سوال ازنیرو های بین مولکولی

elichem

New Member
لایک ها
7
سلام دوستان المپیادی شیمیایی ! چی کار میکنید با زحمتای ما!!؟

چند تا سوال داشتم که ممنون میشم جواب بدید:

1-علت آهستگی واکنش لیتیم با آب علی رغم پتانسیل کاهشی بیشتر؟

2-علت شباهت لانتانید ها به هم؟

3-علت افزایش انحلال پذیری هیدروکسید فلزات قلیایی با افزایش عدد اتمی؟

4-علت کم بودن دمای ذوب گالیم نسبت به باقی عنصرهای هم گروه؟

موفق باشیم

Alchemist

New Member
لایک ها
0
سلام
1- واکنش لیتیم با آب باعث کاهش آنتروپی می شود و به خاطر همین به طوزر خود به خود زیاد خوب پیشرفت نمی کند.
2-این سوال از شما بعیده ! مگه لانتانید ها توی یک گروه نیستند؟ همگی لایه 4f در حال پر شدن دارند و توی خانه لانتان هستند. پس باید هم خواص شیمیایی مشابه داشته باشند.
3-این موضوع هم بر می گرده به آنتالپی انحلال . یکی از مراحل انحلال غلبه بر انرژی شبکه ترکیب هست و چون انرژی شبکه با بزرگتر شدن بون ها کمتر می شه پس انحلال پذیری بهتر می شه و گرمای بیشتری هم تولید خواهد شد.
4-این یکی هم به همون دلیلی که چرا شعاع گالیم کوچکتر از آلومینیوم هستش؟ حتما جوابش رو می دونین
در ضمن آدم با این سوالا یک شیمیدان رو به مبارزه نمی طلبه! اگه بازم در زمینه شیمی مشکلی داشتین بهم میل کنید من کم به سایت سر می زنم!
aminichemist@yahoo.com

elichem

New Member
لایک ها
7
خیلی ممنون!
خودمم وقتی دومی رو مینوشتم حس خوبی نداشتم . میدونم خیلی تکراریه ،جوابشم تکراریه. آره خب توی یه گروهن ولی مگه خواص شیمیایی به الکترون های ظرفیت بستگی نداره؟

اصلا چرا توی یه گروهن؟ حتما الکترونهای اوربیتالهای fظرفیت نیستند؟ ببخشید باید میرفتم نگاه میکردم ولی حالا که مطرح شده اجازه بدید که کاملا تموم بشه. منم سعی میکنم سوالای تکراری نپرسم یا حداقل نام مناسبی برای تاپیکم انتخاب کنم!

elichem

New Member
لایک ها
7
اگر با افزایش اندازه ی یونها حلالیت افزایش پیدا میکند پس چرا فقط برای هیدروکسید ها این اتفاق میافتد؟چرا حلالیت سولفات های آنها با افزایش عدد اتمی کم میشود؟(همچنین نیترات و کربنات)

mozhgan-g-ch

New Member
لایک ها
4
سلام...
خب آنتالپي انحلال به دو عامل بستگي داره :1. انر‍ژي شبكه 2.آنتالپي آبپوشي
براي سولفات ها آنتالپي ابپپوشي رو در نظر ميگيريم ..چرا؟! چون اندازه سولفات به قدري بزرگ هست كه بتونيم از اندازه كاتيون صرف نظر كنيم و به آنتالپي آبپوشي دست به دامن بشيم...
كه ميدونيم در يك گروه از بالا به پايين آنتالپي آبپوشي كم ميشه و نيز انحلال پذيري هم كه با آنتالپي آبپوشي رابطه مستقيم داره............

البته به نظر من!

farshad_d

New Member
لایک ها
14
ا سوال.اگه قراره یه ترکیب یونی تو آب حل بشه.پس باید انرژی آزاد شده در اثر حلالیت از انرژی شبکه اون ترکیب یونی بیشتر باشه که بتونه حل بشه؟

farshad_d

New Member
لایک ها
14
2 تا سوال دیگه.پیوند بین مولکولی یونی-دو قطبی القایی قوی تره یا پیوند دوقطبی-دوقطبی؟
حالا (اگه جواب سوال اول مثبته) پیوند بین یون-دو قطبی القایی قوی تره یا پیوند هیدروژنی؟

haniye

New Member
لایک ها
234
farshad_d گفت
ا سوال.اگه قراره یه ترکیب یونی تو آب حل بشه.پس باید انرژی آزاد شده در اثر حلالیت از انرژی شبکه اون ترکیب یونی بیشتر باشه که بتونه حل بشه؟
سلام
در انحلال ترکیبات یونی سه حالت پیش می آید:

1-
آب پوشی>
شبکه که در این صورت آنتالپی انحلال منفی می شود یعنی انحلال گرماده است.

2-
شبکه >
آب پوشی که در این حالت آنتالپی انحلال مثبت می شود و انحلال در دمای بالاتر صورت می گیرد (مثبت شدن
)

3-
شبکه بسیار بزرگتر از
آب پوشی هست و انحلال صورت نمی گیرد و آن ماده در آب نامحلول است.

