سوال تشریحی دوره 15

Mojtaba044

New Member
لایک ها
3
سلام. در مورد سوال 7 تشریحی دوره 15 قسمت د کسی میتونه توضیح بده؟ تو این کتابی که من دارم اومده انرژی هر پیوند هیدروژنی رو ضرب در 4 کرده! ولی اخه مگه تو 1 مول آب فقط 4 تا پیوند هیدروژنی داریم؟! :?: :!:

khalina

مدیر آیریسک
لایک ها
6,497
پاسخ

با سلام خدمت شما دوست گرامي؛
فكر كنم صورت سوال رو به درستي مطالعه نكرديد 8O
به طور فرض گفته شده است كه هر مولكول را با 4 مولكول اطراف در تقابل در نظر بگيريد و انرژي پيوند داده شده هم براي هر مول پيوند هيدروژني داده شده است، بنابراين مجموع انرژي ها 4 برابر اين مقدار مي‌باشد :p

اگر مشكل شما رو متوجه نشدم دوباره بپرسيد (با توضيح بيشتر) تا جوابش رو بگم :idea:

موفق و پيروز باشيد

Mojtaba044

New Member
لایک ها
3
شما فرض کنید که ما 1 مول آب داریم. تو این 1 مول به اندازه ی عدد آووگادرو مولکول داریم. اما به این اندازه پیوند هیدروژنی نداریم! نمیدونم تونستم منظورم رو بگم یا نه. یه جور دیگه میگم. اگه ما چند تا نقطه برای مسال (س 3 نقطه با کدوم دکمست؟) 21 نقطه در دو ردیف 3 و 7 تایی رو کاغذ بکشیم و هر نقطه رو به چهار نقطه ی دیگه وصل کنیم در این صورت ما 32 تا خط خواهیم داشت نه بیست و یکی! نمی دونم اصلا این مسالی که زدم در مورد مولکول های آب صدق میکنه؟

khalina

مدیر آیریسک
لایک ها
6,497
[align=justify:191895d987]سلام؛ منظورت رو فهميدم :idea:

اگر فرض كنيم هر مولكول آب، تنها با يك مولكول ديگر پيوند هيدروژني دارد تعداد پيوندها چند تا است؟!
قبول داري كه به اندازه‌ي عدد آووگادرو پيوند داريم؟! 8O

حالا اگر بنا به فرض سوال هر مولكول آب داراي 4 پيوند هيدروژني باشد، يعني تعداد قبلي رو چهار برابر كرده‌ايم :!:
تا اينجا حل شد؟!

اون مثال نقطه‌ها رو من متوجه نشدم، فكر كنم عددهاش رو بايد درست كني :wink:
اما دقت كن كه تمام نقطه‌ها بايد داراي چهار خط باشند

البته نكته اينجا است كه دليلي ندارد كه بين هر دو نقطه يك خط داشته باشيم، ممكن است بين دو نقطه حتي 3 تا خط وجود داشته باشد. مثل دو مولكول آب كه مي‌توانند تا 4 پيوند هيدروژني با هم برقرار كنند :p [/align:191895d987]

milad_2oo8

New Member
لایک ها
0
سلام ببخشين جسارت كردم.

آقا مجتبي به واحد پيوند هيدروژني توجه كن.كيلو ژول بر موله.حالا قبول داري كه هر مول آب 4مول پیوند هیدروژنی تشکیل میده؟فرضه دیگه توی خود صورت سوال هم یادم میاد بود.خوب پس کلا اگر یک مول آب وجود داشته باشه چهار مول پیوند هیدروژنی وجود داره.

فکر کنم منظورت ازین مثال نقطه این بود که ممکنه پیوند هیدروژنی ها اشتراک داشته باشن نه؟این قضیه با فرضی که توی خود سوال گفته حل میشه.

Mojtaba044

New Member
لایک ها
3
دقیقا منظور من همینه که هر پیوند میان دو مولکول مشترکه! پس ما چهار برابر پیوند نداریم بلکه دو برابر داریم! 8O
اجازه بدین یه مسال دیگه بزنم. اگر ما یک نقطه روی کاغذ بکشیم و در چهار طرف این نقطه چهار نقطه ی دیگه بکشیم و نقطه ی وسطی رو به چهار نقطه ی دیگه وصل کنیم و هر کدوم از چهار نقطه ی اطراف رو هم به نقطه ی بغلیش وصل کنیم و نقطه های اطراف رو به نقطه ی مقابلش وصل کنیم در این صورت ما هر نقطه رو به چهار نقطه ی دیگه وصل کردیم. با توجه به این که ما در ابتدا چهار نقطه داشتیم طبق گفته ی شما ما الان باید بیست خط داشته باشیم. در صورتی که ما تنها ده خط داریم! 8O
اگه منظورم رو متوجه نشدید یه مربع بکشید و وسطش یه نقطه بذارید و قطر ها رو رسم کنید و هر راس مربع رو به راس مقابل با یه خط مایل وصل کنید به طوری که با قطر ها قاطی نشه. شکل بدست امده دقیقا شکل مورد نظر منه! :roll:

milad_2oo8

New Member
لایک ها
0
سلام.منم منظورتونو فهميدم...

فكر ميكنين چرا طراحان سوال گفتن 4مول پيوند؟واسه اينه كه بعضي ها كه نكته بينو ريز هستن مثل شما هم خيالشون راحت باشه.چون حتي در همين بلور ممكنه بعضي از ملكولها همون 2تا پيوند رو دارن.كي ميدونه؟فرض كرديم كه اينگونه است

Mojtaba044

New Member
لایک ها
3
خوب اگه منظور طراحان این باشه که از این موضوع صرف نظر کنیم پس دیگه بحثی نیست... :roll:

بالا