سوالي از ترموديناميك

amir74

New Member
لایک ها
21
خب بخش فيزيك كه كلا تعطيله گفتم يه سوال بذارم براي بچه ها تا يه فعاليتي باشه بريم سر وقت سوال:
يك معادله اصلاح شده براي گاز ايده آل معادله وان در والس است:

Vm:حجم مولي گاز
aوb:ثابت هاي وان در والس
با توجه به نمودار كه در نقطه ي Pc,Vc گاز را در دماي بحراني(ميشه گفت يه تغيير فاز)نشان ميدهد aوb را پيدا كنيد.
اينم نمودار:(با موبايل عكس گرفتم خوب شده عكسش)

لایک ها
282
پاسخ : سوالي از ترموديناميك

ببین من به این رسیدم که p=C(mv) dT/d(vm) o اگه اون نقطه تعادل را با توجه به این که در اون نقطه dp/dv(mv)= o است بزاریم یه معاذله برای a,b داریم حالا نمیدونم یه رابطه دیگه از کجا بیارم

چیزی در مورد Tc نگفته؟

میشه گفت که dT/d(vm)c=0 یعنی تغییرات حجم کوچک حول نقطه برحانی باعث میشه که تغییرات دما هم صفر باشه؟(چرا؟) اینو در نظر داشته باش که dE=0 نیست

amir74

New Member
لایک ها
21

اين سوال رو ميشه گفت هيچ ربطي به فيزيك نداره يه كم به شكل نمودار توجه كنين حله.روش فكر كنيد اگه نشد خودم ميگم.راستي اين مشتقي كه نوشتي نبايد اين شكلي باشه؟:dp/dvm=0

khani

New Member
لایک ها
107

البته يه كم مسئله مفهوم فيزيكي داره! تا اينجا به اين شرط رسيديد كه بايد در نقطه ي بحراني مشتق فشار نسبت به حجم در دماي ثابت صفر باشد. اين يعني ضريب تراكم پذيري در نقطه ي بحراني بايد منفي بي نهايت باشد! يعني با تغيير كمي در فشار، حجم مقدار زيادي تغيير كند! كه منطقيست. مثلا در نقطه ي جوش آب اگه يه كم فشار رو زياد كنيم همه ي آب مايع مي شود و اگر يه كم فشار رو كم همه ي آب بخار مي شود.
حالا ما براي اينكه aو bرا بدست بياريم، بايد دو معادله داشته باشيم، معادله ي بعدي رو بدست بياريد تا در موردش توضيح بدم

amir74

New Member
لایک ها
21

البته يه كم مسئله مفهوم فيزيكي داره! تا اينجا به اين شرط رسيديد كه بايد در نقطه ي بحراني مشتق فشار نسبت به حجم در دماي ثابت صفر باشد. اين يعني ضريب تراكم پذيري در نقطه ي بحراني بايد منفي بي نهايت باشد! يعني با تغيير كمي در فشار، حجم مقدار زيادي تغيير كند! كه منطقيست. مثلا در نقطه ي جوش آب اگه يه كم فشار رو زياد كنيم همه ي آب مايع مي شود و اگر يه كم فشار رو كم همه ي آب بخار مي شود.
حالا ما براي اينكه aو bرا بدست بياريم، بايد دو معادله داشته باشيم، معادله ي بعدي رو بدست بياريد تا در موردش توضيح بدم
ميشه بگيد ضريب تراكم پذيري چيه؟معادله دومي رو هم صبر كنيد ببينيم بچه ميگن اگه نگفتن من ميگم ديگه(چه كار بزرگي كردم!)

khani

New Member
لایک ها
107

* به kميگن ضريب تراكم پذيري * * * * * * * * * k=-V^(-1)(dv/dp)[SUB]T[/SUB]

لایک ها
282

گیرم با همون دما ثابت بود a=3PcVc^2 و b=Vc/3

seyed iman

Well-Known Member
لایک ها
998

دوبار مشتق جزیی هم بگیریم صفر میشه.(تقعر).روند وی به روند پی میشه بی نهایت هم که بدرد نمیخوره.(همون اولیه).یکیم که تابلوحه....در معادله وی سی بزاریم پی میشه پی سی.خب؟؟؟؟؟؟؟؟آخ آخ آخ...بازم هذیون گفتم..........2تا چیز بی نهایتن اونجا....ضریب انبساط حجمی و تراکم هم دما.(طبق قضیه وارونگی)

آخرین ویرایش توسط مدیر

amir74

New Member
لایک ها
21

دوبار مشتق جزیی هم بگیریم صفر میشه.(تقعر).روند وی به روند پی میشه بی نهایت هم که بدرد نمیخوره.(همون اولیه).یکیم که تابلوحه....در معادله وی سی بزاریم پی میشه پی سی.خب؟؟؟؟؟؟؟؟آخ آخ آخ...بازم هذیون گفتم..........2تا چیز بی نهایتن اونجا....ضریب انبساط حجمی و تراکم هم دما.(طبق قضیه وارونگی)
مشتق دوم صفره.اينايي كه بعدش نوشتي چيه ديگه؟

seyed iman

Well-Known Member
لایک ها
998

یک مساله زیمانسکیه.گفته ثابت کنید ضریب انبساط حجمی و تراکم هم دما در نقطه بهرانی بی نهایته.تعریفشم نوشته , من نمیتونم تایپ کنم.

بالا