فرایند کراکینگ

penta

New Member
لایک ها
476
درود بر شما آیریسکی های عزیز.
من یه سوال در مورد فرایند کراکینگ داشتم.
«صرفا جهت اطلاع»:
به فرایند شکستن هیدروکربن های سنگین(با جرم مولی و تعداد اتم های کربن-هیدروژن زیاد)به هیدرو کربن های سبکتر کراکینگ گفته می شود.مانند کراکینگ نفت چراغ به بنزین.
لازم به ذکره که در فرایند کراکینگ برای ایجاد گرمای لازم برای شکستن جاذبه ی بین هیدروکربن های سنگین
از هیدروکربن های سبک مثل متان و اتان و ... استفاده می کنند.
تا اینجا مشکلی نیست ولی سوال من اینجاست که
آیا از بین بردن هیدروکربن های سبک برای تولید کردن هیدرو کربن های سبک دیگه مقرون به صرفه هستش؟
امیدوارم که منظورمو تونسته باشم برسونم.
منتظر جواب دادن به سوالم می مونم و پیشاپیش از نظراتون ممنونم.:98:

فهيمه

New Member
لایک ها
51
پاسخ : فرایند کراکینگ

«صرفا جهت اطلاع»:
به فرایند شکستن هیدروکربن های سنگین(با جرم مولی و تعداد اتم های کربن-هیدروژن زیاد)به هیدرو کربن های سبکتر کراکینگ گفته می شود.مانند کراکینگ نفت چراغ به بنزین.
لازم به ذکره که در فرایند کراکینگ برای ایجاد گرمای لازم برای شکستن جاذبه ی بین هیدروکربن های سنگین
آیا از بین بردن هیدروکربن های سبک برای تولید کردن هیدرو کربن های سبک دیگه مقرون به صرفه هستش؟
بنظر من نه آخه هيدروكربناي سبكتر براي سوخت و اين مصرفا بكار ميرن,اما اون خيلي سنگينايي كه خيلي استفاده اي ندارن رو كراكينگ ميكنن

khalina

مدیر آیریسک
لایک ها
6,497

«صرفا جهت اطلاع»:
سلام دوست من،
هیدروکربن‌های سبکی که پیوند دوگانه ندارند، فقط برای سوخت استفاده می‌شوند. فرایند حذف هیدروژن و ایجاد پیوند دوگانه در آنها از نظر اقتصادی به صرفه نیست، همچنین به خاطر نقطه‌ی جوش پایین و محتوای انرژی حجمی اندک، حمل و نقل و استفاده از آنها در صنایع خودرویی نیز پر هزینه است. بنابراین در پالایشگاه و پتروشیمی دو محصول کم‌مصرف (هیدروکربن‌های بزرگ و کوچک) را به محصول پرمصرف (بنزین) تبدیل می‌کنند.

penta

New Member
لایک ها
476

بنظر من نه آخه هيدروكربناي سبكتر براي سوخت و اين مصرفا بكار ميرن,اما اون خيلي سنگينايي كه خيلي استفاده اي ندارن رو كراكينگ ميكنن
خوب من که گفتم کراکینگ کردنشون چه طوریه.
اونا از هیدروکربن های ساده برای تامین گرمای لازم برای شکستن هیدروکربن های سنگین استفاده می کنن.
و جالب اینجاست که هیدروکیربن های سبک رو از بین می برن تا هیدروکربن های دیگه بسازن.
امیدوارم منظورمو رسونده باشم.

