ساخت کلمه

abrang

New Member
لایک ها
748
پاسخ : ساخت کلمه

چرا شما می رو به معنی شراب به کار می گیرید؟؟؟!!!!
مگه هر می می شرابه؟؟؟؟
مگه ما نمی گیم ساقی کربلا ؟؟؟؟ منظورمون شراب دهه؟؟؟؟؟
می در اینجا به معنی آب هست ( خود شراب هم به معنب نوشیدنیه) و وقتی کسبه خسته و تشنه می شدن می رفتن و آب می خوردن ! همین طور که حالا هم وسط میدون ها یه فواره یا یه همچین چیزایی هست .
اصلا مگه در گذشته مرض داشتن بیان وسط خیابون جلو چشم هزاران نفر شــــراب بخورن و برقصن؟؟؟!!!!

خواهش می کنم همه چیزو قاطی نکنید:207:

ببخشید ولی شما باید تحقیقاتتون رو کامل تر کنید خواهشا ...... و در مورد چیزی که کاملا بهش مطمین نیستید لطفا اظهار نظر نکنید!

من با حرف شما مخالفت نکردم ولی اطلاعات خودمو تو پست قبلیم گفتم چون بهش اطمینان دارم و تا به درست بودن حرفی مطمینم نباشم به هیچ وجه بکار نمی برمش.

ساقی منظور کسیه که آب یا شراب بیاره ( نوشیدنی) ...

ولی می در اینجا به معنی شرابه. ( و همینطور در همه جا مگر اینکه مهفوم عرفانی داشته باشه مثل غزلیات حافظ)

و در مورد چرخیدن وسط خیابون!!!!!!!!

خیابونی نبوده که بخوان دورش بچرخن... خواهشا فکر کنید!
می خانه هایی بوده که برای مست کردن اونجا می رفتن..... چطور الان وقتی مست می کنن می پرن هوا.... تو اون زمان وقتی مست می کردن می چرخیدن و الانم به خاطر همین چرخیدنس که به جایی که ماشینا دورش می چرخن می گن می دان....

و اما مثال نمکدان که یعنی جای نمک

می دان م یعنی جای می خوردن... به معنی شراب مست کننده.

آخرین ویرایش توسط مدیر

only physics

New Member
لایک ها
2,386

در گذشته میدان ها مانند حالا نبوده که توی هر پیاده رو چند تا آبسرد کن باشه مانند کوچه بازار های قدیم اصفهان که چندید کوچه ی اصلی به یک میدان (دایره امروزی) منتهی می شدن که اون تو آب بوده و منظور از ( می ) یعنی آب یعنی جایی که آب داشته و از آبش واسه خوردن و وضو و... استفاده می کردن .
دقیقا مثل کلمه نمکدان یا آتشدان

مطمئنید؟

اصلا می در گذاشته به معنی آب نبوده...

یه معنی دیگه داشته.

ظاهرا قبلا هم یه تکواز بوده.

راستی سهراب چرا 2 تکوازه؟

ali19

New Member
لایک ها
260

ببخشید ولی شما باید تحقیقاتتون رو کامل تر کنید خواهشا ...... و در مورد چیزی که کاملا بهش مطمین نیستید لطفا اظهار نظر نکنید!

من با حرف شما مخالفت نکردم ولی اطلاعات خودمو تو پست قبلیم گفتم چون بهش اطمینان دارم و تا به درست بودن حرفی مطمینم نباشم به هیچ وجه بکار نمی برمش.

ساقی منظور کسیه که آب یا شراب بیاره ( نوشیدنی) ...

ولی می در اینجا به معنی شرابه. ( و همینطور در همه جا مگر اینکه مهفوم عرفانی داشته باشه مثل غزلیات حافظ)

و در مورد چرخیدن وسط خیابون!!!!!!!!

خیابونی نبوده که بخوان دورش بچرخن... خواهشا فکر کنید!
می خانه هایی بوده که برای مست کردن اونجا می رفتن..... چطور الان وقتی مست می کنن می پرن هوا.... تو اون زمان وقتی مست می کردن می چرخیدن و الانم به خاطر همین چرخیدنس که به جایی که ماشینا دورش می چرخن می گن می دان....

و اما مثال نمکدان که یعنی جای نمک

می دان م یعنی جای می خوردن... به معنی شراب مست کننده.

به نظر من برای فهمیدن هرچیز نباید از آخر شروع کنیم و بیاییم به اول !
ما باید اول معنی اصلی خود (می به همون معنی شراب) رو بفهمیم .
غیر از اینه که می یه مایعی هست به عنوان سرحال کننده ؟!؟؟ و آیا در قدیم پس از کار فراوان خسته نمی شدن؟؟ آیا مست یه جرعه آب نمی شدن؟؟؟

آیا پند های لقمان حکیم رو شنیدین؟؟؟ که تو یه نصیحتی به فرزندش میگه :
توی دنیا طوری زندگی کن که : بهترین غذای دنیا رو بخور ، بهترین جای دنیا بخواب و... و پسرش میگه چطور ما که فقیریم. و لقمان می گه یه کم دیرتر غذا بخور همون غذای عادی هم که داری برات مانند غذا های شاهی و درباریه! و الی آخر قصه؟؟؟

این دقیقا مث همون ( شرابی هست که شما می گید) : وقتی آدم مشقت فراوونی رو سر زمین های زراعی و بازار و غیره با لب تشنه متحمل می شه همون یه ذره آبی هم که می خوره براش مانند عسل و شراب نابه .

