سوالی ترکیبی از زبان فارسی و آرایه ها

ناطق1

New Member
لایک ها
22
به نظرتون آرایه حسن تعلیل ٬ در تناقض با قاعده ی کاربردی زبان (ترکیب جمله) است ؟؟؟
بذارید روشنتون کنم با یه مثال . در زبان فارسی آرایه جانبخشی با بخش معنایی زبان تناقض داره . مثلا وقتی میگیم «ابر می گرید» در عالم واقع معنای درستی نداره . حالا به نظرتون آرایه حسن تعلیل قاعده کاربردی زبان (که جایگاه و ارتباط صحیح سوال و جواب رو نشون میده) رو نقض میکنه؟؟

آخرین ویرایش توسط مدیر

Dominant Factor

Well-Known Member
لایک ها
295
پاسخ : سوالی ترکیبی از زبان فارسی و آرایه ها

اینا دو تا علم مختلف زبانی اند ک اصن با هم درگیرن ولشون کن ب ما چ ما تجربی ایم
مثلا ی مثال:
از وقتی عاشق تو شدم شکر برام زهره
یکیشون میگه تناقضه ارایش اما اون یکی میگه تشبیهه :شکر ب زهر
ولشون کن بابا

لایک ها
6

سلام
اصلا تناقض نداره!
به نظرم باید «زبان» رو از «ادبیات» جدا کرد. وقتی داری یک شعر یا یک داستان مینویسی، اگه از حسن تعلیل استفاده کنی نه تنها قاعده کاربردی رو زیرپا نگذاشتی، بلکه ارزش اثرتو هم بالا بردی.اما وقتی داری یه مقاله ی علمی مینویسی، یا داری با یه نفر صحبت میکنی،اگه از حسن تعلیل استفاده کنی ، قاعده ی کاربردی زبان رو رعایت نکردی و اون جمله اشکال داره.پس استفاده از آرایه هایی مثل تشخیص و حسن تعلیل و... در حیطه ی «زبان» مجاز نیست ولی در حوزه ی «ادبیات» ارزشمند است.

ناطق1

New Member
لایک ها
22

خو دیگه حرفمو تایید کردی دیگه . بعد اولش میگی تناقض نداره بعد میگی مجاز نیست !!!!!! خنده داره . ولی خب از جواباتون خیلی ممنونم خیلی کمک کرد . منم سوالمو خوب نگفتم البته . منظور منم همین مجاز بودن بود

لایک ها
0

سلام. تا جایی که می دونم نقضش نمیکنه.
این قاعده زمانی نقض میشه که جواب، نا مربوط باشه.. تو حسن تعلیل جواب به سوال ربط داره اما از نظر علمی عقلی یا... صحیح نیست

ناطق1

New Member
لایک ها
22

ممنون از همه :)

soshiant

New Member
لایک ها
107

بررسی آرایه و بررسی دستوری متن توی دوتا دسته مختلفن.

ینی نمیتونی همزمان هم از لحاظ آرایه ای هم از لحاظ دستوری بررسی کنی متنو. پس تناقضی نیست.

پاک کردن صورت مسئله :))

ناطق1

New Member
لایک ها
22

سلام. تا جایی که می دونم نقضش نمیکنه.
این قاعده زمانی نقض میشه که جواب، نا مربوط باشه.. تو حسن تعلیل جواب به سوال ربط داره اما از نظر علمی عقلی یا... صحیح نیست
ولی بنظرم میشه گفت گاهی نقض میکنه !!!! بعضی از جواب ها واقعا بی ربطن :20:
به نظرم این تایپک جای بحث بیشتری داره:9:

zohre.f

New Member
لایک ها
0

با سلام دوستان
من خودم رو در جایگاهی نمیبینم که راجع به این موضوع بحث کنم
اما نظرم رو میگم...
راستش یکی از دوستان گفتن این دو علوم یعنی ادبیات و زبان فارسی با هم درگیری دارن و این حرفا و...ولی در اصل با اینکه این دو علم مکمل هم هستن اما مستقل از هم عمل میکنن در ضمن این سوال شما دوست عزیز یکجور ایهام و دو پهلویی ایجاد میکنه چون ما یک جمله رو برای مثال میتونیم از دید و نگرش علوم مختلف بررسی کنیم و الان قضیه ادبیات و زبان فارسی هم همینه مثلا اگر در سوال های زبان فارسی یک چنین نمونه هایی بدن پس باید نگرش زبان فارسیی داشته باشیم بهش..یا تو ادبیات باز نگرش فرق میکنه پس عملا ما نمیتونیم بگیم هم رو نقض میکنن چون این موارد دارن تو دوتا حیطه مختلف با نگرش متفاوت بررسی میشن و این معنای نقض شدن رو نمیده و بنظرم بحث کردن سرش زیاد نتیجه خاصی در بر نداشته باشه...با تشکر

ناطق1

New Member
لایک ها
22

با سلام دوستان
من خودم رو در جایگاهی نمیبینم که راجع به این موضوع بحث کنم
اما نظرم رو میگم...
راستش یکی از دوستان گفتن این دو علوم یعنی ادبیات و زبان فارسی با هم درگیری دارن و این حرفا و...ولی در اصل با اینکه این دو علم مکمل هم هستن اما مستقل از هم عمل میکنن در ضمن این سوال شما دوست عزیز یکجور ایهام و دو پهلویی ایجاد میکنه چون ما یک جمله رو برای مثال میتونیم از دید و نگرش علوم مختلف بررسی کنیم و الان قضیه ادبیات و زبان فارسی هم همینه مثلا اگر در سوال های زبان فارسی یک چنین نمونه هایی بدن پس باید نگرش زبان فارسیی داشته باشیم بهش..یا تو ادبیات باز نگرش فرق میکنه پس عملا ما نمیتونیم بگیم هم رو نقض میکنن چون این موارد دارن تو دوتا حیطه مختلف با نگرش متفاوت بررسی میشن و این معنای نقض شدن رو نمیده و بنظرم بحث کردن سرش زیاد نتیجه خاصی در بر نداشته باشه...با تشکر
اختیار دارین ، گر چه با نظرتون مخالفم ولی ممنون . همون طوری که گفتم این مبحث بررسی آرایه ها در زبان معیاره یا بررسی آرایه ها از نظر دستوریه . به نظر خودم خیلی مبحث جالبیه

wedding

New Member
لایک ها
0

سلام.روزبخیر
وای خوب شد تموم شد مدرسه

بالا