سوال از کتاب نور هندسی - آینه ها

amshahabi

New Member
لایک ها
11
با عرض سلام و خسته نباشید
من توی یکی از سوالای کتاب نور هندسی مشکل دارم، سوال 19 صفحه 135.
همونی که گفته نقطه روشنی در فاصله r از پرده ای قرار گرفته است و ادامش.
ممنون میشم جواب تشریحیش رو برام بنویسید.
با تشکر

J.Karimi

Active Member
لایک ها
115
پاسخ : سوال از کتاب نور هندسی - آینه ها

با عرض سلام و خسته نباشید
من توی یکی از سوالای کتاب نور هندسی مشکل دارم، سوال 19 صفحه 135.
همونی که گفته نقطه روشنی در فاصله r از پرده ای قرار گرفته است و ادامش.
ممنون میشم جواب تشریحیش رو برام بنویسید.
با تشکر
ميشه متن خود سوالم بزاريد؟

amshahabi

New Member
لایک ها
11

نقطه روشنی در فاصله r از پرده ای قرار گرفته است و در مرکز پرده روشنایی E را ایجاد کرده است، اگر در طرف دیگر منبع نور و در فاصله r/2 از آن، آینه مقعری به شعاع r قرار دهیم، روشنایی در مرکز پرده چند برابر می شود؟
یه شکلم داره که من نمیزارم براتون، فقط نکتش اینکه هر سه جسم در محور اصلی آینه قرار دارند.
با تشکر

silent hell

New Member
لایک ها
41

دو برابر میشود نقطه ای که چشمه نقطه ای هست کانون آینه مقعر هست شما شکل رو رسم کن از دو تا راه میتونی بری یکی راه شکل یکی محاسبات من راه شکل رو میگم از نقطه نورانی به دو سر پرده دو پرتو رسم کن یک مثلث ایجاد میشود خط تقارن مثلث را رسم کن الان دو تا نصف مستطیل داریم نحال آینه راا به موازات پرده رسم کن دو پرتو به دو سر آینه بتابان به صورت موازی بازتاب شده و به دو سر پرده میرسد حالا از نقطه نورانی به دو تا پرتو بازتاب عمود کن دو تا نصف مستطیل دیگه تشکیل میشه و این یعنی مساحت قسمت نورانی دو برابر شده راه محاسباتی هم داره

amshahabi

New Member
لایک ها
11

دو برابر میشود نقطه ای که چشمه نقطه ای هست کانون آینه مقعر هست شما شکل رو رسم کن از دو تا راه میتونی بری یکی راه شکل یکی محاسبات من راه شکل رو میگم از نقطه نورانی به دو سر پرده دو پرتو رسم کن یک مثلث ایجاد میشود خط تقارن مثلث را رسم کن الان دو تا نصف مستطیل داریم نحال آینه راا به موازات پرده رسم کن دو پرتو به دو سر آینه بتابان به صورت موازی بازتاب شده و به دو سر پرده میرسد حالا از نقطه نورانی به دو تا پرتو بازتاب عمود کن دو تا نصف مستطیل دیگه تشکیل میشه و این یعنی مساحت قسمت نورانی دو برابر شده راه محاسباتی هم داره
سلام
از این که راجع به سوال من فکر کردید متشکرم، ولی کتاب جواب های آخر مسائل را قرار داده و جواب این مسئله هم 5 برابر است.
ممنون

لایک ها
11

جواب میشه روشنایی اولیه به اضافه روشنایی حاصل از اینه که روشنایی هم با مجذور فاصله رابطه داره

---- دو نوشته به هم متصل شده است ----

ینی منبع نو ر یه روشنایی رو به سطح اینه به عمل میاره که روشنایی هم با عکس مجذور فاصله رابطه داره

amshahabi

New Member
لایک ها
11

جواب میشه روشنایی اولیه به اضافه روشنایی حاصل از اینه که روشنایی هم با مجذور فاصله رابطه داره

