tesukuyomi

New Member
لایک ها
112
سوال جالب:
چرا در o2,n2 co پیوند پی از سیگما قوی تر است؟
------------------------------------
کسی چیزی به ذهنش نرسیده؟

آخرین ویرایش توسط مدیر

shallaleh

New Member
لایک ها
141
پاسخ : سوال جالب:پیوند در o2,n2,co

در اکسیژن و نیتروژن جاذبه ی بین هسته و الکترونهای اطراف هسته زیاده(بار موثر هسته زیاد)...پس ابر الکترونی چگالی بالایی داره در این اتمها...
در پیوند یگانه این عنصرها انرژی پیوند کمه!!(چون همونطور که گفتم بدلیل چگالی بالای ابر الکترونی و دافعه ی الکترونها ، هسته ها تمایل دارند که از هم دور بشن...)
با تشکیل شدن پیوند دوگانه چگالی ابر الکترونی کم میشه...در نتیجه *دافعه ی الکترونهای 2 اتم* از هم کمتر و اتم ها به هم نزدیکتر میشن..............بخاطر همین پیوند پای در این اتمها قویه!!!:115:
امیدوارم منظورم رو رسونده باشم؟؟؟

آخرین ویرایش توسط مدیر

tesukuyomi

New Member
لایک ها
112

هنوز جوابتون کامل نیست
این طور که شما می گین با کاهش چگالی ابر الکترونی که دافعه ی بین هسته ها باید افزایش پیدا کنه!

shallaleh

New Member
لایک ها
141

اوه...
ببخشید...
منظورم از دافعه ی هسته ها دافعه ی الکترون های دو اتم بود!!!!!!!!!
درسته دافعه ی هسته ها زیاد میشه ولی عامل موثر اینجا دافعه ی الکترونهای دو اتم هستش، فکر کنم!:39:

shallaleh

New Member
لایک ها
141

یه سوال دیگه...:30::30:
همیشه زاویه ی بین دو پیوند پای در پیوندهای سه گانه 90درجه هست...؟؟:5:
یا اینکه تعداد جفت های ناپیوندی و پیوندی دواتمی که پیوند سه گانه دارن موثره و زاویه ی دو پیوند پای رو تغییر میده؟؟:40:

tesukuyomi

New Member
لایک ها
112

چون هر اوربیتال های p بر هم عمود هستند اوربیتال مولکولی هم بر هم نیز عمودند چیزی هم نمی تواند آن را تغییر دهد چون سر و کله اش با خود اوربیتال است

بهراد

New Member
لایک ها
214

توی کشیدگی های زاویه ای چطور؟؟

shallaleh

New Member
لایک ها
141

بهراد

New Member
لایک ها
214

کشیدگی زاویه ای توی ترکیبات حلقوی مثلاً... کلاً منظورم اینه...
مثلاً سیکلوپروپان رو در نظر بگیر، زاویه پیوند C-C-C چنده؟؟ آفرین، 60 درجه!
اوربیتالی که باهاش پیوند میده هم sp3 هست که زاویه اش باید 109.5 باشه... حالا برای تشکیل پیوند سیگما، اگه در نظر بگیریم کاملاً سربه سر پیوند بدن، خب، زاویه C-C-Cباید بشه همون 109.5 و مولکولی به اسم پروپان نخواهیم داشت!
ولی اگه با زاویه خاصی به هم نزدیک شن، یکم از این زاویه 109.5 کمتر میشه و به 90 مثلاً نزدیک میشه... ولی این هنوز افی نیست! پس اونوقت چی میشه؟
زاویه بین اوربیتالای هیبریدی اطراف خود کربن هم کمتر میشه! اینو بهش میگن کشیدگی زاویه ای فک کنم که باعث ناپایداری حلقه میشه!

حالا سئوال من، میخوام بدونم که آیا وقتی اون اوربیتالای p خالص (آخه قبلش هیبریدی بودن دیگه...) بخوان توی پیوندای سیگما (یا حتی پای) شرکت کنن، همیشه زاویه اش 90 میمونه؟؟ همین!

tesukuyomi

New Member
لایک ها
112

فکر نکنم
اوربیتال های سیگما در سیکلوپروپان به سختی این فشار زاویه ای را تحمل می کنند در حالی که همپوشانی زیادی هم دارند ولی اوربیتال های پای همپوشانی آن ها ضعیف تره این طور هم میشه نگاه کرد که آیا ما سیکلوپروپن داریم یا نه البته اگه میشه بگین فشار زاویه ای تا چه حدّی؟

بهراد

New Member
لایک ها
214

خب اوربیتالهای پی توی پیوندهای سیگما هم شرکت میکنن البته... مثلاً اوربیتال هیبریدی sp3 مال اتمای گنده ته جدول، خصلتش خیلی به p نزدیکتره... مثلاً توی مولکولایی مثل BiH3... ولی این موضوع یکم از بحث تاپیک داره دور میشه!!!

tesukuyomi

New Member
لایک ها
112

ما که با خصلت پی اوربیتال های سیگما کاری نداریم بحث ما راجع به اوربیتال مولکولی پای هستش

بهراد

New Member
لایک ها
214

چون هر اوربیتال های p بر هم عمود هستند اوربیتال مولکولی هم بر هم نیز عمودند چیزی هم نمی تواند آن را تغییر دهد چون سر و کله اش با خود اوربیتال است

من اصلاً از این قسمت به بعد وارد شدم!!

tesukuyomi

New Member
لایک ها
112

خب خالا درست شد!
لطفا یک تاپیک درست کنین موضوعتون را هم توش بزارین من دارم ذهنم را نرمش می دهم تا با هم انشاء الله به جایی برسیم!!!

بهراد

New Member
لایک ها
214

بیخیال، موضوع مهمی نیست! فقط یهلحظه برام سئوال پیش اومد! دقیقتر بگم، می خواستم بدونم وقتی یه اتم از طریق اوربیتال p پیوند برقرار میکنه (p خالص) اون پیونده میتونه بر اوربیتال p دیگش عمود نباشه؟؟

tesukuyomi

New Member
لایک ها
112

شاید اگه یک میدان الکترواستاتیکی خارجی دخالت کنه بتونه این کار را با اوربیتا انجام بده و کلا تغییر شکلش بده که عمود نشوند:39:
البته مطمئن نیستم

بالا