alidelgarm

New Member
لایک ها
589
با سلام
دوستانی که در آزمون مجازی 19 آذر شرکت کرده اند نظرات و راه حل های خودشون رو پیرامون سؤال 30 بذارن تو سایت چون سؤال جالبی بود.من یه راه حل خوب دارم که ترجیح می دم بعد از اینکه عده ای از دوستان راهاشونو گذاشتن ارائه بدم
سؤال این بود:
50 گرم مس(II)سولفات را در 200 گرم آب با دمای 50 درجه سانتیگراد حل کرده و سپس محلول را تا دمای 20 درجه سانتیگراد سرد می کنیم. اگر انحلال پذیری مس(II)سولفات در آب 20درجه سانتیگراد برابر 16گرم باشد، چند گرم بلور CuSO4.5H2O حاصل خواهد شد؟

mobtaker

New Member
لایک ها
36
کسی توجیه جواب سوال 54 رو میدونه

heidar

Member
لایک ها
36
سلام
خسته نباشيد
راه حل من واسه اين سوال
انحلال پذيري CuSO4 تو دماي 20 درجه 16 گرمه يعني 16 گرم تو 100 گرم كه ميشه 0.16 گرم تو يه گرم آب
فرض مي كنيم x گرم CuSO4 رسوب كنه اون وقت
هم آب مصرف ميشه (به خاطر اينكه به ازاي هر CuSO4 مول كه 160 گرمه 5 مول آب كه ميشه 90 گرم مصرف ميشه) و مقدار CuSO4 حل شده هم ميشه

پس مي تونيم اين معادله رو بنويسيم
كه با حل معادله x=19.78 كه جرم CuSO4 رسوب كرده هست و براي اينكه جرم CuSO4.5H2O بدست بياد بايد جواب رو ضربدر
بكنيم كه ميشه 30.91 گرم يعني 31​
--------------------------------------------------------------------------
البته من خودم اين سوال رو غلط حل كردم

موفق باشيم​

mehrafshan

Well-Known Member
لایک ها
568
الکلا هر چه درجه کربنه متصل به OH شون بیشتر باشه، سره ناقطبیشون جمع و جور تره و کروی تره! ولی از اون ور با این کار ممانعت فضایی واسه تشکیله پیونده هیدروژنی زیاد می شه و تاثیره سره OH هم کمتر می شه! یعنی دو عامل با تاثیره عکس!
من به نظرم تو این سوال چون گروه های کربنی متصل کوچیکند، تاثیره ممانعت فضایی کم تر از کوچیک شدنه سره ناقطبیه و در نتیجه حلالیته B بیشتر از A هستش! تکلیفه C هم که روشنه، زنجیره کربنیش از دو تا یه دیگه بلندتره و حلالیتش از همه کم تره!

البته این فقط استدلاله منه و می تونه غلط باشه!

haniye

New Member
لایک ها
234
خوشبختانه سوال 54 رو درست زدم خوب از بین AوBوC انحلال A کمتره چون طبق قضیه ای که توی فصل 3 شیمی 3 بود هر چه طول زنجیر کربنی بیشتر میشد انحلال پذیری الکل در آب کمتر میشد از بینB و C هم من اینطور استدلال کردم که طول زنجیر کربنی C بیشتر هست و در این ترکیب بخش ناقطبی بخش قطبی ترکیب رو بیشتر به طرف خودش میکشه که همین باعث میشه نسبت به ترکیب B انحلال پذیری کمتری در آب داشته باشه.

نظر بقیه چی هست؟

sady

New Member
لایک ها
20
سوال 54 :

هرچه شاخه های زنجیر کربنی بیشتر باشه، این شاخه بیشتر به شکل کروی در میاد و سطح تماسش با مولکول های آب کمتر میشه. اثر ممانعت فضایی در اینجا مطرح نیست چون برای پیوند هیدروژنی، مولکولهای آب باید از روبه رو به الکل نزدیک بشن.

اون ممانعت فضای که شما میگی مال جانشینی نوکلئوفیلی هست که نوکلئوفیل باید از پشت حمله کنه ...

mehrafshan

Well-Known Member
لایک ها
568
آخه ممانعت به نظره من اگه بخشه ناقطبی بزرگ تر باشه مطرحه این جا هم!!! چون بالاخره یه گروهه الگترونگاتیو که قراره بیاد نزدیک شه و پیوند هیدروژنی بده، باید فضا واسه نزدیک شدن داشته باشه دیگه!!! البته حالا که سره ناقطبی کوچیکه خیالمون از این بابت راحته ولی اگه بزرگ تر بود، باید حواسمون به این قضیه هم باشه دیگه!

نباید باشه؟

amir-chimi

New Member
لایک ها
1
من به کلی گیج شدم دیگه خسته شدم از بس که در مورد این سوال 2 فکر کردم حالا ما میتونیم برای C60رزونانسی در نظر بگیریم یا نه؟؟؟؟؟؟؟//

sady

New Member
لایک ها
20
amir-chimi گفت
من به کلی گیج شدم دیگه خسته شدم از بس که در مورد این سوال 2 فکر کردم حالا ما میتونیم برای C60رزونانسی در نظر بگیریم یا نه؟؟؟؟؟؟؟//

در مولکول C60، الکترون ها تا اندازه ای نامستقر اند. ولی برای اینکه به طور کامل نامستقر باشند، مولکول باید مسطح باشد که نیست. بنابرین رزونانس داریم ولی آنقدر نیست که بتواند طور پیوند ها را یکسان کند.

در واقع در مولکول C60 ما دو نوع طول پیوند مشاهده می کنیم.

kiarash5000

New Member
لایک ها
22
سلام ... خسته ي آزمون نباشيد همگي ...

