لایک ها
571
سلام بچه ها به نظر شما چه عاملی باعث شده که سرعت انتشار تحریک در گره دهلیزی-بطنی و الیاف دیواره بین دو بطن کم و در شبکه گرهی دیواره میوکارد زیاد باشه؟
(لطف کنین اگه می دونین جواب بدین.)

Wight

New Member
لایک ها
888
پاسخ : سرعت انتشار تحریک در بافت هادی

سلام بچه ها به نظر شما چه عاملی باعث شده که سرعت انتشار تحریک در گره دهلیزی-بطنی و الیاف دیواره بین دو بطن کم و در شبکه گرهی دیواره میوکارد زیاد باشه؟
فکر کنم اتصالات بین سلول ها زیاد است که باعث می شود یون ها باسرعت بیشتری منتقل شوند....

لایک ها taha
لایک ها
571

فکر کنم اتصالات بین سلول ها زیاد است که باعث می شود یون ها باسرعت بیشتری منتقل شوند....
تا جایی که من میدونم به این چیزا ربط نداره به مسائل فیزیکی ربط داره ولی خودم کامل نمیدونم معلم ما گفت یه مدار الکتریکی رو به صورت های مختلف(سری یا موازی) ببندی همین حالت پیش میاد.

---- دو نوشته به هم متصل شده است ----

بچه های فیزیک لطفا کمک کنید!!!

Ibo_Dec

New Member
لایک ها
1,062

انتقال بسيار سريع پتانسيل عمل از طريق فيبر هاي پروكنژ به علت نفوذپذيري زياد اتصالات شكافي صفحات بينابيني است كه بين سلول هاي متوالي فيبر هاي پروكنژ قراردارند. بنابراين يون ها به راحتي از طريق اين صفحات از سلولي به سلول ديكي منتقل مي شوند و بدين ترتيب سرعت انتقال بيشتري دارد.
علاوه بر دليل فوق :
چون فيبر پوركنژ ميوفيبريل هاي كمي دارد درنتيحه درطول دوره هدايت ايمپالس منقبض نمي شوند يا خيلي كم منقبض مي شوند.

درمورد مسئله فيزيكي هم بايد گفت :

اگر منبع انرژي (مثلا باتري) يكسان باشد هر چه مسير بيشتر باشد در مدار موازي سرعت انتقال بيشتر از مدار متوالي است زيرا مقاومت ر مدار موازي نسبت به متوالي كاهش بيشتري دارد .

در بين دو بطن و انتقال بين ميوكارد مدار موازي هست تقريبا .

Catalyst

Active Member
لایک ها
174

مرسی رویکرد که رفتین سوالتونو با معلم فیزیکتون در میون گذاشتین!
این قضیه gap junction نوجیه گایتونه. توجیه مطرح دگ تفاوت تو کانالاشونه. کانالای سریع سدیمی باعث دپلاریزاسیون سریع و در نتیجه هدایت سریع میشن. گره ها از این کانال ها ندارن

آخرین ویرایش توسط مدیر

Ibo_Dec

New Member
لایک ها
1,062

مرسی رویکرد که رفتین سوالتونو با معلم شیمیتون در میون گذاشتین!
این قضیه gap junction نوجیه گایتونه. توجیه مطرح دگ تفاوت تو کانالاشونه. کانالای سریع سدیمی باعث دپلاریزاسیون سریع و در نتیجه هدایت سریع میشن. گره ها از این کانال ها ندارن

مرسی رویکرد که رفتین سوالتونو با معلم فیزیکتون در میون گذاشتین!
من علاوه بر اين ها از فيزيك هم كمك گرفتم در توجيه ديگرش ، نظرتان چيست ؟

Catalyst

Active Member
لایک ها
174

واسه فیزیک تنها ایده ای که واسه تفاوت سرعت نظرم میرسه تفاوت شعاع یا Capacitanceغشا هستش که این موارد رو در مورد غشای گره و بافت پورکنژ اطلاع ندارم!

لایک ها
571

انتقال بسيار سريع پتانسيل عمل از طريق فيبر هاي پروكنژ به علت نفوذپذيري زياد اتصالات شكافي صفحات بينابيني است كه بين سلول هاي متوالي فيبر هاي پروكنژ قراردارند. بنابراين يون ها به راحتي از طريق اين صفحات از سلولي به سلول ديكي منتقل مي شوند و بدين ترتيب سرعت انتقال بيشتري دارد.
علاوه بر دليل فوق :
چون فيبر پوركنژ ميوفيبريل هاي كمي دارد درنتيحه درطول دوره هدايت ايمپالس منقبض نمي شوند يا خيلي كم منقبض مي شوند.

درمورد مسئله فيزيكي هم بايد گفت :

اگر منبع انرژي (مثلا باتري) يكسان باشد هر چه مسير بيشتر باشد در مدار موازي سرعت انتقال بيشتر از مدار متوالي است زيرا مقاومت ر مدار موازي نسبت به متوالي كاهش بيشتري دارد .

