پاسخ : .:دفترچه سوالات ایده دار شیمی:.
خخخخ!
اشکال نداره!
راه حل شما درسته. در واقع میشه 1 محلول با 2 بافر ک از هر کدوم pH رو دربیاری صحیحه...اما راهی ک من 4 روزه دارم بال بال میزنم 1 نفر بیاد بنویسه هم راحته هم دقییق!
1 موازنه باز شیک!
ک فقط H+ توش مجهوله!
و pH دقیق درمیاد 8.25! بدون هیچ شکی!
:166:
هه.خدا خیرت بده ک سخت نمیگیری :4:امروز امتحان داشتم سر 3 دهم اختلاف نصف نمره رو بهم داد!!
راه حل من اینه:
ب ترتیب امونیاک با قوی ترین اسید واکنش میده.ینی اول hclو...تا میرسه ب hcn
واکنشامونیاک با hcn یک واکنش اسید و باز ضعیفه و pkواکنشش میشه : 0.1=9.3-9.4. با توجه ب pk ک نشون میده واکنش تا حدودی انجام میشه،ی کسر تفکیک مینویسیم براش و مقادیر nh4مثبت و cnمنفی رو بدست میاریم.
حالا برای ph
چون واکنش اخری یک تعادل بافره،phبافرو بدست میاریم.منتها اینجا باید مقدارnh4مثبت هایی ک از واکنش های قبلی ایجاد شده رو هم در نظر بگیریم!
راه حل من اینه:
ب ترتیب امونیاک با قوی ترین اسید واکنش میده.ینی اول hclو...تا میرسه ب hcn
واکنشامونیاک با hcn یک واکنش اسید و باز ضعیفه و pkواکنشش میشه : 0.1=9.3-9.4. با توجه ب pk ک نشون میده واکنش تا حدودی انجام میشه،ی کسر تفکیک مینویسیم براش و مقادیر nh4مثبت و cnمنفی رو بدست میاریم.
حالا برای ph
چون واکنش اخری یک تعادل بافره،phبافرو بدست میاریم.منتها اینجا باید مقدارnh4مثبت هایی ک از واکنش های قبلی ایجاد شده رو هم در نظر بگیریم!
اشکال نداره!
راه حل شما درسته. در واقع میشه 1 محلول با 2 بافر ک از هر کدوم pH رو دربیاری صحیحه...اما راهی ک من 4 روزه دارم بال بال میزنم 1 نفر بیاد بنویسه هم راحته هم دقییق!
1 موازنه باز شیک!
ک فقط H+ توش مجهوله!
و pH دقیق درمیاد 8.25! بدون هیچ شکی!
:166: