فيزيك

parastoo

New Member
لایک ها
18
لطف كنيد به اين سوال جواب بديد دوستان فيزيكي

يه مدار مكعب شكل داريم كه در هر وجهش يه خازن وجود داره و + در هر يالش و +در هر قطر مكعب... تمام خازن ها هم مشابه هستن ظرفيت كل خازنها چند ميشه بر حسب ظرفيت يكيشون...

pishi72

New Member
لایک ها
77
نميدونستم چطوري تصويرشو نشون بدم،به عقل ناقصم رسيد كه براتون بكشم!

سه خازن بين نقاط 1و A و B و C باهم موازي و سه خازن بين نقاط 2 و E و F و G باهم موازي و شش خازن بين Aو B و C و E و F و G باهم موازين!

(چون دو سر هر شش تا به يك پتانسيل وصلن!) پس ميشه مدار رو به اين شكل رسم كرد:

و بقيش ديگه راحته. اگه ظرفيت يكي رو C بگيريم ظرفيت معادل برابر 1.2C ميشه!

(ببخشين كه كج و كوله كشيدم!
)

niamen

New Member
لایک ها
20
pishi72 گفت
نميدونستم چطوري تصويرشو نشون بدم،به عقل ناقصم رسيد كه براتون بكشم!

سه خازن بين نقاط 1و A و B و C باهم موازي و سه خازن بين نقاط 2 و E و F و G باهم موازي و شش خازن بين Aو B و C و E و F و G باهم موازين!

(چون دو سر هر شش تا به يك پتانسيل وصلن!) پس ميشه مدار رو به اين شكل رسم كرد:

و بقيش ديگه راحته. اگه ظرفيت يكي رو C بگيريم ظرفيت معادل برابر 1.2C ميشه!

(ببخشين كه كج و كوله كشيدم!
)
دمت گرم بابا..عجب حوصله ای داری...

pishi72

New Member
لایک ها
77
به niamen.خوب بنده ي خدا سوال كرده بايد جواب بديم ديگه!

به parastoo. تو روي سوال نوشتين خازنا روي وجه باشن!
اينكه نميشه! احتمالاً منظورتون اينه كه روي يال باشن!!!!! من خازنا رو روي يال در نظر گرفتم!

parastoo

New Member
لایک ها
18
بهpishi ....مثل اينكه سوال ناقص نوشته شده بود...در ضمن خيلي متشكر كه به سوال بنده هاي خدا...

pishi72

New Member
لایک ها
77
parastoo گفت
لطف كنيد به اين سوال جواب بديد دوستان فيزيكي

يه مدار مكعب شكل داريم كه در هر وجهش يه خازن وجود داره و + در هر يالش و +در هر قطر مكعب... تمام خازن ها هم مشابه هستن ظرفيت كل خازنها چند ميشه بر حسب ظرفيت يكيشون...
ببخشيد دو تا سوال:
1- ميشه به من بگين يه خازن چطوري ميتونه تو وجه باشه؟؟؟؟

2- غير از يال و قطر مكعب مگه چيز ديگه اي هم تو مكعب هست كه غيره(...) گذاشتين؟؟؟؟

من سوالو با فرض اينكه خازنا تو هر يال و هر قطر مكعب باشن حل كردم و جوابو 4c آوردم! درسته؟؟؟!!!!!

physics

New Member
لایک ها
104
سلام . منم همون که بالایی بالایی گفت ! البته منظورم جوابشون نیست ، منظورم سوالیه که پرسیدن ! لطفا روشن کنید سوالو تا ما هم بتونیم بجوابیم !

parastoo

New Member
لایک ها
18
ببينيد دوستان... يه مدار مكعب شكل داريم ...خب....در هر وجهش يك خازن وجود داره يعني در قطر هر وجه يه خازن هستش در تمام اقطار خود مكعب هم يه خازن هستش و در تمام يالها هم همينطور يه مكعبه ... حالا ظرفيت كل چند ميشه؟....
بهpishi :از physics بپرس اون المپياد فيزيك داده... و در مورد غيره... همين طوري گذاشتم...

physics

New Member
لایک ها
104
سلام . سوال قشنگیه (هرچند که یه کم زیادی سخته!) . اما دو تا سوال ازتون داشتم :

1-از کجا این سواو آوردید ؟ من نمونشو دیدم ولی اون توی قطرهاش خازن نداشت ! اگه برای کنکور میخواین که حتی توی المپیاد هم این سوال نمیاد ! هر کتابی هم که این سوالو مطرح کرده یه مقدار نویسندش اهل آزار و اذیت داشته !

2-pishi72 چی رو باید از من بپرسه ؟

در اولین فرصت میحلمش .

موفق باشیم

parastoo

New Member
لایک ها
18
سوالو خودم طرح كردم...

physics

New Member
لایک ها
104
مرسی !

خب پس باید یه چیزی بهتون بگم : تا اونجایی که من میدونم ، ظرفیت معادل رو باید بین دو نقطه ی مشخص به دست بیاریم . مثلا ظرفیت معادل بین دو نقطه که روی یک یال قرار دارن ، با ظرفیت معادل بین دو نقطه که روی یک قطر قرار دارن ، فرق داره . دلیلشم اینه که در هر حالت ، نقاطی که با هم هم پتانسیل هستن فرق میکنه .

این سوال هم خیلی چزانشی (از مصدر چزاندن) هستش ! توی سخت ترین کتابای فیزیک هم که حتی سوالای دوره از سوالای اون کتاب راحت ترن ، در بدترین حالت این شکلی نمیدن ! ولی شما بگین بین چه نقطه هایی میخواین ، شاید حل شد .

موفق باشیم

parastoo

New Member
لایک ها
18
ولش كن مثل اينكه حل شدني نيست...ولي منظورم ظرفيت كل مدار بود

بالا