پاسخ : راهنمایی برای کتاب ادبیات + زبان فارسی + عربی
میرم سوم .... تلاشم رو دارم می کنم که سه رقمی بشم ....
چند تا از دوستام بهم اینا رو معرفی کردن:
کتاب زبان فارسی (3) به زبان ساده
کتاب زبان و ادبیات فارسی (عمومی)
کتاب عربی به زبان ساده
کتاب اولیه فقط توش مباحث سوم رو داره؟
دومیه چی؟ اون کل دوم و سوم و چهارم زبان و ادبیاتشو داره؟
از بین دو تای اولی کدوم بهتره؟
سومیه عربی هم دوم و هم سوم و چهارم رو داره؟
یه سری ها هم میگن که کتاب های قرابت معنایی و تاریخ ادبیات و زبان فارسی نشر الگو رو بگیرم؟ اونه چه طوره؟ خوبه؟ می ارزه؟
گل واژه چه طوره؟
اول یه چیزی رو بگم.اینو نمیدونم چرا کلا دانش آموزای ایرانی فکر می کنند باید تست بزنند تا توی کنکور موفق باشن؟؟؟(علتش اینه که دهن به دهن گشته و ظاهرش هم فریب دهندست) جون هر کی دوست دارید اینو بفهمید که تست زدن در دروس عمومی و شیمی برای یادگیری نیست بلکه برای اینه که بفهمید مثلا کجای کتاب دینی رو بلد نیستید پس فکر نکنید برای اینکه مثلا دینی رو بالای 80 اینا بزنید لازمه چند هزارتا تست بزنید!
ادبیات و زبان فارسی
من این کتابا رو ندیدم اما نظر خودم رو میگم با این فرض که کتابایی رو که می خوام معرفی کنم هم سال سوم بخونیش هم سال چهارم.(( توی کنکور فقط از زبان فارسی سال سوم میاد))
از الان باید یاد بگیری ادبیات رو مبحثی بخونی نه درس به درس( این روش واسه کنکوره اما اگه سال سوم با مدرسه درست پیش بری و تو طول سال هم کتاب درسی رو ول نکنی قطعا نهایی رو بالای 19 میگیری)
واسه زبان فارسی کتاب تک جلدی انتشارات دریافت رو پیشنهاد میکنم.یه اشکال کتاب الگو اینه که 95 درصد کتاب به تست اکتفا کرده و آموزش رو با تست انجام میده که اگه کتاب رو کمتر از 3 بار بزنید هیچ چیزی عایدتون نمیشه.(حتی 2 بار!!) اگه تا کنکور می تونید حداقل سه چهار بار کتابای آرایه و قرابت و زبان فارسی الگو رو بزنید شک نکنید بهترین کتابند.اما کلا چند نفر تو کشور حوصله همچین کاری رو دارند؟ اگه جزو اون اقلیت هستید الگو رو پیشنهاد میدم.
واسه قرابت بدون شک کتاب انتشارات دریافت.با روشی دقیق و علمی اون قدر مجبور میشید بیت معنی کنید تا اینکه به جایی میرسید که هر وقت بیت جدیدی می بینید راجت معنیش می کنید.یه نکته مثبت کتاب اینه که هر بیتی که معنیش مشکله به صورتی دقیق واستون معنی شده.
واسه آرایه هم کتاب همایش انتشارات دریافت.آرایه رو فقط با تست زدن نمیشه یاد گرفت.بلکه نیاز به روشی علمی داره و توضیح دقیق و ریز همه آرایه ها.این کتاب این کار رو کرده.مثلا همه مون می دونیم تعریف کنایه چیه و توی همه کتابای کمک آموزشی هم نوشته شده و چهارتا تست کنکور هم بغلش گذاشتند .اما چرا نمی تونیم اون رو درست توی ابیات پیدا کنیم؟ چون روش اثبات کنایه رو بلد نیستیم.این کتاب این چیزا رو بهتون یاد میده.
واسه لغت هم واو به واو واژه نامه کتابای سال دو م و سوم و پیش رو باید حفظ باشید و علاوه بر اون یه کتاب جداگونه لغت و املا از هر انتضاراتی که خواستید تهیه کنید تا هم املا رو کار کنید هم لغتای خارج از واژه نامه رو.
عربی
من یه پیشنهاد میدم واسه عربی.اگه ترسیدی اجراش نکن.اما اگه درست و دقیق اجراش کردی توی عربی صفر هم باشی کنکور رو زیر 70 نمیزنی.حالا اگه اوضات خوب باشه راحت بالای90 رو قول میدم.این کار رو منم کردم و نتیجه ش رو گرفتم.
از امسال شروع کن خط به خط کتاب عربی 3 رو ترجمه و تجزیه ترکیب کن.دقت کن خط به خط.اعم از تمارین،متن درس و.... بعد با یه منبع مثل کتاب آموزش عربی خیلی سبز یا الگو چک کن.اگه بلد بودی که هیچی رد شو اگه بلد نبودی مرتب و تمیز یه چا بنویس و تا کنکور حداقل دو سه بار بخونش.اینجوری اتوماتیک قواعد عربی 2 رو هم مجبوری تو سال سوم مرور کنی.چون توی کتاب سال سوم مثلا بار ها کلمان غیر منصرف یا افعال ناقصه اومده.
اصلا هم لازم نیست تست بزنی.اما سوالات یکی دو سال قبل کنکور رو بارها و بارها ببین( نه اینکه بزن.خیلی نکته مهمیه) .فقط بدون طراحای کنکور چی می خوان که سال چهارم بدونی باید چکار کنی.
حالا سال چهارم.همون کار رو برای کتاب سال دوم انجام بده. اگه جملات کتاب رو بلد باشید باور کنید 90 درصد سوالات کنکور از جملات کتاب و تکرار اونا با کمی تفاوته.
حالا واسه سال چهارم من دو تا کتاب پیشنهاد میدم.
1- 60 آزمون عربی گاج.این کتاب 60 آزمون از آزمون های 25 سوالی سازمان سنجش رو داره که سوالاش واقعا عالی و نزدیک به کنکور هستند.این کتاب مبحثی نیست.
2- اگه احساس کردید توی مبحثی ضعیف هستید یه کتاب مبحثی(و نه درس به درس) تهیه کنید.مثلا عربی کامل گاج یا سفید گاج یا حتی قلمچی یا.... دیگه تقریبا این کتابا با هم فرقی ندارن