دلایل سیالیت غشاء

ارسال ها
454
لایک ها
472
امتیاز
0
#1
چه عواملی سبب سیالیت غشاء میشن؟

کدام یک سیالیت را زیاد میکنن؟
 
ارسال ها
172
لایک ها
87
امتیاز
0
#2
پاسخ : دلایل سیالیت غشاء

اگه منظور اینه که اصلا چرا غشا سیاله فک کنم به خاطر اینه که فسفولیپید ها بدون هیچ پیوندی کنار هم قرار گرفتن و تنها نیروی ایجاد کننده آبگریز بودن دم فسفولیپید هاست
ولی اگه منظور عواملی هست که باعث زیاد و کم شدن سیالیت میشه: خوب میشه به دما- طول فسفولیپید ها - میزان اشباع بودن آن ها - وجود کلسترول در غشا و بسیاری عوامل دیگه که من یادم نم یاد اشاده کرد
که بین مواردی که گفتم همه به جز کلسترول(که یه جورایی مثل بافر سیالیت عمل میکنه) با سیالیت رابطه ی مستقیم دارند
 
ارسال ها
454
لایک ها
472
امتیاز
0
#3
پاسخ : دلایل سیالیت غشاء

میشه عوامل را تک تک بررسی کنی؟

مثلا افزایش دما سیالیت را بیشتر میکنه چون ..........
 
ارسال ها
172
لایک ها
87
امتیاز
0
#4
پاسخ : دلایل سیالیت غشاء

دما سیالیت رو بیشتر می کنه چون باعث حرکت بیشتر فسفولیپید ها و بیشتر شدن فاصله ی اون ها میشه
میزان اشباع شدن (فک کنم این برعکس گفتم) باعث کمتر شدن سیالیت میشه چون هرچی کمتر اشباع باشه یعنی باعث یعنی در اسید های چرب پیوند دوگانه ایجاد بشه و اسید چرب کج بشه!(کلمه بهتری پیدا نکردم) و در نتیجه فاصله ی دو اسید چرب (مجاور در دو فسفولیپید) بیشتر میشه
طول اسید چرب هم باعث افزایش سیالیت میشه مشابه دلیل قبلی چون هر چه طول زیاد تر بشه فاصله ی دو اسید چرب مجاور زیادتر میشه
کلسترول یه جورایی عجیبه وقتی سیالیت از یه حدی بیشتر بشه به عنوان یه مانع عمل میکنه و سیالیت ر.و کم میکنه و زمانی که سیالیت از یه حدی کمتر بشه سیالیت رو زیاد می کنه چون از یه جور ناخالصی محصوب میشه و نمی ذاره فاصله فسفولیپید ها از یه حدی کمتر بشه
 

bh2ao

Well-Known Member
ارسال ها
1,549
لایک ها
2,014
امتیاز
113
#5
پاسخ : دلایل سیالیت غشاء

اهمیت سیالیت غشا:

بسیاری از فرآیندهای مهم سلولی شامل: حرکت سلولی. رشد سلول . تشکیل اتصالات بین سلولی و اندوسیتوز وابسته ب حرکت اجزای غشایی است.
سیالیت غشا ب روش های مختلف حفظ می شود. مثلا با تبدیل باندهای یگانه در زنجیر های اسدچرب ب باندهای دوگانه ب کمک desaturase
حفظ سیالیت غشا ب وسیله تغییر ترکیب اسید چرب در تعدادی از ارگانیسم ها نشان داده شده است.از جمله پستانداران زمستان خواب. گیاهان مقاوم ب سرما و باکتری هایی ک در چشمه های آب گرم زندگی می کنند.
 
ارسال ها
454
لایک ها
472
امتیاز
0
#6
پاسخ : دلایل سیالیت غشاء

چقدر خوب توضیحش دادی
 

bh2ao

Well-Known Member
ارسال ها
1,549
لایک ها
2,014
امتیاز
113
#7
پاسخ : دلایل سیالیت غشاء

و اما عوامل افزایش یا کاهش سیالیت غشا......
اول از همه ی مقدمه می دم:
غشا از پروتئین -قند و لیپید ساخته شده و برخلاف دیگر ساختار ها حالت سیال دارد.این ویزگی باعث ایجاد یکی از مهمترین نظریه های زیست شناسی یعنی نظریه ی "موزاییک سیال"در سال 1980 توسط سینجر و نیکلسون شد.
سیالیت غشا وابسته ب سیالیت لیپیدها و آن هم ب دو عامل بستگی دارد:
درجه اشباع بودن زنجیره های هیدروکربنی و دمای محیط.
(غشا در عین حال ک سیال است ب طور کامل انسجام دارد!)

ب طور کلی:

عوامل موثر در سیالیت غشا:

1)تعداد اسید های چرب غیر اشباع:(هر اندازه تعداد اسیدهای چرب غیر اشباع بیشتر باشد سیالیت غشا بیشتر است.)
2)طول زنجیر ه اسبدچرب: (زنجیرهای اسیدچرب کوتاهتریک فسفولیپید . دمای ذوبش کمتراست.)
3)وجود کلسترول در غشا:(ک باعث کاهش سیالیت غشا می شود.)
 

bh2ao

Well-Known Member
ارسال ها
1,549
لایک ها
2,014
امتیاز
113
#8
پاسخ : دلایل سیالیت غشاء

ی توضیح هم در رابطه با کلسترول:

کلسترول ب عنوان یک مولکول واسطه ای در غشا سلول عمل کرده و باعث حالت بینابینی از سیال بودن غشا می شود.ب این معنی ک مولکول کلسترول بین فسفولیپیدهای غشا قرار گرفته ب طوریکه گروه هیدروکسیل آن در تماس با محیط آبی بوده و مابقی مولکول در داخل لایه غشا قرار می گیرد. در دماهای بالاتراز دمای انتقالی (دمایی ک غشا از حالت منظم ب حالت نامنظم در می آید=Transition temprature)
حلقه استرول این مولکول با زنجیره اسید چرب فسفولیپید ها ارتباط برقرار کرده و حرکت آنها را محدود می کند و درنتیجه سیالیت غشا را کاهش می دهد. از طرفی هنگامی ک دما ب حدود دمای انتقالی می رسد ارتباط بین کلسترول و زنجیره اسیدچرب فسفولیپیدها مانع قرار گیری مرتب آنها در کنار یکدیگر می شود و ب این ترتیب سیالیت غشا دماهای پایین حفظ می شود.(پس ی جورایی نفش دما در سیالیت غشا رو هم داره می گه اینجا!!!)
 
بالا