penta

New Member
لایک ها
476

سلام دوست من،
هیدروکربن‌های سبکی که پیوند دوگانه ندارند، فقط برای سوخت استفاده می‌شوند. فرایند حذف هیدروژن و ایجاد پیوند دوگانه در آنها از نظر اقتصادی به صرفه نیست، همچنین به خاطر نقطه‌ی جوش پایین و محتوای انرژی حجمی اندک، حمل و نقل و استفاده از آنها در صنایع خودرویی نیز پر هزینه است. بنابراین در پالایشگاه و پتروشیمی دو محصول کم‌مصرف (هیدروکربن‌های بزرگ و کوچک) را به محصول پرمصرف (بنزین) تبدیل می‌کنند.
فرمایش شما درست.
ولی الان سوالای زیادی به ذهنم رسیده:
1.تعریف دیگه ی کراکینگ یعنی اینکه هیدروکربن های کم مصرف رو به پر مصرف تبدیل می کنن؟
2.اصلا سوال من یه چیز دیگه هستش.
من میگم چرا برای ساختن هیدروکربن های سبک هیدروکربن های سبک دیگه رو نابود می کنن؟(برای تامین گرمای کافی)
3.حالا به طور کلی این کار به صرفه هست؟چرا؟

فهيمه

New Member
لایک ها
51

خوب من که گفتم کراکینگ کردنشون چه طوریه.
اونا از هیدروکربن های ساده برای تامین گرمای لازم برای شکستن هیدروکربن های سنگین استفاده می کنن.
و جالب اینجاست که هیدروکیربن های سبک رو از بین می برن تا هیدروکربن های دیگه بسازن.
امیدوارم منظورمو رسونده باشم.
خب آخه ببين ديگه بعضي از سبكا بكار نميان و اونا بجاي اينكه مثه انسانهاي نخستين چوب زير كوره بذارن :)دي) از همون سبكا كه استفاده اي ندارن استفاده ميكنن بحساب خودشون صرفه جوييه!
(صرفه جويي در ازاي خفه شدن خودمون از آلودگي بيشتر البته!!!)
بعدشم لابد به صرفس ديگه!
بيخيال بابا اينارو حفظ كن ردشو :دي

penta

New Member
لایک ها
476

خب آخه ببين ديگه بعضي از سبكا بكار نميان و اونا بجاي اينكه مثه انسانهاي نخستين چوب زير كوره بذارن :)دي) از همون سبكا كه استفاده اي ندارن استفاده ميكنن بحساب خودشون صرفه جوييه!
(صرفه جويي در ازاي خفه شدن خودمون از آلودگي بيشتر البته!!!)
بعدشم لابد به صرفس ديگه!
بيخيال بابا اينارو حفظ كن ردشو :دي
خیلی ممنون از نظر سازنده ای که دادید!
من یه سوال دارم.
آیا همیشه در این جور فرایندها،
فرآورده ها یکیشون آلکان هستن و دیگری آلکن؟
خوب اگه اون جوری باشه،اون وقت این جواب درسته که
چون آلکن ها سیرنشده هستند پس برای ساختن به کارگرفته می شوند
و به این ترتیب اون وقت مقرون به صرفه میشه؟

khalina

مدیر آیریسک
لایک ها
6,497

خیلی ممنون از نظر سازنده ای که دادید!
من یه سوال دارم.
آیا همیشه در این جور فرایندها،
فرآورده ها یکیشون آلکان هستن و دیگری آلکن؟
خوب اگه اون جوری باشه،اون وقت این جواب درسته که
چون آلکن ها سیرنشده هستند پس برای ساختن به کارگرفته می شوند
و به این ترتیب اون وقت مقرون به صرفه میشه؟

توصیه اول اینکه شیمی را جدای مطالب حفظی ببینید، این موضوعات شیمیایی هستند که در آخر ماه حقوق پدر شما را تا انتهای ماه دیگر تقسیم می‌کنند و تک‌تک همین واکنش‌ها و به صرفه بودن یا نبودن آنها در اقتصاد و سیاست و ورزش و ... نقش دارد. (شعاری نبود، می‌تونید کمی بهتر نگاه کنید)

اما در مورد این واکنش‌ها:
آیا وقتی سنگی به شیشه می‌زنید انتظار دارید قطعات منظم به دست آورید؟
هر شکست مولکولی می‌تواند نتایج گوناگونی داشته باشد، یکی از آن‌ها مثالی است که در کتاب شیمی اول موجود است.

