عوامل واسرشت (Denaturation) پروتئین

ارسال ها
454
لایک ها
472
امتیاز
0
#1
عوامل مختلفی سبب میشن تا ساختار طبیعی پروتئین ها واسرشته شوند. ازتون میخوام راجع به هر عامل بطور کامل بحث کنید و تا به طور کامل و جامع بحثتون تموم نشده سراغ عامل بعدی نروید. سپاسگزارم
 

AminYar

New Member
ارسال ها
516
لایک ها
575
امتیاز
0
#2
پاسخ : عوامل واسرشت (Denaturation) پروتئین

هرکس با شماره نشان بده
1:تغییر ph
تغییر ph باعث یونیزاسیون اسید آمینه های باردار میشه درنتیجه بار های مجاور پروتئین ها تغییر میکنه و در نتیجه ممکنه یک تغییر کونفورماسیونی رخ بده و عملکرد پروتئین تغییر کنه.
گاهی تغییر شدید ph میتونه پروتئین را دناتوره کنه.
خب نظر دیگه ای ندارین؟
 
ارسال ها
454
لایک ها
472
امتیاز
0
#3
پاسخ : عوامل واسرشت (Denaturation) پروتئین

عالی بود. کدوم اسیدهای آمینه تحت تاثیر تغییرات pH قرار میگیرند؟ pH ایزوالکتریک چیه؟ الکتروفورز Isoelectric Focsing چیه؟
 

sara*

New Member
ارسال ها
115
لایک ها
60
امتیاز
0
#4
پاسخ : عوامل واسرشت (Denaturation) پروتئین

هر اسید امینه دارای یک نقطه ی ایزوالکتریک هست که در اون نقطه تعداد بارهای مثبت و منفی که در نتیجه یونیزاسیون بدست اومده برابره که برای هر اسید امینه هم متفاوته که بهش میگن Ph ایزوالکتریک. درسته آقای صالح زاده؟
 

AminYar

New Member
ارسال ها
516
لایک ها
575
امتیاز
0
#5
پاسخ : عوامل واسرشت (Denaturation) پروتئین

خب این در مورد یک اسید آمینه است. در مورد کل پروتئین ph ایزوالکتریک زمانی است که کلا پروتئین خنثی باشد. که این لزوما به این معنا نیست تمام اسید آمینه ها در PI باشند.
الکتروفورز که بر این اساس ایجاد میشه:
یک شیب باردار ایجاد میکنند و بعد پروتئین براساس باری که دارد در یک نقطه می ایستد و آن نقطه اطلاعات ph مخصوص خود را دارد. پس میفهمند پروتئین در چه وضعیتی بوده...
 
ارسال ها
454
لایک ها
472
امتیاز
0
#6
پاسخ : عوامل واسرشت (Denaturation) پروتئین

یک شیب باردار؟؟؟؟؟
 

AminYar

New Member
ارسال ها
516
لایک ها
575
امتیاز
0
#7
پاسخ : عوامل واسرشت (Denaturation) پروتئین

ببخشید استاد اشتب کردم.
یک شیب ph ایجاد میکنند بعد بار پروتئین را می فهمند.
استاد IEF نیازی به sds نداره؟
 
ارسال ها
454
لایک ها
472
امتیاز
0
#8
پاسخ : عوامل واسرشت (Denaturation) پروتئین

حالا درست شد. نه، sds فقط تو sds-page استفاده میشه
 

Fallen

Well-Known Member
ارسال ها
779
لایک ها
760
امتیاز
93
#9
پاسخ : عوامل واسرشت (Denaturation) پروتئین

در الکتروفورز ایزو الکتریک :
در واقع اگه pH کمتر از pI باشه بار خالص پروتئین مثبت میشه ( بدلیل پروتونه شدن ) و به طرف الکترود منفی حرکت میکنه
اگه pH بیشتر از pI باشه بدلیل دپروتونه شدن بار خالص منفی میشه و به طرف الکترود مثبت حرکت میکنه
در ضمن در ژل آکریل آمید یک شیب pH داریم و بار پروتئین طی حرکت کم میشه ( منظورم اینه که چه بار مثبت و چه منفی کم میشه به صفر نزدیک میشه ) تا زمانی که به منطقه ای از ژل برسه که pH اون با pI پروتئین برابره . در اینجا چون بار خالص پروتئین صفره دیگه حرکت نمیکنه .
خوب بود استاد ؟
 
آخرین ویرایش توسط مدیر
ارسال ها
454
لایک ها
472
امتیاز
0
#10
پاسخ : عوامل واسرشت (Denaturation) پروتئین

خوب، اگه موافقید بریم سراغ عامل دوم؛ کی زودتر شروع میکنه؟
 

Fallen

Well-Known Member
ارسال ها
779
لایک ها
760
امتیاز
93
#11
پاسخ : عوامل واسرشت (Denaturation) پروتئین

من !
2 . افزایش دما
اگر دما از یک حدی بالاتر بره موجب شکسته شدن تعاملات هیدروژنی میشه
و تعاملات هیدروژنی هم از مهمترین عوامل پایدار کننده ی ساختار پروتئین هستند
 