ینی منبع نو ر یه روشنایی رو به سطح اینه به عمل میاره که روشنایی هم با عکس مجذور فاصله رابطه داره
خب شما چطوری از این توضیحاتتون نتیجه میگیرید که روشنایی 5 برابر میشه؟؟؟
ممنون

لایک ها
11

روشنای اولیه که ایی هس به اضافه روشنایی حاصل از اینه که عکس مجذور فاصله اس و روشنایی ایی با یک بر ار دو رابه داره میشه 4ایی به اضافه ایی میشه پنج تا ایی

ینی در واقع انگار دوتا منبع داریم یه منبع که روشنایی اولیه رو تولید میکنه و روشنایی حاصل از اینه

amshahabi

New Member
لایک ها
11

خب پس مجذور فاصله به توان دو میشه یک چهارم که اینطوری روشنایی ثانویه میشه 1.25 برابر.
چون فاصله 2r هست و عکس مجذورش میشه همونی که بالا گفتم، میشه بگید چطوری شما چهار درآوردید؟؟؟
ممنون

لایک ها
11

روشنایی با عکس مجذور فاصله رابطه داره نه خود مجذور فاصله

amshahabi

New Member
لایک ها
11

خب خودتم داری میگی مجذور فاصله، اگر ما اینجا r رو یک بگیریم فاصله میشه 2، در نتیجه عکس مجذور فاصله میشه یک چهارم.
اصلا چطوری ممکنه وقتی داره فاصله بیشتر میشه روشنایی بیشتر بشه؟؟؟
به نظرم جواب این مسئله میشه 1.25 برابر.
ممنون

لایک ها
11

اقا میگم عکس مجذور فاصله ینی یک بر روی ار دوم به توان دو که میشه 4 به ار دو برو فصل اول الفبای نورهندسیو بخون میگه روشنایی باعکس مجذور فاصله ببین عکس مجذور فاصله نه خود مجذور فاصله یه دقیقه وایسا

ببین در اول فاصله منبع از پرده ار هس دیگه درسته؟
پس میگیم روشنایی متناسب با یک به ار به توان دو میشه یا به عبارتی خود روشنایی میشه یه ضریبی _(اسمششو میگیریمc) پس روشنایی میشه c به ار دو این ی معادله

بعدش میخوایم روشنایی حاصل از منبع نورو پیداکنیم میگیم ااین روشنایی متناسبه با یک بر ار دوم به توان دو که میشه چهار به اردو پس روشنایی میشه چهارتا c به ار دو
حالا روشنایی ثانویه میشه حاصل جمع روشنایی اولیه با روشنایی ناشی از اینه که میشه 5تاc به اردو
حالا این روشنایی 5 بر ابر روشنایی اولیه س

amshahabi

New Member
لایک ها
11

فهمیدم مشکل من و شما چیه.
شما میگی فاصله r/2 میشه، در حالی که مگه فاصله اینه؟؟؟
فاصله r/2 + r هستش.
ممنون میشم اینم جواب بدید.

لایک ها
11

فاصله منبع تا اینه هست ار دوم که روشنایی منبع بر روی اینه متناسب با یک بر ار دوم به توان دوعه

فاصله منبع نو ر اردومه ما میخایم روشنایی حاصل از منعو روی اینه حساب کنیم کاری به فاصله اینه تا پرده نداریم

اونیکه شما میگین فاصله اینه تا پردس نه فاصله اینه تا منبع

amshahabi

New Member
لایک ها
11

حالا فهمیدم.
خیلی ممنون ازت :)

alirahimi

New Member
لایک ها
0

سلام
من هم يك سوال از الفباي نور هندسي داشتم گفتم اينجا بپرسم:
تعداد راه هايي كه در يك اينه ي تخت جعبه اي وجود دارد كه پرتو تابانده شده از a دلخواه پس از يك بار بازتاب از هر اينه به نقطه ي bدلخواه برسه چند تاست؟
به تعداد اينه ها؟؟
ممنون

بالا