سوالی از بلغارستان (ترکیبیات)

Goharshady

New Member
لایک ها
166
فرض کنید n یک عدد طبیعی بزرگتر از یک باشد. تعداد جایگشتهای
از اعداد
را بیابید که دقیقا یک اندیس
وجود داشته باشد که
.

Olympiad

New Member
لایک ها
134
اگر
تعداد راه هاي چيدن جايگشت هاي
تايي كه
و اعداد 1 تا
باشند آنگاه به وصوح دارم :
و

اگر روابط بازگشتي را دنبال كنيد ميفهميد كه
. البته مطمئن نيستم اگه درسته بگيد راه حلمو بگم!

Goharshady

New Member
لایک ها
166
درست یا نادرستشو دقیقا نمی دونم.(روابط بازگشتی باید با توضیح همراه باشند تا فهمیده شوند!!)
شما راه حلتو بنویس. مهم جواب نیست ، مهم راه حله!!
من خودم مستقیم جوابو به دست آورده بودم که دو تا سیگما داخل هم بود ، وقتی پاسخ المپیاد رو نگاه کردم هم همینطوری مستقیم بود.
حالا شما راهتو بنویس! احتمالا خیلی بهتر باشه .
فقط یک مشکل کوچولو هم هست :
در المپیاد جهانی باید شکل بسته (صریح) دنباله را بنویسید و بازگشتی قبول نمی کنند.
ولی شما بازگشتی رو ثابت کن ، من رابطه بازگشتی رو حل می کنم!

Olympiad

New Member
لایک ها
134
مسئله را اينطوري تقسيم ميكنيم كه :
بزرگترين عدد در مكان چندم قرار ميگيرد :
1 ) اگر آخرين عدد باشد بقيه ي اعداد به
با شرط مسئله ميتوانند قرار گيرند .
اگر توجه كنيم اگر بزرگترين عدد در مكان اول و آخر نباشد همه ي اعداد پشت سر آن و جلوي آن به صورت صعودي قرار ميگيرند . بنابر اين در هر مرحله كه بزرگترين عدد را در يك مكان در نظر ميگيريم اعداد پشت آن را انتخاب و بقيه ي اعداد را جلوي آن در نظر ميگيريم و چون بايد به ترتيب صعودي باشند فقط به يك طريق ميشود يعني :

پس جواب ميشه

خيلي بد توضيح دادم خودمم هيچ چي نفهميدم !!

Goharshady

New Member
لایک ها
166
آفرین
خوب بود.
تا امشب حل شده ی رابطه ی بازگشتی رو می ذارم.

Olympiad

New Member
لایک ها
134
اگه ميشه راه حل خودتون هم بگيد تا يه ايده بگيريم!!

Goharshady

New Member
لایک ها
166
من هر کار کردم نتونستم این رابطه ی بازگشتی رو حل کنم! خیلی حل کردنش سخته!! لااقل چیزی بیشتر از ترکیبیات لازم داره. (بچه هایی که جبرشون قویه حل کنن!!)

اما راه حل من که شبیه راه حل کتاب هم بود (کتاب رقابتهای المپیاد ریاضی ، تیتو آندرسکو) اینجوریه:
به ازای یک i دلخواه فرض می کنیم
باشد. اعداد را از چپ به راست نوشته ایم(!) می دانیم دنباله های سمت راست (بعد از a[SUB]i+1[/SUB] با احتساب خودش) و سمت چپ (یعنی a[SUB]i[/SUB] و قبل از آن) اکیدا صعودی هستند. می دانیم a[SUB]i+1[/SUB] از همه ی اعداد بعد از خود و a[SUB]i[/SUB] کوچکتر است. اگر a[SUB]i+1[/SUB]=k داریم :
[center:1df9153247]
[/center:1df9153247]
باید یک عدد بزرگتر از k برای هر یک از جاهای بعدش انتخاب کنیم. یعنی باید n-i-1 عدد بزرگتر از k انتخاب کنیم و همه ی آنها را به صورت صعودی پس از k قرار دهیم. سپس بقیه اعداد را به صورت صعودی قبل از k قرار دهیم. پس جواب برابر است با:​
[center:1df9153247]
[/center:1df9153247]
من این راه رو رفتم چون می دونستم که بازگشتی قبول نمی کنن. ولی راه شما هم کاملا درسته. تو کتاب با یه سری محاسبات دیگه به همین رسیده بود و بعد ساده کرده بود. (البته توضیح داده بود که ساده کردنش مهم نیست به همین دلیل من هم ساده نمی کنم!!)

Goharshady

New Member
لایک ها
166
ولی خیلی جالبه!!
ما همیشه برعکس هم فکر می کنیم!!
وقتی من بازگشتی می نویسم شما ترکیبی صرف کار می کنید و وقتی من ترکیبی می نویسم شما بازگشتی می نویسید!!

بالا