پتانسیل Zeta به عنوان یک پتانسیل الکتریکی در پیرامون ذرات و همچنین سلولها وجود دارد که تحقیقات زیادی در مورد این پتانسیل الکتریکی اطراف غشاء انجام شده است. سلولها در محلول به علت وجود خاصیتهای یونی، همچنین ترکیبات سازنده غشاء(مانند پروتتینها، چربیها و قندها) و پخش بار در سطح غشاء آنها دارای یک بار الکتریکی در سطح غشاء می باشند. گسترش بار در اطراف غشاء باعث تأثیر بر روی یونهای مجاور شده که نتیجه آن افزایش غلظت تعداد یونها (یونهای با بار الکتریکی مخالف) در فاصله نزدیک غشاء می شود. بنابراین غشاء در محلول توسط یک لایه از یونهای با بار مخالف محصور شده که این لایه به وجود آمده لایه ثابت(Fixed layer) می گویند. در قسمت بیرونی لایه ثابت، تعداد زیادی از یونها با بار بارهای مختلف وجود دارد که باعث تشکیل یک لایه ابری شکل(Cloud like region) می شود. بنابر این دولایه الکتریکی (Electrical Bilayer) در ناحیه ای که سطح غشاء در مجاورت محیط مایع اطراف آن وجود دارد، تشکیل می شود. این دو لایه توسط دو قسمت شرح داده می شود:
قسمت درونی: شامل یونهایی است که به صورت قوی با سطح خارجی غشاء اتصال پیدا کرده است.
قسمت بیرونی یا ناحیه پراکنده که یونها در آن قسمت در حالت تعادل یونی به سر می برند.
دوسته من خو ي بار اون لينكي ك كذاشتي رو بخون بعد بيا ب ما بكو اسيد ج ربطي داره؟!.....الان نصفه شبي ك حوصله لينك خوندن داره..حداقل خلاصه مي كردي دوست من!
دوسته من خو ي بار اون لينكي ك كذاشتي رو بخون بعد بيا ب ما بكو اسيد ج ربطي داره؟!.....الان نصفه شبي ك حوصله لينك خوندن داره..حداقل خلاصه مي كردي دوست من!
نذاشتم الان بخونی میتونی فردا که پاشدی بخونی در ضمن نیاز نیست لینکو بخونی چون دقیقا همونیه که بهار گذاشت. من خوندم فقط داشت درمورد پتانسیل زتا توضیح میداد ولی نفهمیدم چه ربطی به اسید و تخم مرغ داشت؟
استاد صالح زاده میشه توضیح بدین؟