سوالی از دینامیک

لایک ها
43
سلام
من تو این سوال یه مشکلی دارم.
ذره ای به جرم m توسط دو نخ به طول l به یک محور وصل شده است.به ازای چه مقادیری از سرعت زاویه ای w نخ پایینی شل میشود؟

تو این سوال من معادلات رو مینویسم اگر کشش نخ پایینی رو اول از معادلات بدست بیارم بعد برابر صفر قرار بدم یه مقداری برای امگا بدست میاد و اگر از اول تو معادلات مقدارشو صفر بذارم و بعدش مقدار امگا رو پیدا کنم یه جواب دیگه ای بدست میاد. چرا اینطوری میشه؟

آخرین ویرایش توسط مدیر

Al!R3ZA

Well-Known Member
لایک ها
3,166
پاسخ : سوالی از دینامیک

شاید چون زوایای هر دو طناب رو یکی میگیرید با اون میله مشکیه
دقت کنید زوایا برابر نیستنا

Mohammadjj

Active Member
لایک ها
119

سلام
ذره ای به جرم m توسط دو نخ به طول l به یک محور وصل شده است.به ازای چه مقادیری از سرعت زاویه ای w نخ پایینی شل میشود.

تو این سوال من معادلات رو مینویسم اگر کشش نخ پایینی رو اول از معادلات بدست بیارم بعد برابر صفر قرار بدم یه مقداری برای امگا بدست میاد و اگر از اول تو معادلات مقدارشو صفر بذارم و بعدش مقدار امگا رو پیدا کنم یه جواب دیگه ای بدست میاد. چرا اینطوری میشه؟
اصلا میشه؟ فکر نکنم من وقتی تصورش میکنم فقط وقتی میشه که طول طناب ها فرق کنه البته در یک صورت فکر بکنم بشه اینکه فاصله گیری از میله کمتر از Lsin(theta( باشه یعنی مولفه x اش منظورم رو میفهمی من اینو میتونم تصور بکنم نمیتونم حلش کنم مشکل منم همینه امیدوارم مفید باشه برات.

لایک ها
43

شاید چون زوایای هر دو طناب رو یکی میگیرید با اون میله مشکیه
دقت کنید زوایا برابر نیستنا
نه این قسمتش مشکلی نداره خود شکل اصلی سوال هر دو زاویه رو برابر تتا گرفته.مثلث متساوی الساقینه چون طول طناب ها l هست.
اینم اضافه کنم که اگر اول کشش نخ پایینی رو بدست بیارم و بعد برابر صفر قرارش بدم جوابش با جواب آخر سوال یکی میشه.

آخرین ویرایش توسط مدیر

Aref Physics

New Member
لایک ها
224

این شبهه افکنده شده توسط شما مربوط میشه به قضیه" حد "
صرفا.
وقتی که نخ پایینی رو صفر میذاری بعد امگا رو میگردی دنبالش که دیگه اینجا عبارتی نداری که بخوای درباره نخ پایینی ازش "حد " بگیری...

smjty

New Member
لایک ها
119

ربطی به حد نداره . ایشون فکر کنم یه جای کار توی محاسباتشون اشتباه کردن .

اینکه میگید وقتی t رو صفر بزاریم دیگه عبارتی برای حل کردن نداریم ، غلطه . اگه t رو صفر بزارید مسئله تبدیل میشه به مسئله آونگ مخروطی و خیلی راحت هم حل میشه . (اونگ مخروطی صفحه 104 کلپنر )

میشه لطفا محاسباتتون رو بگید . شاید یه جایی دو طرف رو تقسیم بر T کرده باشید .

لایک ها
43

ربطی به حد نداره . ایشون فکر کنم یه جای کار توی محاسباتشون اشتباه کردن .

اینکه میگید وقتی t رو صفر بزاریم دیگه عبارتی برای حل کردن نداریم ، غلطه . اگه t رو صفر بزارید مسئله تبدیل میشه به مسئله آونگ مخروطی و خیلی راحت هم حل میشه . (اونگ مخروطی صفحه 104 کلپنر )

میشه لطفا محاسباتتون رو بگید . شاید یه جایی دو طرف رو تقسیم بر T کرده باشید .
خیلی ممنونم الان مشکلم حل شد حق با شما بود تو محاسبات اشتباه کرده بودم الان که دوباره نوشتم متوجه شدم که اشتباهم چی بود.
ممنون از کمک شما

a-partovi

New Member
لایک ها
1,015

سلام
ذره ای به جرم m توسط دو نخ به طول l به یک محور وصل شده است.به ازای چه مقادیری از سرعت زاویه ای w نخ پایینی شل میشود؟

سلام.
مقادير زيادی هست که به ازای اون کشش نخ پايين برابر صفر ميشه.
در واقع اگر سرعت زوايه ای از حد خاصی کمتر بشه، کشش نخ پايينی همواره صفر خواهد بود.
پس بهتر هست مسئله اينطوری مطرح بشه :
حداکثر سرعت زاويه ای ممکن که به ازای اون، نخ پايينی شل مي شود رو پيدا کنيد.

البته راه حل هايی که ارائه داديد اصولاً نبايد به جواب های متفاوت برسد
به شرطی که زاويه نخ بالايی با راستای قائم رو در معادلات هر دو راه حل يکسان جاگذاری کنيد.

بالا