من حرف شما رو قبول دارم که می به معنی شرابه ولی در اینجا مفهوم اصلیش آب هست

بازم معذرت اگه طوری صحبت کردم که نباید صحبت می کردم:115:

ali19

New Member
لایک ها
260

مطمئنید؟

یه معنی دیگه داشته.

میدان به نظر من (می اِش ) به معنی آب بوده و جایی که آب داشته و مردم اب می خوردن

و در خصوص تکواژ بودن :
این کلمه هم مانند کلمه ی( خرمن ) در گذشته دو تا تکواژ بوده ولی امروزه تکواژهه یه مثال:

وقتی من از شما می پرسم نمکدان چند واژه چی می گید؟؟؟؟ مشخصه که بلا فاصله می گید دو تکواژ چرا چون واستون کاملا واضح و مشخصه که از دو بخش نمک+ دان درست شده . *و شاید هم در آینده این کلمه تکواژ بشه :4: کسی چه می دونه * واسه کلمه میدان هم در گذشته به همین منوال بوده ! اما چون ریشه ی اون طی زمان ( چه فراموش چه پاک و...) الان اگه از کسی بپرسی چند بخشه یا نمی دونه ! یا میگه تک واژ :210: و ما بنا مون به حاله و به گذشته کاری نداریم

مثلا کلمه شمشاد از کجا معلوم که در گذشته دوبخشی نبوده ؟؟؟؟؟ شم + شاد =>( شم = به معنی شمّه )و در کل به معنی کسی که شمه و خوی شادی داشته ! اما بنای ما به امروزه : و این کلمه یک کلمه کاملا ساده هست . :165:

×مثال بالایی فقط یه مثال بود ( خود من در آوردی ) درست و غلطش رو نمی دونم وادعای درست بوودن هم نمی کنم.×:176:

شاد و سلامت باشید ....

• :115:

آخرین ویرایش توسط مدیر

abrang

New Member
لایک ها
748

مطمئنید؟

یه معنی دیگه داشته.

سهراب-----> سرخ + آب!

تو خود شاهنامه م هس:

چو خندان شد و چهره شاداب کرد ..... ورا نام تهمینه سهراب کرد

یعنی کسی که از شادی چهره ی سرخ و سرحالی داره.

درمورد آب م منظور همون آب و رنگ و نقش چهره است.... مثل آبرو که میگیم.... منظورمون آب نیس منظور همون رنگ و آبه)

abrang

New Member
لایک ها
748

به نظر من برای فهمیدن هرچیز نباید از آخر شروع کنیم و بیاییم به اول !
ما باید اول معنی اصلی خود (می به همون معنی شراب) رو بفهمیم .
غیر از اینه که می یه مایعی هست به عنوان سرحال کننده ؟!؟؟ و آیا در قدیم پس از کار فراوان خسته نمی شدن؟؟ آیا مست یه جرعه آب نمی شدن؟؟؟

آیا پند های لقمان حکیم رو شنیدین؟؟؟ که تو یه نصیحتی به فرزندش میگه :
توی دنیا طوری زندگی کن که : بهترین غذای دنیا رو بخور ، بهترین جای دنیا بخواب و... و پسرش میگه چطور ما که فقیریم. و لقمان می گه یه کم دیرتر غذا بخور همون غذای عادی هم که داری برات مانند غذا های شاهی و درباریه! و الی آخر قصه؟؟؟

این دقیقا مث همون ( شرابی هست که شما می گید) : وقتی آدم مشقت فراوونی رو سر زمین های زراعی و بازار و غیره با لب تشنه متحمل می شه همون یه ذره آبی هم که می خوره براش مانند عسل و شراب نابه .

