ذوب الكان ها

tahereh

New Member
لایک ها
0
دوستان سلام
چرا دماي ذوب الكان هايي كه تعداد كربن هايشان زوج است بيشتر از دماي ذوب الكانهايي است كه تعداد كربن هاي فرد دارند :wink:

milad_h

New Member
لایک ها
2
سلام.خوبي طاهره خانم؟
اين حرفي كه ميزني يه خورده مشكل داره....

دماي ذوب به خيلي چيزها بستگي دارد به طور كلي وقتي تعداد كربن زياد ميشه دماي ذوب و جوش ميره بالا كه طبيعيه اولين آلكان تعداد كربنش 1 يعني فرد پس بعدي كه زوجه به دليل افزايش تعداد كربن دماي ذوب و جوشش ميره بالا.
ولي كلا چون دماي ذوب به نيروي بين ملكولي مربوطه هرچه در ايزومرهاي يك آلكان خاص تعداد شاخه بيشتر باشه ملكول به دايره نزديك تر يعني متقارت تر است و ميدونيم كه هر چه ملكول متقارن تر باشد در حالت جامد منظم تر و پايدارتر است....

khalina

مدیر آیریسک
لایک ها
6,497
با سلام،
يك نكته‌ي جالب در مورد نقطه‌ي ذوب و جوش هيدروكربن‌ها:
هر چه ساختار زنجيره‌ي كربني كروي‌تر باشد (متقارن تر يا اينكه با شاخه‌هاي جانبي بيش‌تر) نقطه‌ي ذوب و جوش آن هيدروكربن نسبت به هم خانواده‌هايش كمتر است. :!:

كروي بودن مولكول را از روي شكل آن در روي كاغذ نيز مي‌توان فهميد، يعني ساختار ماده به دايره نزديك‌تر باشد. معمولا اين حالت در هيدروكربن‌هاي فرد بيش‌تر پيش مي‌آيد (چون يك اتم در مركز قرار مي‌گيرد و بقيه در اطراف آن)
:idea:

موفق باشيد : خلينا

milad_h

New Member
لایک ها
2
سلام:من مخالفممممممم.يعني با اينكه تعداد كربن ها زياد تر باشه بازم فرده بيشتره؟به نظر من اينجوري نيست اگه اشتباه ميگم راهنمايي كنيد.و در ضمن شرط كروي بودن رو ما توي ايزومرها لحاظ ميكنيم نه توي دو آلكان با تعداد كربن متقاوت :wink:

اگه اشتباه ميگم لطفا راهنمايي كنيد منو

khalina

مدیر آیریسک
لایک ها
6,497
پاسخ

milad_h گفت
سلام:من مخالفممممممم.يعني با اينكه تعداد كربن ها زياد تر باشه بازم فرده بيشتره؟به نظر من اينجوري نيست اگه اشتباه ميگم راهنمايي كنيد.و در ضمن شرط كروي بودن رو ما توي ايزومرها لحاظ ميكنيم نه توي دو آلكان با تعداد كربن متقاوت :wink:

اگه اشتباه ميگم لطفا راهنمايي كنيد منو
[align=justify:aae417e6ec]سلام آقا ميلاد، من با نظر شما موافقم :idea:

منظور ما هم دقيقا اين بود كه در تعداد كربن مساوي، مولكول كروي‌تر نقطه‌ي ذوب و جوش كمتري دارد. البته توجه كنيد كه مولكول‌هايي با تعداد اتم كربن فرد راحت‌تر به ساختار كروي تبديل مي‌شوند.

