mefmef

New Member
لایک ها
232
هر چه راجع به سرطان وانواع آن می دانید بنویسید
سرطان اصطلاحی برای اطلاق به گروهی از بیماری‌ها است که در آن سلول‌های غیرطبیعی بدون کنترل تقسیم می‌شوند و می‌توانند به سایر بافت‌ها تهاجم کنند.
سلول‌های سرطانی همچنین می‌توانند از طریق خون و دستگاه لنفاوی به سایر نقاط بدن گسترش پیدا کنند.
سرطان یک بیماری منفرد نیست، بلکه بسیاری از بیماری‌ها را شامل می‌شود. بیش از 100 نوع متفاوت سرطان وجود دارد. رده‌های اصلی سرطان‌ها بر حسب نوع سلولی اینها هستند:
کارسینوم:
این نوع سرطان در پوست یا در بافت‌هایی آغاز می‌شود که سطوح اندام‌های داخلی را می‌پوشانند.
سارکوم:
سرطانی است که در استخوان، غضروف، چربی، عضله، عروق خونی، یا سایر بافت‌های همبند یا پشتیبان آغاز می‌شود.
لوسمی:
سرطانی که در بافت‌های خون‌ساز مانند مغز استخوان شروع می‌شود و باعث شمار زیادی از سلول‌های خونی غیرطبیعی تولید شوند و به خون وارد شوند.
لنفوم و میلوم:
سرطانی که در سلول‌های دستگاه ایمنی آغاز می‌شود.
سرطان‌های دستگاه عصبی مرکزی:
سرطان‌هایی که در بافت‌های مغز و طناب نخاعی آغاز می‌شود.
منشاء سرطان
همه سرطان‌ها در سلول‌ها، واحد پایه‌ای بدن آغاز می‌شوند.
بدن از انواع بسیاری از سلول‌ها ساخته شده است. این سلول‌‌ها به شیوه‌ای کنترل‌شده رشد می‌کنند و تقسیم می‌شوند تا سلول‌های بیشتری تولید کنند که برای سالم نگهداشتن بدن لازم است.
هنگامی که این سلول‌ها پیر یا آسیب‌دیده می‌شوند، می‌میرند و با سلول‌های جدید جایگزین می‌شوند.
اما گاهی این فرآیند منظم به هم می‌خورد. ماده ژنتیکی یا dna سلول ممکن است آسیب ببیند یا تغییر کند و در آن جهش‌های رخ دهد که بر رشد و تقسیم طبیعی سلول اثر بگذارد.
هنگامی که این واقعه رخ می‌‌دهد، این سلول‌ها هنگامی که بایست بمیرند، نمی‌میرند، و سلول‌های جدیدی تشکیل می‌شوند که بدن به آنها نیازی ندارد. این سلول‌های اضافی ممکن است توده‌ای بافت را تشکیل دهند که تومور نامیده می‌شود.
همه تومورها سرطانی نیستند؛ تومورها ممکن است خوش‌خیم یا بدخیم باشند.
توموهای خوش‌خیم سرطانی نیستند. آنها را در اغلب موارد می‌توان برداشت، بدون اینکه عودکردنی در کار باشد. سلول‌ها در تومورهای خوش‌خیم به سایر نقاط بدن منتشر نمی‌شوند.
تومورهای بدخیم سرطانی هستند. سلول‌های این تومورها می‌توانند به بافت‌های مجاور تهاجم کنند و به سایر بخش‌های بدن گسترش یابند. این گسترش سرطان از یک بخش بدن به بخش دیگر "متاستاز" نامیده می‌شود.
اغلب سرطان‌‌ها بر حسب اندام یا نوع سلولی که از آن منشأ می‌گیرند نامگذاری می‌‌شوند. برای مثال سرطانی که از معده آغاز می‌شود،سرطان معده نامیده می‌شود.
برخی ازسرطان‌ها تومور تشکیل نمی‌دهند، مثل لوسمی که سرطان مغز استخوان و خون است

bh2ao

Well-Known Member
لایک ها
2,014
پاسخ : سرطان

سرطان ریه:

گونه ی ز بیماری است ک در ان رشد بافت بدخیم در یک یا هر دو ریه پدید می اید . سرطان ریه یکی ز همه گیر ترین سرطان هاست در سراسر جهان است و بیش از 80% بیماران کمتر از 5 سال از زمان شناسایی بیماری جان خود را از دست می دهند چرا ک بیشتر بیماران مبتلا ی سرطان ریه در طی مراحل پیشرفته بیماری و زمانی ک انجام عمل جراحی چندان امکان پذیر نیست متوجه می شوند.

bh2ao

Well-Known Member
لایک ها
2,014

سرطان خون یا لوسمی یا لوکمیا:

بیماری پیشرونده و بدخیم اعضای خون ساز بدن است. این بیماری در اثر تکثیر و تکامل ناقص گویچه های سفید خون و پیش ساز های آن در خون و مغز استخوان ایجاد می شود.وازه ی لوسمی ب معنی خون سفید است لوسمی یکی از 4 سرطان شایع در میان کودکان است .
در بیماری لوکمی یا همان سرطان خون مغز استخوان ب صورت غیر عادی مقدار بسیار زیادی سلول خونی تولید می کند.این سلول ها با سلول های خون نرمال و عادی متفاوت هستند و درست عمل نمی کنند.درنتیجه تولید سلول های سفید خون طبیعی متوقف کرده و توانایی فرد را در مقابله با بیماری ها از بین می برند.سلول های لوکمی هم چنین ب تولید سایر انواع سلول های خونی ک توسط مغز استخوان ساخته می شود از جمله گویچه های خون ک اکسیزن را ب بافت های بدن می رسانند و پلاکت های خونی ک از لخته شدن خون جلوگیری می کنند اثر می گذارند.

iMosi

Well-Known Member
لایک ها
584

علت افزایش سرطان تو ایران چیه؟

تو اطرافیان من طی 5 سال گذشته 10 نفر به علت سرطان فوت کردن:46:

sara*

New Member
لایک ها
60

اتفاقا سوال منم هست.
سرطان روده بزرگ، یا سرطان کولون: در این بیماری سلول‌های سرطانی در داخل بافت روده شروع به تکثیر می‌کنند. اگر چه این سرطان از جمله معمولترین سرطانهای بشر به حساب می‌آید اما بدلیل بهبود روشهای غربالگری و تشخیصی، تعداد موارد جدید این بیماری و مرگ ناشی از آن بطور قابل ملاحظه‌ای کاهش یافته است.این بیماری در هر سنی بروز می‌یابد اما میزان بروز در سن بالای ۵۰ سال بیشتر است. زمانیکه در مراحل اولیه تشخیص داده می‌شود. این سرطان درمانپذیر است اما تشخیص آن در این مراحل هیچگونه علامتی ندارد. روده برزگ بخشی از سیستم گوارشی شامل مری، معده، روده‌های بزرگ و کوچک می‌باشند. روده باریک از انتهای معده شروع شده و به روده بزرگ ختم می‌شود و سپس روده بزرگ نیز از آنجا تا محل مقعد ادامه می‌یابد، روده بزرگ شامل دو بخش است. بخش اول اصطلاحاً کولون نامیده می‌شود. که حدود ۱۸۰ سانتی متر طول دارد. بخش دوم نیز راست روده است که طول آن به ۱۵ تا ۲۵ سانتی متر می‌رسد.
عوامل تشدید کننده : مصرف زیاد گوشت های چرب، غذاهای خیلی چرب، غذا های سرخ کرده، چاقی و زیادی وزن.عوامل بازدارنده : مصرف میوه جات تازه مخصوصا سبزیجات تازه، مصرف گوشت ماهی به جای گوشت های قرمز، حبوبات، غلات، نوشیدن آب زیاد، و آب پز کردن غذاها( به جای سرخ کردن).