راستی دید خود را نسبت به سبک و سنگین هم عوض کنید. یک سوارکار 50 کیلویی سنگین است و یک وزنه‌بردار 100 کیلویی سبک!
وزن مولکولی هم به استفاده‌ی آن وابسته است.

penta

New Member
لایک ها
476

توصیه اول اینکه شیمی را جدای مطالب حفظی ببینید، این موضوعات شیمیایی هستند که در آخر ماه حقوق پدر شما را تا انتهای ماه دیگر تقسیم می‌کنند و تک‌تک همین واکنش‌ها و به صرفه بودن یا نبودن آنها در اقتصاد و سیاست و ورزش و ... نقش دارد. (شعاری نبود، می‌تونید کمی بهتر نگاه کنید)

اما در مورد این واکنش‌ها:
آیا وقتی سنگی به شیشه می‌زنید انتظار دارید قطعات منظم به دست آورید؟
هر شکست مولکولی می‌تواند نتایج گوناگونی داشته باشد، یکی از آن‌ها مثالی است که در کتاب شیمی اول موجود است.

راستی دید خود را نسبت به سبک و سنگین هم عوض کنید. یک سوارکار 50 کیلویی سنگین است و یک وزنه‌بردار 100 کیلویی سبک!
وزن مولکولی هم به استفاده‌ی آن وابسته است.
جمله ی آخری یعنی چی؟

iman HN

New Member
لایک ها
2,646

«صرفا جهت اطلاع»:
سلام دوست عزیز....
تعریف کتاب از کراکینگ کاملا علمی و درست هست(فقطبه جا سبک و سنگین باید گفته بشه تعداد کربن بیشتر و کمتر(چون این علمی تره))
این واکنش ها کاملا مقرون به صرفه اند وگرنه مدیران مغز یک حیوان دراز گوش را نخورده بودند که آن را انجام دهند!:d
راستی در پالایشگاه با سوزاندن مقدار اندکی هیدرو کربن های سبک مقدار زیادی بنزین تولید می کنند...این درست مانند فرآیند تولید متانول در صنعت است...در این فرآیند ابتدا مقداری کربن و بخار آب داغ را وارد دستگاهی کرده و مقداری از کربن رامی سوزانند تا انرژی لازم برای تولید کربن مونوکسید و هیدروژن تولید شود...سپس هیدروژن و کربنمونوکسید واکنش می دهند و باز گرما تولید می شود(!)یعنی با سوزاندن مقداری کربن انرژی لازم برای یک چرخه را فراهم کردیم که خود کار عمل کند...

penta

New Member
لایک ها
476

سلام دوست عزیز....
تعریف کتاب از کراکینگ کاملا علمی و درست هست(فقطبه جا سبک و سنگین باید گفته بشه تعداد کربن بیشتر و کمتر(چون این علمی تره))
این واکنش ها کاملا مقرون به صرفه اند وگرنه مدیران مغز یک حیوان دراز گوش را نخورده بودند که آن را انجام دهند!:d
راستی در پالایشگاه با سوزاندن مقدار اندکی هیدرو کربن های سبک مقدار زیادی بنزین تولید می کنند...این درست مانند فرآیند تولید متانول در صنعت است...در این فرآیند ابتدا مقداری کربن و بخار آب داغ را وارد دستگاهی کرده و مقداری از کربن رامی سوزانند تا انرژی لازم برای تولید کربن مونوکسید و هیدروژن تولید شود...سپس هیدروژن و کربنمونوکسید واکنش می دهند و باز گرما تولید می شود(!)یعنی با سوزاندن مقداری کربن انرژی لازم برای یک چرخه را فراهم کردیم که خود کار عمل کند...
بله
ولی من هر چی فک می کنم جمله ی آخری آقای خلینا رو نمیفهمم.
اگه کسی متوجه شده ممنون میشم منم مورد التفات قرار بده!

بالا