AminYar

New Member
ارسال ها
516
لایک ها
575
امتیاز
0
#12
پاسخ : عوامل واسرشت (Denaturation) پروتئین

با تشکر از راماز عزیز. در مورد دما نکاتی که به ذهنم میرسه:
1- دما در ناتوراسیون و یا دناتوراسیون پروتئین یک نمودار s مانند ایجاد میکنه که نقطه میانی اش که نصف پیوند های هیدروژنی از بین رفته احتمالا با Tm نشان میدهند(مثل هیبریداسیون dna).
2- فکر کنم دما روی سایر میانکنش ها از جمله میانکنش های الکترواستاتیک هم نقش داشته باشه ولی درست نمیدونم.
3- کلا دما عامل زیاد قوی نیست برای دناتوره کردن پروتئین. تغییر ph و یا یار الکتریکی اطراف پروتئین قوی تر است.
 

farima kh

New Member
ارسال ها
89
لایک ها
25
امتیاز
0
#13
پاسخ : عوامل واسرشت (Denaturation) پروتئین

2-گرمای بیش از حد
برای نمونه گرمای بیش از حد بدن سبب واسرشتن پروتئین شده و فسفولیپیدها، لیپوپروتئین‌ها و لیپیدهای محلول در آب غشای سلول‌ها را بی ثبات نموده، منجر به کولاپس قلبی می‌شود
 
ارسال ها
454
لایک ها
472
امتیاز
0
#14
پاسخ : عوامل واسرشت (Denaturation) پروتئین

Tm (دمای ذوب) و Two State بودن فرایند دناتوراسیون حرارتی یعنی چی؟
 

AminYar

New Member
ارسال ها
516
لایک ها
575
امتیاز
0
#15
پاسخ : عوامل واسرشت (Denaturation) پروتئین

با اجازه استاد
کلا ناتوراسیون و یا دناتوراسیون یک سوپر مولکول فضایی- مثل dna و پروتئین- یک فرایند cooperative(تعاونی) است.
فرایند تعاونی یعنی دو حالت دارد.(two state) یا پروتئین کامل و یا باز شده.
Tm هم دمایی که در آن نصف ساختار پروتئین باز شده(یا بسته شده). توی یکی از بحث هایی که داشتیم نهایتا به این نتیجه رسیدیم که منظور از جمله قبل یعنی نصف پیوندهای هیدروژنی باز شده یا بسته مانده است.
نمودار این فرایند S مانند است(سیگموئید و یا الگوی رشد لجستیک).
به زبان ساده تر شما نمیتونید پروتئین را میان دو حالت ناتوره و یا دناتوره ببینید.
فرض کنیم یه پروتئین کامل داریم. دما را زیاد میکنیم. ابتدا بخاطر ساختمان مولکولی، پروتئین کمی مقاومت نشان میدهد. ولی از زمانی که اولین پیوند هیدروژنی شکسته میشود پروتئین وارد حالت دناتوراسیون میشود.
از حالا به بعد هر پیوند هیدروژنی که باز میشود به باز شدن بعدی کمک میکند(تعاون میکند). بنابراین بر فرض مثال در ثانیه اول 1 پیوند، در ثانیه دوم 3 پیوند، بعد 5 پیوند و همینطور با یک الگوی رشد تقریبا نمایی بالا میرود.
پس در یک محلول شما نمیتوانید پروتئینی را پیدا کنید که مثلا در Tm قرار گرفته. مگر اینکه تکنولوژِی خیلی پیشرفت کند.
 
ارسال ها
454
لایک ها
472
امتیاز
0
#16
پاسخ : عوامل واسرشت (Denaturation) پروتئین

پس molten globule چیه؟
 
ارسال ها
454
لایک ها
472
امتیاز
0
#17
پاسخ : عوامل واسرشت (Denaturation) پروتئین

چرا کسی جواب نمیده؟ امین؟ عاطفه؟ راماز؟ bh2ao؟ فریما؟ amideoxy؟ محمدامین؟اگنس؟ police؟ سارا؟بهار؟ غزل؟ و ...........
 

amideoxy

New Member
ارسال ها
658
لایک ها
400
امتیاز
0
#18
پاسخ : عوامل واسرشت (Denaturation) پروتئین

من اینجا در زمینه پروتئین ها نظر خاصی نمیتونم بدم

چون هنوز نخوندمشون
:99:

ولی خب چیزی که معلومه اینه که افزایش دما باعث میشه پیوند های هیدروژنی بیشتری نسبت به تعداد تشکیل شده از بین بره و ساختمان سه بعدی از بین بره


درسته؟؟
 
ارسال ها
454
لایک ها
472
امتیاز
0
#19
پاسخ : عوامل واسرشت (Denaturation) پروتئین

آره، راجع به این صحبت شد. سوال که پرسیدم این بود پس molten globule چیه؟
 

a.tefe

New Member
ارسال ها
86
لایک ها
74
امتیاز
0
#20
پاسخ : عوامل واسرشت (Denaturation) پروتئین

سخته سوالتون
گلبول گداخته شده؟؟!!!
معنیشو نمیدونم!!!
میشه معنیشو بگید؟!
 
بالا