bh2ao

Well-Known Member
لایک ها
2,014

اول این ک من واقعا از شنیدنش خیلی متاسف شدم....خدا بیامرزدشون
و اما دلیل:
ببینید دلایل خیلی زیادی خیلی خیلی زیادی وجود داره ک من ب یک موردش و اثرات ناشی از اون می پردازم البته ب طور خلاصه:
مصرف زیاد گوشت قرمز و گوشت فرآوری شده:خطر ابتلا ب سرطان ب خصوص ریه و روده رو افزایش می دهد
افرادی ک زیاد گوشت مصرف می کنند در معرض خطر ابتلا ب سرطان کبد و مری هستند و در مردان نیز تحت چنین شرایطی خطر بروز سرطان پانکراس بسیار بیشتر می شود
و ب نظر من اطلاع رسانی برای چگونگی مبتلا ب انواع سرطان و راهکارهایی برای پیشگیری ابتلا ب سرطان در گذشته خیلی ضعیف بوده و تازه مدتی ست ک ایران داره در این زمینه سرمایه گذاری می کنه
ی بار دیگه می گم این عاملی ک گفتم یکی از صدها عاملیست ک موجب سرطان و یا شدت بخشیدن ب اون میشه

لایک ها
1,804

علت اصلیش اینه که تو ایران اصلا به غذایی که میخورن اهمیت نمیدن ، از ضدآفتاب استفاده نمیکنن ، عینک دودی نمیزنن ، ورزش نمیکنن و .......

تو استان اردبیل میزان سرطان کولون 3 برابر جاهای دیگه ی ایرانه : علت : استان اردبیل یه پنیر مخصوص و محلی داره که توش شدیدا از نمک استفاده میکنن ، این نمک باعث اون سرطان میشه

لایک ها
1,804

چرا سرطان سینه ارثیه؟؟؟؟ (میشه گفت تو 90% موارد ارثیه)

H O S E I N

New Member
لایک ها
1,216

علت اصلیش اینه که تو ایران اصلا به غذایی که میخورن اهمیت نمیدن ، از ضدآفتاب استفاده نمیکنن ، عینک دودی نمیزنن ، ورزش نمیکنن و .......

تو استان اردبیل میزان سرطان کولون 3 برابر جاهای دیگه ی ایرانه : علت : استان اردبیل یه پنیر مخصوص و محلی داره که توش شدیدا از نمک استفاده میکنن ، این نمک باعث اون سرطان میشه
استان های شمالی ایران روی کمربند بزرگ جهانی سرطان های گوارشی هستند. ربط خاصی به این نداره.

ضمنا" فکر نمیکنم سرطان تو ایران بیشتر از کشور های دیگه باشه .

البته نمیشه تغذیه رو تأثیرگذار ندونست ...

M-Mohammadi

New Member
لایک ها
3,152

استان های شمالی ایران روی کمربند بزرگ جهانی سرطان های گوارشی هستند. ربط خاصی به این نداره.

ضمنا" فکر نمیکنم سرطان تو ایران بیشتر از کشور های دیگه باشه .

البته نمیشه تغذیه رو تأثیرگذار ندونست ...
البته من که تو شمال هستم باید اعتراف کنم اکثر دوستام حتی هفته ای یه بار هم ماهی و غذاهای مفید نمیخورن.
یکی از دوستام باباش تو اداره ی شیلات کار میکنه ولی هر روز ناهار فست فود میخورن شام هم رژیم دارن نمیخورن!!!!
ربطی به شمال و جنوب و.... نداره. تو ایران خیلی از فست فود و چیپس و پفک و.... استفاده میشه. البته من نمیدونم امار سرطان از کشورهای دیگه بیشتره یا نه!

لایک ها
1,804

تو شمال هم نمک زیاد استفاده میشه دیگه
مگه نه ؟

M-Mohammadi

New Member
لایک ها
3,152

تو شمال هم نمک زیاد استفاده میشه دیگه
مگه نه ؟
نمیدونم حقیقتش زیاد خبر ندارم. چون ما خودمون کلا نمک و روغن و فست فود و.... نمیخوریم و زیاد از بقیه خانواده ها خبر ندارم. ولی اینکه مردم غذاهای غیر مفید میخورن رو دارم میبینم.