بنابراين اگر يك مولكول 4 كربنه و يك مولكول 5 كربنه وجود داشته باشد كه مولكول 5 كربنه كروي هم باشد، آنگاه نمي‌توانيم در مورد نقطه‌ي ذوب و جوش آن‌ها به اين راحتي اظهار نظر كنيم و بايد در آزمايشگاه به دنبال جواب بگرديم :wink: [/align:aae417e6ec]

milad_h

New Member
لایک ها
2
سلام.فكر كنم دچار دوگانگي شديم:

هرچه ملكول منظم تر باشه يه دايره نزديك تر باشه نقطه ذوبش بيشتره نه كمتر(ملكول منظم تر پس در حالت جامد پايدارتر) ولي برعكس هرچه داراي شاخه فرعي بيشتري باشه بدليل ممانعت فضايي اون شاخه ها دماي جوش مياد پايين.

اصل مطلبو يادم نيست كجا خوندم كه ريفرنس بدم...

البته ممكنه اشتباه هم كنم ولي حرفم به عقل جور در ميياد

khalina

مدیر آیریسک
لایک ها
6,497
پاسخ

سلام آقا ميلاد، دوگانگي رو بگذار براي دشمنات :twisted:

اول به اين ساختارها نگاه كن تا متوجه بشي كه حرفمون يكي است:

همانطور كه كاملا مشخص است :!: سه ساختار مختلف از مولكول پنتان را براي شما رسم كرده‌ايم. كدام ساختار كروي تر است؟! حتما با ما موافقي كه ساختار بالاتر كروي‌تر، و داراي نقطه‌ي ذوب و جوش پايين‌تر است. :idea:

tahereh

New Member
لایک ها
0
خيلي ممنون از اينكه جواب دادين
فقط من فكر كنم سوالم درست باشه چون تو كتاب شيمي الي اقاي سيدي خوندم.كه البته توي اين كتاب خيلي توضيح نداده اما يه نمودار كشيده كه من خودم به اين نتيجه رسيدم كه اين موضوع براي الكان ها با تعداد كربن خيلي زياد .ملموس تره-يعني فكر كنم اين اختلاف بين الكاني با 17 كربن و الكاني با 18 كربن محسوس تر باشه.راستي اقا سينا واقعا زوش يعني چي :lol: :wink:

khalina

مدیر آیریسک
لایک ها
6,497
سلام به همه‌ي بچه‌ها، جواباي خوبي داديد، فقط خيلي بهتر ميشه اگر فارسي بنويسيد :twisted:

قرار شده تاپيك‌هايي كه فينگيليش هست رو اديت كنيم!
بهتره خودتون از گزينه‌ي ويرايش استفاده كرده و فونت‌ها رو فارسي كنيد. اينجوري اگر يكي يك موضوع رو جستجو كنه مي‌تونه به جواب برسه :idea:

kquran

New Member
لایک ها
18
دوستان و آقاي خلينا من نظرم اينه كه هر چه مولكول كروي تر باشه نقطه ي ذوبش بالاتر ميره و نقطه ي جوشش پايين تر ...به علت تقارني كه در حالت كروي داره دماي جوشش بيشتر...اين مطلب تو كتاباي شيمي آلي دكتر سيدي و موريسون- بويد هم نوشته شده...باتشكر.

khalina

مدیر آیریسک
لایک ها
6,497
kquran گفت
دوستان و آقاي خلينا من نظرم اينه كه هر چه مولكول كروي تر باشه نقطه ي ذوبش بالاتر ميره و نقطه ي جوشش پايين تر ...به علت تقارني كه در حالت كروي داره دماي جوشش بيشتر...اين مطلب تو كتاباي شيمي آلي دكتر سيدي و موريسون- بويد هم نوشته شده...باتشكر.
سلام، من هم نظر شما، دكتر سيدي و موريسون و بويد را قبول دارم :p
تلاش ما در بالا براي اثبات تفاوت بين نقطه‌ي ذوب و جوش نبود!
ما داشتيم سعي مي‌كرديم فرق بين مولكول‌هاي كروي و متقارن و خطي و ... را متوجه شويم، حالا مي‌توانيم بهتر در مورد آن‌ها و اثرات اين تغييرات در نقطه‌ي ذوب و جوش بحث كنيم.

موفق باشيد :wink:

بالا