پاسخ : درصد قبولــی المپیـادی ها (فقط در همین تاپیک)
با سلام.
من 20 صفحه اول تاپیک رو خوندم و تصمیم گرفتم یه پست کلی راجع به همه المپیادها بزنم.
من توی 5 المپیاد(شیمی-نجوم-ریاضی-فیزیک-ادبی) شرکت کردم فقط و فقط به قصد مرحله اول و توی هر 5 تاشون جدی رفتم.از این رو توی هر کدوم کم و بیش اطلاعاتی دارم.
نجوم (خودم 31 درصد زدم)
برخلاف جوسازی هایی که دوستان انجام دادن سوالهای امسال(مخصوصا مسئله ها) فوق العاده آسون تر از سال های قبل بود.اونهایی که میگن امسال سخت بود برن سوالهای مکانیک امسال رو با سال های قبل مقایسه کنند. البته یه اشکال خیلی بزرگ وجود داشت اون هم عدم اهمیت به نجوم کروی و رصد بود که موجب خوشبحال شدن افرادی از جمله من که اصلا نجوم کروی کار نکرده بودم شد.بازم میگم کار درستی نبود.البته کسی که قراره مرحله دو هم قبول بشه اصلا این چیزا براش مهم نیست.ما مرحله اولی ها هم که دیگه همه چی برامون تموم شده.
در کل سولات امسال برای کسانی که دانش خفنی نداشتند خیلی خوب بود اگه سوالات سالهای قبل رو با دقت حل می کردند.
راجع به کف هم به نظر خودم با 7 سوال درست به طور 100 درصد میشه گفت قبوله!!! اما راجع به 5 سوال درست و 6 سوال هیچی نمیشه گفت.
شیمی ( خودم 77 درصد زدم.چون ظهرش نجوم داشتم و حوزم جای دیگه ای بود ساعت 10:30 امتحان رو ول کردم وگرنه بالای 85 میزدم )
راجع به کف شیمی همه چیز به تعداد نفراتی که قراره پذیرفته بشن ربط داره. اگه 300 نفر باشه قطعا بالای 65 میشه کف اما اگه 1000 نفر باشه همون 50 درصد میشه.در ضمن کسی که این آزمون رو توی 3 ساعت حدود 60 درصد بزنه به نظر من اصلا و ابدا وقتش رو واسه مرحله دو نذاره.فقط مرحله دو واسه بچه های بالای 90 درصد توی این آزمون معنی داره.اما یه توصیه خوب دارم.به جای این که دو ماه بشینید واسه مرحله 2 و آخرش هم احتمال قبولی تون خیلی پایینه بیایید واسه کنکور کامل کامل شیمی 2 و 3 رو واسه 100 درصد ببندید نه پایین تر.چون توی سوالات کنکور سوالات حفظی بیشتر خودنمایی می کنند.بنابراین یه سری جنبه ها توی خوندن مرحله 2 کنکور رو پوشش نمیده.
در ضمن برخلاف گفته های برخی دوستان سوالات نه آسون بود نه سخت.دقیقا مثل سال های قبل بود.من کسی رو می شناسم(سال دومی) که نشست علاوه بر یادگیری همه مباحث فقط سوالات سالهای قبل رو حل کرد و بالای 80 زد.پس بی خود جو ندید که سوالا آسون بودند.فقط وقتش زیاد بود.همین
ریاضی( نمرم 26 شد.3 تا سوال تشریحی رو اشتباه شمردم سر این که وقت کم بود.اگه نیم ساعت دیگه وقت داشتم نمره ام 40 میشد)
به نظر من وقت ریاضی فوق العاده کم بود. سر همین هم 3 تا سوال که حکم قبولی رو برای من داشت از دست دادم.مثلا سوال چراغ رو زده بودم 12 بعد هل کردم زدم 13.یا سوال مقسوم علیه ها داشتم با مثال عددی کار می کردم یه مقسوم علیه رو دو بار شمردم.یا وان سوال رو که جوابش میشد 1703 نوشتم 2703 . اشتباهاتی که توی کنکور با اون وقت کمش هم رخ نمیده.اما استرسی که سر وقت کم سه ساعته بهم وارد شد موجب این مشکلات خنده دار واسه من شد.یکی از دوستام هم که 14 تا درست زده یکی از اشتباهاش همین 2703 بود.جالب نیست!!!!
فیزیک(خودم 27 درصد زدم.12 تا درست 10 تا غلط)
سوالا اصلا جالب نبود.اگه یک ساعت دیگه وقت داشتم الان به جای اون 10 تا غلط 5 تا غلط می زدم و با کله قبول بود.متاسفانه هیچی راجع به کف فیزیک نمیشه گفت.ای کاش تیپ سوال ها یکم بیشتر پارامتری بود تا عددی.تقریبا همه ی غلط های من هم به همین خاطر بود.یه دونه از سوال های سال های قبل عددی نبودند که امسال نزدیک 20 تا سوال عددی بودند.
ادبی(خودم 56 درصد زدم)
سوالات امسال بر خلاف اینکه همه می گن خیلی آسون بود اتفاقا خیلی فنی بود.دلیل این که همه فکر می کنند سوالا آسون بود این بود که فقط از کتاب درسی مطرح شده بودند.اما سعدی و بیهقی سالهای قبل هم برای کسانی که خونده بودند آسون بود و برای ماهایی که نخوندیم به نظر سخت.
اگر 1000 نفر پذیرفته بشن در افتضاح ترین حالت کف 60 خواهد بود و گرنه همون حدود 50 خواهد بود.