H O S E I N

New Member
لایک ها
1,216

از کشور های شرق آسیا و چین و ... یه خط فرضی هست که ادامه پیدا میکنه و از شمال ایران هم رد میشه تا اونور ترش هم میره ... روی این خط فرضی سرطان های گوارشی به خصوص مری خیلی زیادتره .... علتش رو هم به صورت دقیق کسی نمیدونه.

لایک ها
178

شمالیا نمک زیاد میخورن من خبر دارم.

لایک ها
472

سرطان یک سندرومه که دلایل ایجادش هم ژنتیکیه هم محیطی؛ میزان شیوع سرطان در ایران نسبت به کشورهای دیگه بالاست و دلیلشو بچه ها خوب گفتن، تغذیه نامناسب، عدم تحرک، در معرض آلودگی ها و کارسینوژن های فراوان شیمیایی و فیزیکی و .......

لایک ها
1,804

من یه چیزی میگم خوت ببین میتونی بفهمی ؟؟

اورانیوم - فعالیت هسته ای

bh2ao

Well-Known Member
لایک ها
2,014

چرا سرطان سینه ارثیه؟؟؟؟ (میشه گفت تو 90% موارد ارثیه)
محمد امین هر بیماری ک والد بگیره و بعد فرزند هم بگیره دلیل ارثی نیست(البته توش دخیل هس)من چند تا فاکتور هایی با ریسک نسبی بیش از 4 رو می گم قضاوت با شما:

1.سن بالا
2.سطح بالای فاکتور رشد شبه انسولینی در خون زنان قبل از یائسگی(insulinlike growth factor)
3.سطح بالای استروزن در خون زنان قبل از یائسگی
4.سابقه ی سرطان سینه در فامیل
5.سابقه ی قبلی ابتلا ب سرطان سینه و یا برخی موارد غیر طبیعی دیگر در بافت سینه
6.افزایش مواجهه ی زنان با هورمون استروزن ک در شرایط زیر رخ می دهد:

الف) بروز اولین دوره ی قاعدگی قبل از 13 سالگی
ب) یائسگی بعداز 51 سالگی
پ) استفاده از درمان جایگزینی هورمون با استروزن
ت)افرادی ک در طول زندگی باردار نشده اند و یا اولین بارداری آن ها بعد از 30 سالگی بوده است
ث) اضافه وزن و چاقی خصوصا بعد از یائسگی
ج)مصرف الکل
چ)زندگی بی تحرک و فعالیت بدنی کم

لایک ها
1,804

من نگفتم هر بیماری
گفتم سرطان سینه

در ضمن من تا حالا 10 مورد از اینا دیدم و هیچکدوم مشکلات بالا رو نداشتن
و شایع تری سرطان بین خانم ها سرطان سینس اونوقت طبق گفته های شما باید همشون یه ایرادی داشته باشن
به نظرت امکان داره؟ درسته؟

bh2ao

Well-Known Member
لایک ها
2,014

من نگفتم هر بیماری
گفتم سرطان سینه

در ضمن من تا حالا 10 مورد از اینا دیدم و هیچکدوم مشکلات بالا رو نداشتن
و شایع تری سرطان بین خانم ها سرطان سینس اونوقت طبق گفته های شما باید همشون یه ایرادی داشته باشن
به نظرت امکان داره؟ درسته؟
منم منظورمن هم ب طور غير مستقيم ب سرطان سينه برمي كشت......شما برسيديد بيشتر ارثيه منم كفتم نه دلابل زيادي داره و مهمترين فاكتورهارو براتون ليست كردم و نه همه ي فاكتورها!.....و درضمن شما از همه ي اين ١٠ مورد موارد بالا رو برسيدي و اونا هم بهت جواب دادن؟؟؟؟؟!!!!!!............ب نظر من اين امكان داره و درسته و اما براي اطلاعات بيشتر(اكه ذهنتو خيلي مشغول كرده!!!!!!) كتاب "سرطان بستان" نويسندكان: دكتر محمد رضا صفايي كشتكر و دكتر راب استين. و مترجمان: مهندس مريم برزكر و دكتر عطيه اكبري. هست شما مي تونيد مطالعه كنيد .......ممنون

بالا