سوال در مورد واكنش ها

azarbayjan

New Member
لایک ها
2
1.انحلال گازها به جز گاز نجيب در اب گرماده است ولي چرا واكنش روبرو گرماگير است (O(g)+H2O(g)  2OH(g

2-در حالي كه تعداد مول هاي گازي دو طرف واكنش با هم برابر باشند گرماگير و گرماده بودن را از كجا
تشخيص دهيم؟ مثلا واكنش زير گرماده است
(O3(g)+O(g) 2O2(g

mjbbaha

New Member
لایک ها
32
در مورد واکنش هایی از این قبیل باید به 2طرف و پیوندهای شکسته شده و تشکیل شده و پایداری گونه های 2 طرف رو بررسی کنید

در مورد واکنش دوم میتونم بگم رادیکال اکسیژن ناپایداره از طرفی O2 هم از O3 پایدارتره پس قاعدتا در واکنشی از سمت گونه های ناپایدارتر( با سطح انرژی بالاتر) به سمت گونه های پایدارتر(با سطح انرژی پایین تر) با آزاد کردن انرژی همراهه

mjbbaha

New Member
لایک ها
32
در مورد واکنش 1 بگم:
من در مورد اینکه انحلال همه گازها بجز گازهای نجیب در آب گرمده است شک دارم
اگر هم این حرف درست باشه منظور از گاز شکلی(آلوتروپی)از گاز در حالت استاندارد ترمودینامیکی است پس برای اکسیژن باید O2 رو در نظر بگیریم
پس واکنش(تعادل) انحلال شیمیایی اکسیژن باید با O2 نوشته بشه

septal_2006

New Member
لایک ها
17
سلام
این جمله ی اول سوال رو اگه اشتباه نکنم یکی از کتابای کنکوری نوشته بود و فرضش هم این بود که گازهای کامل هرگز در آب حل نمیشوند پس تغییر انرژی گیبس همواره مثبت است پس همواره این واکنش غیر ممکن دارای تغییر آنتروپی منفی(چون انحلال گازه و پرواضحه) بوده و همواره گرماگیر است(هر دو شرط همواره مثبت بودن تغییرات گیبس ) البته فکر کنم گرمای انحلال گازهای ایده آل آنقدر کم باشد که اصلا قابل بحث نیست ولی بازم پرواضحه که اگه اندگی هم گاز ایده آلی مثل هلیوم در آب حل بشه با توجه به منفی بودن تغییرات آنتروپی گرمای واکنش منفی باشد.
سوالتون کاملا دبیرستانیه پس با توجیه دبیرستانی: در کتابای کمک درسی پیش دانشگاهی بخش تعادل و با توجه به سوالای کنکور همین بخش اگر رادیکال دیدین باید براش حال aq در نظر بگیرین نه گاز.
ایجاد رادیکال در حالت گاز کار حضرت فیل که چی بگم کار حضرت ماموتم نیست چون اصلا حلالی برای کمک به تفکیک وجود نداره چه برسه به دی رادیکالی مثل اکسیژن.تازه در واکنش شما اصلا انحلالی در کار نیست چون انحلال یک پدیده ی فیزیکی و واکنش شما شیمیایه
پس تحلیل شما و مطلب پیش فرضتون با واکنشتون نمیخونه
راجع به خود واکنش هم از یک رادیکال به دو رادیکال رسیدیم پس به سطح انرژی بالا حرکت کردیم پس گرما گرفتیم و مسیر رو طی کردیم(با توجه به ناچیز بودن تغییر آنتروپی)

راجع به اینگونه واکنش ها هم که باز پر واضحه شما از دو پیوند سیگما و دوتا نیمچه پای به دوسیگما و دو تمام پای رسیدی حالا فکر میکنین گرمادهه یا گرماگیر؟ :wink:

farzin

New Member
لایک ها
24
در مورد سوال دوم گمان کنم منظور دوستمان اين است که هنگامی که نتوان تغييرات آنتروپی را تعيين کرد چگونه علامت آنتالپی را ميتوان حدس زد
که به نظر من يک راه حل کلی در مورد آن وجود نداره
مگر از راه تجربی و آزمايش کردن.

بالا