صد سخن از کلمات پيامبر اکرم[SUP]ص[/SUP]
به انتخاب و ترجمة استاد شهيد مرتضي مطهري
فکرکنم بهتر باشه 20 تا 20 تا بفرستم شرمنده ام اینو باید 5شنبه می فرستادم:
استاد شهيد مرتضي مطهري در سال 1346 در مقالهاي که در کتاب «محمّد خاتم پيامبران (ص)» منتشر شد مينويسند که نويسندهاي از ايشان خواسته تا 100 جمله از پيامبر گرامي اسلام (ص) را براي درج در کتاب با موضوع حکمت اديان انتخاب و ترجمه کنند. اين 100 جمله ارزشمند به انتخاب و ترجمة استاد است.
1. هر چه فرزند آدم پيرتر ميشود، دو صفت در او جوانتر ميگردد: حرص و آرزو.
2. دو گروه از امّت من هستند كه اگر صلاح يابند، امّت من صلاح مييابد و اگر فاسد شوند، امّت من فاسد ميشود: علما و حُكّام.
3. شما همه شبان و مسؤول نگاهباني يكديگريد.
4. نميتوان همه را به مال راضي كرد امّا به حُسن خُلق، ميتوان.
5. ناداري بلاست، از آن بدتر، بيماري تن، و از بيماري تن دشوارتر، بيماري دل.
6. مؤمن، همواره در جستجوي حكمت است.
7. از نشر دانش نميتوان جلو گرفت.
8. دل انساني همچو پَري است كه در بيابان به شاخة درختي آويزان باشد، از وزش بادها دائم در انقلاب است و زير و رو ميشود.
9. مسلمان آن است كه مسلمانان از دست و زبان او در آسايش باشند.
10. رهنماي به كار نيك، خود كنندۀ آن كار است.
11. هر دل سوختهاي را عاقبت پاداشي است.
12. بهشت زير قدمهاي مادران است.
13. در رفتار با زنان، از خدا بترسيد و آنچه دربارة آنان شايد، از نيكي دريغ ننماييد.
14. پروردگار همه يكي است و پدر همه يكي. همه فرزند آدميد و آدم از خاك است. گراميترين شما نزد خداوند، پرهيزكارترين شماست.
15. از لجاج بپرهيزيد كه انگيزه آن، ناداني و حاصل آن، پشيماني است.
16. بدترين مردم كسي است كه گناه را نبخشد و از لغزش چشم نپوشد و باز از او بدتر كسي است كه مردم از گزند او در امان و به نيكي او اميدوار نباشند.
17. خشم مگير و اگر گرفتي، لَختي در قدرت كردگار بينديش.
18. چون تو را ستايش كنند، بگو اي خدا مرا بهتر از آنچه گمان دارند بساز و آنچه را از من نميدانند بر من ببخش و مرا مسؤول آنچه ميگويند قرار مده.
19. به صورت متملّقين، خاك بپاشيد.
20. اگر خدا خير بندهاي را اراده كند، نفس او را واعظ و رهبر او قرار ميدهد.
به انتخاب و ترجمة استاد شهيد مرتضي مطهري
فکرکنم بهتر باشه 20 تا 20 تا بفرستم شرمنده ام اینو باید 5شنبه می فرستادم:
استاد شهيد مرتضي مطهري در سال 1346 در مقالهاي که در کتاب «محمّد خاتم پيامبران (ص)» منتشر شد مينويسند که نويسندهاي از ايشان خواسته تا 100 جمله از پيامبر گرامي اسلام (ص) را براي درج در کتاب با موضوع حکمت اديان انتخاب و ترجمه کنند. اين 100 جمله ارزشمند به انتخاب و ترجمة استاد است.
1. هر چه فرزند آدم پيرتر ميشود، دو صفت در او جوانتر ميگردد: حرص و آرزو.
2. دو گروه از امّت من هستند كه اگر صلاح يابند، امّت من صلاح مييابد و اگر فاسد شوند، امّت من فاسد ميشود: علما و حُكّام.
3. شما همه شبان و مسؤول نگاهباني يكديگريد.
4. نميتوان همه را به مال راضي كرد امّا به حُسن خُلق، ميتوان.
5. ناداري بلاست، از آن بدتر، بيماري تن، و از بيماري تن دشوارتر، بيماري دل.
6. مؤمن، همواره در جستجوي حكمت است.
7. از نشر دانش نميتوان جلو گرفت.
8. دل انساني همچو پَري است كه در بيابان به شاخة درختي آويزان باشد، از وزش بادها دائم در انقلاب است و زير و رو ميشود.
9. مسلمان آن است كه مسلمانان از دست و زبان او در آسايش باشند.
10. رهنماي به كار نيك، خود كنندۀ آن كار است.
11. هر دل سوختهاي را عاقبت پاداشي است.
12. بهشت زير قدمهاي مادران است.
13. در رفتار با زنان، از خدا بترسيد و آنچه دربارة آنان شايد، از نيكي دريغ ننماييد.
14. پروردگار همه يكي است و پدر همه يكي. همه فرزند آدميد و آدم از خاك است. گراميترين شما نزد خداوند، پرهيزكارترين شماست.
15. از لجاج بپرهيزيد كه انگيزه آن، ناداني و حاصل آن، پشيماني است.
16. بدترين مردم كسي است كه گناه را نبخشد و از لغزش چشم نپوشد و باز از او بدتر كسي است كه مردم از گزند او در امان و به نيكي او اميدوار نباشند.
17. خشم مگير و اگر گرفتي، لَختي در قدرت كردگار بينديش.
18. چون تو را ستايش كنند، بگو اي خدا مرا بهتر از آنچه گمان دارند بساز و آنچه را از من نميدانند بر من ببخش و مرا مسؤول آنچه ميگويند قرار مده.
19. به صورت متملّقين، خاك بپاشيد.
20. اگر خدا خير بندهاي را اراده كند، نفس او را واعظ و رهبر او قرار ميدهد.