سوالي از مرحله دوم رياضي (دوره 25 - تركيبيات)

abdi

New Member
لایک ها
171
در شهري تعدادي ساختمان وجود دارد. مي‌گوييم ساختماني به ساختمان ديگر مشرف است اگر خط واصل از بالاي ساختمان اول به بالاي ساختمان دوم، با زمين زاويه‌اي بيش از 45 درجه بسازد. مي‌خواهيم در مكاني داده‌شده، ساختماني جديد بسازيم. نشان دهيد اگر هيچ‌يك از ساختمان‌هاي قبلي به هم مشرف نباشند، مي‌توان اين كار را طوري انجام داد كه باز هم هيچ ساختماني به ديگري مشرف نباشد.

Goharshady

New Member
لایک ها
166
ساختمان جدید را در شرق همه ی ساختمانهای دیگر در مکانی دلخواه می سازیم. اگر شرط برقرار باشد که هیچ مشکلی نداریم ، در غیر این صورت ساختمان آخری را به سمت شرق انتقال می دهیم با ادامه ی این انتقال فاصله ی آن تا همه ی ساختمانها زیاد می شود و در نتیجه زاویه ها کم می شود پس حتما به نقطه ای می رسیم که حکم در آن برقرار باشد.

abdi

New Member
لایک ها
171
متأسفانه پاسختان اشتباه است. به صورت سوال دقت كنيد. گفته مي‌خواهيم در مكاني داده‌شده ساختماني جديد بسازيم. يعني مكان ساختمان از قبل تعيين شده است و نمي‌توانيم آن‌را تغيير دهيم.

abdi

New Member
لایک ها
171
اين سوال چرا فراموش شد؟ اين راه حل من است. اگر بقيه هم راه جديدي داشتند حتماً بنويسند:
ابتدا ارتفاع ساختمان را (نسبت به بقيه) خيلي كم در نظر مي‌گيريم. مي‌دانيم در اين حالت ساختمان‌هاي زيادي به اين ساختمان مشرف هستند. اين تعداد را x مي‌گيريم. سپس ارتفاع را خيلي زياد در نظر مي‌گيريم. مي‌دانيم در اين حالت ساختمان مورد نظر به خيلي از ساختمان‌هاي ديگر مشرف است. اين تعداد را y مي‌گيريم. اگر اين دو ارتفاع را به هم نزديك كنيم، در همسايگي نقطه برخورد آنها، ارتفاعي با شرايط مسأله وجود دارد. يعني x و y هردو صفر هستند. (توجه كنيد در يك ارتفاع مشخص، x و y نمي‌توانند همزمان مقداري غير صفر داشته باشند، زيرا با فرض مسأله تناقض دارد)

Goharshady

New Member
لایک ها
166
×× من ارتفاع ساختمانها را گسسته در نظر گرفته بودم ××

abdi

New Member
لایک ها
171
Goharshady گفت
اگه ارتفاع رو گسسته بگيريم مي‌شه مسأله رو حل كرد؟

لایک ها
79
راهنمایی : ثابت کنید شرط لازم و کافی برای اینکه دو ساختمان به ارتفاع
و با فاصله
برهم مشرف نباشند این است که :

بقیه اش هم فکر کنم راحت باشه ... .

Goharshady

New Member
لایک ها
166
abdi گفت
Goharshady گفت
اگه ارتفاع رو گسسته بگيريم مي‌شه مسأله رو حل كرد؟
نمی شه! به راحتی میشه مثالی آورد که نتونیم ساختمان جدید رو احداث کنیم.

بالا