من حرف شما رو قبول دارم که می به معنی شرابه ولی در اینجا مفهوم اصلیش آب هست

بازم معذرت اگه طوری صحبت کردم که نباید صحبت می کردم:115:

شما فقط یک نمونه برای من مثال بزنید که می در معنی دیگه ای جز شراب مست کننده بکار رفته باشه؟؟؟؟؟؟؟؟؟( البته به جز مفهوم عرفانی)

و مثالتون راجع به حکایات لقمانم اصلا به این موضوع مربوط نمی شه و تو هیج جای ادبیات پارسی شما می رو به معنی آب نمی بینید هر چه قدرم که به قول شما طرف خسته باشه! ( مفهوم فلسفی درست کردن از یک کلمه کار من و شما نیست!)

ali19

New Member
لایک ها
260

شما فقط یک نمونه برای من مثال بزنید که می در معنی دیگه ای جز شراب مست کننده بکار رفته باشه؟؟؟؟؟؟؟؟؟( البته به جز مفهوم عرفانی)

و مثالتون راجع به حکایات لقمانم اصلا به این موضوع مربوط نمی شه و تو هیج جای ادبیات پارسی شما می رو به معنی آب نمی بینید هر چه قدرم که به قول شما طرف خسته باشه! ( مفهوم فلسفی درست کردن از یک کلمه کار من و شما نیست!)
سلامی دوباره خدمت دوست سمج و البته عزیزم:168:

می گن : یه نفر تو یه کلاس پسرونه گفت : همه بچه های کلاس قبول شدن جز پسرا !!!! (( بی مزه تر از این داستان تا حالا شنیده بودی؟:155::152:)) ربطش با بحثمونو خودت پیدا کن ماشالا استاد پیدا کردن رابطه میان چند چیزی !!!

اولـا : من به هیچ وجه در هیچ جا نگفتم که می به معنی شراب نیست!!!!!

ثانیا : مگه من چی می گم ؟؟؟ می گم این می میدان از لحاظ مفهومی (عرفانی به قول شما) میشه آب و فقط در یک صورت این می میدان میشه شراب ناب (به به !!!:198: ) که به معنی می دان یعنی جام شراب باشه که اگه بخوایم توجیه کنیم بگیم جام های شراب رو می زاشتن وسط و دورش می رقصیدن:113: که بعید می دونم این طوری باشه !!!

ثالثا : اصلا بحث ما راجع به چی بوده ؟؟؟؟ ساخت کلمه یا تحلیل کلمه می؟؟؟:188:

درباره مثالی هم که از من خواستید :
عقل ناقصم قد نداد ولی اگه پیدا کردم ( که مطمئنا پیدا می کنم ) واستون می ذارم :71:

فدای این همه لجبازیتون بدرود :165:

abrang

New Member
لایک ها
748

سلامی دوباره خدمت دوست سمج و البته عزیزم:168:

می گن : یه نفر تو یه کلاس پسرونه گفت : همه بچه های کلاس قبول شدن جز پسرا !!!! (( بی مزه تر از این داستان تا حالا شنیده بودی؟:155::152:)) ربطش با بحثمونو خودت پیدا کن ماشالا استاد پیدا کردن رابطه میان چند چیزی !!!

اولـا : من به هیچ وجه در هیچ جا نگفتم که می به معنی شراب نیست!!!!!

ثانیا : مگه من چی می گم ؟؟؟ می گم این می میدان از لحاظ مفهومی (عرفانی به قول شما) میشه آب و فقط در یک صورت این می میدان میشه شراب ناب (به به !!!:198: ) که به معنی می دان یعنی جام شراب باشه که اگه بخوایم توجیه کنیم بگیم جام های شراب رو می زاشتن وسط و دورش می رقصیدن:113: که بعید می دونم این طوری باشه !!!

ثالثا : اصلا بحث ما راجع به چی بوده ؟؟؟؟ ساخت کلمه یا تحلیل کلمه می؟؟؟:188:

درباره مثالی هم که از من خواستید :
عقل ناقصم قد نداد ولی اگه پیدا کردم ( که مطمئنا پیدا می کنم ) واستون می ذارم :71:

فدای این همه لجبازیتون بدرود :165:

چی؟؟؟؟؟؟؟ می در مفهوم عرفانی به معنای آب؟؟؟؟؟؟؟؟:90::90::90:

مفهوم عرفانی می به معنی آب اصن نمی تونه باشه!!!!!!!!!!!!!!خواستید بگید معنی عرفانی رو براتون توضیح بدم! ( البته تو پ. خ)

ممکن نیس ok؟

ali19

New Member
لایک ها
260

چی؟؟؟؟؟؟؟ می در مفهوم عرفانی به معنای آب؟؟؟؟؟؟؟؟:90::90::90:

مفهوم عرفانی می به معنی آب اصن نمی تونه باشه!!!!!!!!!!!!!!خواستید بگید معنی عرفانی رو براتون توضیح بدم! ( البته تو پ. خ)

ممکن نیس ok؟

عرفانی که نه * مفهومش میشه آب* :15:

می دونید مث چیه ؟؟؟ چند تا جمله واستون به (پ.خ) می فرستم جاش تو تالار نیست .

ولی خوشحال میشم نظرتون رو راجع به عرفان هم بدونم :105: توی همین تالار نه تو -خ-:4:

ali19

New Member
لایک ها
260

دوستان عزیز بحث رو به بیراهه نکشید لطفا
منظورتون از بیراهه چیه؟؟؟
اگه تحلیل کلمه می هست که تموم شد
اگر هم که واسه تحلیل عرفان هست که باشه چشم :98:

بالا