در بين دو بطن و انتقال بين ميوكارد مدار موازي هست تقريبا .
ممنون درسته:87::87:

Ibo_Dec

New Member
لایک ها
1,062

واسه فیزیک تنها ایده ای که واسه تفاوت سرعت نظرم میرسه تفاوت شعاع یا Capacitanceغشا هستش که این موارد رو در مورد غشای گره و بافت پورکنژ اطلاع ندارم!
ظرفيت خازن داريم :

كه :
A: مساحت صفحات رسانا
d: فاصله دو صفحه
K: جنس عايق المتريكي

كه بحث سر A وd هست.

مي دانيم فيبر پوركنژ خيلي بزرگ تر از A-V هست.
پس مساحت ان خيلي بيشتر از قطر (فاصله دو صفحه) بيشتر مي شود پس در كل ظرفيت خازني فيبر پوركنژ بيشتر از A-V هست.

حالا چون پوركنژ موازي هست تقريبا طبيعي هست كه ظرفيت خازني افزايش بيشتري نسبت به متوالي مي كند( خازن كل مجموع خازن هاست در موازي در صورتي كه در متوالي معكوس هست.)

حالا نظرتان ؟ :eek::eek::eek:

Catalyst

Active Member
لایک ها
174

حالا بخدا نیازی نیس کلاس فیزیک3 بذاریم! خصوصیات الکتروتونیک غشا که میتونن تاثیرگذار باشن ثابت طول (تاثیر مثبت) و capacitance (تاثیر منفی) هستن ولی فک نکنم علتش اینا باشن

Ibo_Dec

New Member
لایک ها
1,062

اين را هم مي شود گفت :

چون فيبر پوركنژ بزرگ تر از فيبر A-V هست. پس مقاومت كمتري دارد. (مقاومت با ضخامت رابطه ي عكس دارد.) پس اتلاف كمتر و سرعت بيشتر.
تا حالا چند تا دليل شد ؟ :eek:

Catalyst

Active Member
لایک ها
174

ظرفيت خازن داريم :

كه :
A: مساحت صفحات رسانا
d: فاصله دو صفحه
K: جنس عايق المتريكي

كه بحث سر A وd هست.

مي دانيم فيبر پوركنژ خيلي بزرگ تر از A-V هست.
پس مساحت ان خيلي بيشتر از قطر (فاصله دو صفحه) بيشتر مي شود پس در كل ظرفيت خازني فيبر پوركنژ بيشتر از A-V هست.

حالا چون پوركنژ موازي هست تقريبا طبيعي هست كه ظرفيت خازني افزايش بيشتري نسبت به متوالي مي كند( خازن كل مجموع خازن هاست در موازي در صورتي كه در متوالي معكوس هست.)

حالا نظرتان ؟ :eek::eek::eek:
اون خازنی که واسه غشا تعریف میشه فاصله دو صفحش ضخامت غشاس پس از نظر این عامل تفاوتی نیست!

Ibo_Dec

New Member
لایک ها
1,062

حالا بخدا نیازی نیس کلاس فیزیک3 بذاریم! خصوصیات الکتروتونیک غشا که میتونن تاثیرگذار باشن ثابت طول (تاثیر مثبت) و capacitance (تاثیر منفی) هستن ولی فک نکنم علتش اینا باشن
capacitance را كه گفتم . درمورد ثابت طول يك كم توضيح مي دهيد ؟
هر چه باشد بايد ثابت طول بر capacitance بچربد تا اثر منفي ان را خنثي كند.

آخرین ویرایش توسط مدیر

Catalyst

Active Member
لایک ها
174

ثابت طول: طولی که تو اون جریان الکتروتونیک به 1 تقسیم بر e افت کنه. فرمولش مقاومت غشا تقسیم بر مقاومت مقطع قسمتی از سلولی که جریان عبور میکنه هستش. اولی با معکوس توان یک شعاع و دومی با معکوس توان یک غشا متناسبه پس با افزایش شعاع ثابت طول زیاد میشه!
ولی بازم فک نکنم علتش این باشه

Ibo_Dec

New Member
لایک ها
1,062

اون خازنی که واسه غشا تعریف میشه فاصله دو صفحش ضخامت غشاس پس از نظر این عامل تفاوتی نیست!
پس يعني d ثابت است ؟
A كه بيشتر مي شود، قبول داريد ؟
ان وقت C بيشتر مي شود كه ان خلاف حرف تان در پيغام خصوصي است پس سرعت بايد كم شود نه زياد !!! :confused:

Catalyst

Active Member
لایک ها
174

فک کنم واسه a نباید کل غشا رو در نظر بگیریم بلکه فقط اون قسمتی از غشا که در مقیاس میکروسکوپیک تو اون لحظه ولتاژ داره روش تاثیر میکنه (ایمپالس داره رد میشه) رو باید در نظر بگیریم :/

Ibo_Dec

New Member
لایک ها
1,062

فک کنم واسه a نباید کل غشا رو در نظر بگیریم بلکه فقط اون قسمتی از غشا که در مقیاس میکروسکوپیک تو اون لحظه ولتاژ داره روش تاثیر میکنه (ایمپالس داره رد میشه) رو باید در نظر بگیریم :/
بگذاريد يك كم فكر كنم. الان يك كم گيج شدم.

Catalyst

Active Member
لایک ها
174

من که گفتم همون اول علتش کاناله!

لایک ها
571

کسای دیگه هم بیان نظر بدن دیگه!! با سه نفر که معلوم نمیشه!!:217::217:

بالا