فکر می کنم جواب این بشه :
مالیک اسید دارای فرمول HO2CCH2CHOHCO2H یا به صورت بسته C4H6O5 می باشد. مالئیک اسید نیز دارای فرمول C4H4O4 است. یعنی یک مولکول آب کمتر از مالیک اسید دارد بنابراین مالئیک اسید بوسیله ی واکنش هیدراسیون به مالیک اسید تبدیل می شود.
C4H4O2 in H2O/acid → C4H6O5
ایزومر سیس از ترکیب C4H4O4 یا همان ترکیب 2-بوتن،1و4دی اوئیک اسید را مالئیک اسید و ایزومر ترانس را فوماریک اسید می نامند.
مالئیک اسید ناپایدارتر از فوماریک اسید است.مالئیک اسید حلالیت خیلی بیشتری از فوماریک اسید دارد.
نقطه ذوب مالئیک اسید خیلی کمتر از نقطه ذوب فوماریک اسید است.
همه ی این خواص به این دلیل است که در مالئیک اسید که همان ایزومر سیس است به دلیل نزدیکی گروههای اسیدی که در یک طرف قرار گرفته اند، امکان برقراری پیوندهای هیدروژنی درون مولکولی فراهم است و پیوندهای بین مولکولی ضعیف تر از فوماریک اسید است. درنتیجه فوماریک اسید با استحکام بیشتری از هر دو طرف به همسایه های خود متصل است درنتیجه نقطه ذوب بالایی دارد یعنی انرژی زیادی برای گسستن پپیوندهای بین مولکولی لازم است.
ثابت اسیدی دو هیدروژن فوماریک اسید برابر 3.5 و 4.5 است درحالیکه ثابت اسیدی دو هیدروژن مالئیک اسید برابر 1.5 و 6.5 می باشد .
مالئیک اسید حلالیت خیلی بیشتری از فوماریک اسید دارد. و حلالیت فوماریک اسید خیلی کمتر است چون در فوماریک اسید همه ی نقاط مستعد برای تشکیل پیوند هیدروژنی درگیر پیوندهای هیدروژنی با مولکولهای کناری خود هستند در صورتیکه در مالئیک اسید یک اکسیژن و یک گروه هیدروکسیل از عوامل اسیدی متفاوت با هم تشکیل پیوند هیدروژنی درون مولکولی می دهند درحالیکه یک اکسیژن و یک گروه هیدروکسیل باقیمانده آماده برقراری پیوند هیدروژنی با آب هستند.
نظر شما چیه جناب mobtaker ؟درست هست؟
مالیک اسید دارای فرمول HO2CCH2CHOHCO2H یا به صورت بسته C4H6O5 می باشد. مالئیک اسید نیز دارای فرمول C4H4O4 است. یعنی یک مولکول آب کمتر از مالیک اسید دارد بنابراین مالئیک اسید بوسیله ی واکنش هیدراسیون به مالیک اسید تبدیل می شود.
C4H4O2 in H2O/acid → C4H6O5
ایزومر سیس از ترکیب C4H4O4 یا همان ترکیب 2-بوتن،1و4دی اوئیک اسید را مالئیک اسید و ایزومر ترانس را فوماریک اسید می نامند.
مالئیک اسید ناپایدارتر از فوماریک اسید است.مالئیک اسید حلالیت خیلی بیشتری از فوماریک اسید دارد.
نقطه ذوب مالئیک اسید خیلی کمتر از نقطه ذوب فوماریک اسید است.
همه ی این خواص به این دلیل است که در مالئیک اسید که همان ایزومر سیس است به دلیل نزدیکی گروههای اسیدی که در یک طرف قرار گرفته اند، امکان برقراری پیوندهای هیدروژنی درون مولکولی فراهم است و پیوندهای بین مولکولی ضعیف تر از فوماریک اسید است. درنتیجه فوماریک اسید با استحکام بیشتری از هر دو طرف به همسایه های خود متصل است درنتیجه نقطه ذوب بالایی دارد یعنی انرژی زیادی برای گسستن پپیوندهای بین مولکولی لازم است.
ثابت اسیدی دو هیدروژن فوماریک اسید برابر 3.5 و 4.5 است درحالیکه ثابت اسیدی دو هیدروژن مالئیک اسید برابر 1.5 و 6.5 می باشد .
مالئیک اسید حلالیت خیلی بیشتری از فوماریک اسید دارد. و حلالیت فوماریک اسید خیلی کمتر است چون در فوماریک اسید همه ی نقاط مستعد برای تشکیل پیوند هیدروژنی درگیر پیوندهای هیدروژنی با مولکولهای کناری خود هستند در صورتیکه در مالئیک اسید یک اکسیژن و یک گروه هیدروکسیل از عوامل اسیدی متفاوت با هم تشکیل پیوند هیدروژنی درون مولکولی می دهند درحالیکه یک اکسیژن و یک گروه هیدروکسیل باقیمانده آماده برقراری پیوند هیدروژنی با آب هستند.
نظر شما چیه جناب mobtaker ؟درست هست؟