حتی پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران (که من با اونها ارتباط زیادی داشتم) این عوامل تقریبا به صورت متوازن پخش شده و برای هر کاری یکی از اونها رو میشه بهترین در نظر گرفت.
 

arman.e.76

New Member
ارسال ها
5
لایک ها
0
امتیاز
0
#16
پاسخ : دانشگاه های برتر ایران

کدوم یکی از شاخه های مهندسی شیمی، آینده پولی بهتری داره؟
 
بالا