در مورد سوال 19 من هر طور فكر ميكنم به جواب نميرسم ... وقتي گروه O=C-O رو ميكشيم در مجموع سه حالت وا3 گذاشتن گروه فنيل و متيل وجود

داره ... در دو حالتي كه Me و فنيل هر دو به گروه O=C-O وصل شدن هر كدوم 4 تا حالت وا3 قرار گرفتن Cl وجود داره كه ميشه 8تا وليييييي ... :

شما به اين نميگين استر H-COO-CH3 ؟؟؟؟؟

حالا اگه حالت سوم رو هم در نظر بگيريم جمعا از 16 تا هم بيشتر ايزومر داره ( منظورم حالتيه كه به C متصل به دوتا O همون كربن آلفا 1 هيدرژن وصل

شه و فنيل و گروه متيل به صورت تركيبي رو O پيوند 1 گانه قرار بگيرن )

من كه خودم ديدم ايطوري مسئله جواب نداره گفتم شايد منظور از گروه R كه تو كتابا ذكر ميشه كربنيه كه sp3 باشه بعد گفتم جواب ميشه 4 تا ...

( فكر كنم اينو تو 1 كتابي ديده بودم اگه غلط بفرماييد كه غلط آموزي نشه )

شما چي ميگيد ؟؟؟

sady

New Member
لایک ها
20
سوال 19 : بله حق با شماست !!!
شکل درست سوال نوزده به این صورت است :

" ترکیبی با فرمول مولکولی C8H7O2Cl چند ایزومر استری شامل یک حلقه بنزن و فاقد گروه متانوآت دارد ؟ "

متاسفانه عبارت "فاقد گروه متانوآت" در صورت سوال جاافتاده است ... D:

لایک ها
14
در مورد سوال انحلال الکل ها بنده هم همون استدلال کروی بودن زیاد و سطح تماس کم استفاده کردم و این استدلال همه جا پاسخ می ده (همونی که sady توضیح داد)
amir-chimi شما مشکلت در مورد سوال 2 حل شد آیا؟؟؟
در مورد این سوال رسوب و cuso4 و... راه حل خودمو چه جوری باید فرمول نویسی کنم ؟ نمی تونم این جوری توضیح بدم

kiarash5000

New Member
لایک ها
22
با سلام و احترام خدمت آقای آقاجانی ...

این سوال که هنوز دزست نشدههههه که !!!

تازه هنوز با این شرایط میشه 17 تا ایزومر 4 تا مربوط به جدا بودن فنیل و متیل و مجموعن 13 تا حالت وا3 موقعی که هر دوتا به O وصلا ...

khalina

مدیر آیریسک
لایک ها
6,497
kiarash5000 گفت

تازه هنوز با این شرایط میشه 17 تا ایزومر 4 تا مربوط به جدا بودن فنیل و متیل و مجموعن 13 تا حالت وا3 موقعی که هر دوتا به O وصلا ...

با سلام به شما دوست گرامی،
سوالاتی که احیانا مشکل دارند جمع بندی و ویرایش شده و با پاسخ تشریحی در اختیار کاربران گرامی قرار خواهند گرفت.

موفق و پیروز باشی

alidelgarm

New Member
لایک ها
589
چرا هرچی سطح تماس کمتر میشه انحلالپذیری بالا میره؟

sady

New Member
لایک ها
20
kiarash5000 گفت

نه دیگه !
گروه متانوآت یعنی HCOO .اگر اینو نداشته باشه میشه دو تا حالت برای جابجایی متیل و فنیل و هر کدوم 4 حالت برای قرار دادن کلر ...

اون چیزی که شما می گی مال وقتیه که گروه"اتانوآت" نداشته باشیم !

kiarash5000

New Member
لایک ها
22
درسته ... خيلي ممنون ... من اينقدر رفتم تو بحر شمردن ايزومر ها كه اصلا حواسم به متان و اتان نبود ...

پس سوال بايد به گفته ي شما بشه _فاقد گروه متانوآت_

لایک ها
14
alidelgarm گفت
بالا نمی ره پایین می آد اون هم دلیلش اینه که سته تماس که کم شه نیرو های بین مولکولی کم تر می شه و انهلال پزیری هم کم تر می شه اما نکته ای که هست و من خودم این رو نمی دونسم و بزرگی بهم گف این هس که t-بوتیل به الت شکل خاسش به مقدار نا مهدود در آب هل می شه و فقت این هالت استسنا وجود داره....

sady

New Member
لایک ها
20
sara_voroojak100 گفت
alidelgarm گفت
بالا نمی ره پایین می آد اون هم دلیلش اینه که سته تماس که کم شه نیرو های بین مولکولی کم تر می شه و انهلال پزیری هم کم تر می شه اما نکته ای که هست و من خودم این رو نمی دونسم و بزرگی بهم گف این هس که t-بوتیل به الت شکل خاسش به مقدار نا مهدود در آب هل می شه و فقت این هالت استسنا وجود داره....

نه خیر ! چنین چیزی نیست. شما اگه یه نگاهی به جدول انحلال پذیری الکل های مختلف در آب بندازی میی بینی که t-بوتیل الکل به هر نسبتی در آب حل میشه.
در ضمن در الکل های هم کربن، هر چه زنجیر کربنی شاخه ی بیشتری داشته باشه ، بیشتر حل میشه.

دلیلش هم که گفتم : هر چه شاخه ها بیشتر باشه، حجمی که زنجیر کربنی اشفال میکنه کمتر میشه. در ضمن سطح تماس قسمت ناقطبی با مولکول های آب کم میشه. و این باعث میشه که مولکول های آب وجود گروه ناقطبی رو کمتر احساس کنن ...

بالا