در مورد پیوندهای بین مولکولی فکر می کنم که پیوند هیدروژنی و دوقطبی _دوقطبی هرکدام از پیوند یون _دوقطبی القایی بیشتر هستند
ترتیب نیروهای بین مولکولی که اینطور بوده برای مثال اگر 1مول NaCl را در مقداری هگزان (
)بریزیم مشاهده می کنیم که نمک رسوب می کند و در هگزان نامحلول است اما یک ماده هرچقدر هم نامحلول باشد باز هم مقداری بسیار ناچیز از آن حل می شود و جاذبه یون _ دوقطبی القایی در اینجا به وجود می آید.
فکر کنم با مثالی که زدم متوجه شده باشید که این جاذبه بین مولکولی چقدر ناچیز است و کمتر به نظر می آید.

لایک ها
15
سلام
اگر اشتباه نکرده باشم تو اولی دو قطبی _ دو قطبی قویتره و تو دومی هیدروژنی اما به موادمون هم مربوط میشه تاجایی که حتی تو گروه 15 پیوند دوقطبی القایی SbH3 قویتر از پیوند هیدروژنی NH3 شده (به خاطر جرم زیاد)

لایک ها
0
سلام به فرشاد
تا اون جایی که من می دونم نیروی دو قطبی-دوقطبی از نیروی یون-دو قطبی القایی قوی تره و پیوند هیدروژنی از پیوند یون دو قطبی القایی قوی تره.
در ضمن اگر قرار باشد یک ترکیب یونی به طور خود به خودی در اب حل شود باید آنتالپی آبپوشی از انرژی شبکه بیشتر باشد.اما اگر چنین شرایطی هم برقرار نباشد باز هم آن ترکیب یونی می تواند در آب حل شود اما به وسیله ی گرما.

لایک ها
0
دوست عزیز شما مطمئنید که نیروی دو قطبی القایی SbH3 از هیدروژنی NH3 قوی تره و اون نیرو نیروی لاندن نیست و یا این که اصلا SbH3 نیروی دو قطبی القایی داره یا نیروی دو قطبی-دو قطبی؟

آخرین ویرایش توسط مدیر
لایک ها
15
صفحه ی 99 شیمی 2 نقطه جوش ها رو که بررسی کرده نقطه جوش SbH3 از نقطه جوش NH3 بیشتره که چون جرمش خیلی زیاده نیروی لاندن بینش خیلی قوی شده که این موضوع باعث افزایش نقطه جوش میشه!

haniye

New Member
لایک ها
234
سلام به Kiana74 و Aryan
فکر می کنم توضیحاتی که در ارسال قبلی داده ام کامل هست و دیگه جایی برای توضیحات بیشتر نیست
و دوم اینکه آنتیموان (Sb) از گروه 15 است و در رسم ساختار لوویس باید 5 الکترون ظرفیتی نمایش داده شوند و چون 4 قلمرو الکترونی (3 جفت پیوندی و 1 جفت ناپیوندی) در اطراف آن است کاملا مشخص است که قطبی است هر اتم مرکزی که جفت الکترون ناپیوندی داشته باشد یا به اتم های مختلف متصل شده باشد قطبی است.
فکر می کنم دوستان عزیز هنوز به طور کامل فصل 4 سال دوم را نخوانده اند
در هر صورت از شما دو نفر به خاطر شرکت در بحث ممنونم و برای شما آرزوی موفقیت دارم.

لایک ها
15
معذرت میخام از اشتباهم درسته SbH3 قطبی هست اشتباه تایپ کردم!حواسم یه جای دیگه بود

farshad_d

New Member
لایک ها
14
1 سوال دیگه.گشتاور دو قطبی یک مولکول کوالانسی قطبی چقد باشه تا فرایند انحلالش در آب گرماده باشه؟

لایک ها
0
سلام به elichem
یک نکته:می دانیم آنتالپی انحلال از دو بخش انرژی شبکه و آنتالپی آبپوشی تشکیل شده است.حالا یک قاعده:اگر شعاع آنیون و کاتیون در حدود هم باشند آنگاه قدر مطلق انرژی شبکه از قدر مطلق آنتالپی آبپوشی بیشتر می شود.یعنی انحلال گرماگیر می شود که یک عامل نا مساعد است.اما اگرشعاع آنیون و کاتیون با هم اختلاف داشته باشند آنگاه قدر مطلق آنتالپی آبپوشی از قدر مطلق انرژی شبکه بیشتر می شود.یعنی انحلال گرماده می شود که یک عامل مساعد است.زیرا انرژی شبکه با مجموع شعاع آنیون و کاتیون رابطه ی عکس دارد.اما آنتالپی آبپوشی با مجموع معکوس های شعاع آنیون و کاتیون رابطه دارد.
اختلاف شعاع یونی سزیم و هیدروکسید زیاد است پس آنتالپی انحلال منفی است.اما شعاع یونی لیتیم و هیدروکسید در حدود هم است پس آنتالپی انحلال مثبت است.
شعاع یونی سزیم و سولفاتدر حدود هم است پس آنتالپی انحلال مثبت است.اختلاف شعاع یونی لیتیم و سولفات زیاد است پس آنتالپی انحلال منفی است.

لایک ها
0
سلام به elichem
به نظر من چون گالیم یک فلز است پس پیوند فلزی دارد اما پیوند فلزی ان ضعیف است چون بار موثر هسته ی ان خیلی بالاست.البته فکر کنم.

بالا