فیزیک برداری

moghini

New Member
لایک ها
258
این مسئله رو تو کتاب مبتکران دیدم دقیق نگرفتم چی میگه در صورت امکان محاسبات رو انجام بدید.چون در محاسبات من با دو مجهول روبه رو شدم.
سرعت جریان آب رودخانه ای5m/s( پنج متر بر ثانیه) و سرعت سنج قایق ،سرعت آن را روی آب این رودخانه 10m/s نشان میدهد.اگر قایق در جهتی هدایت شود که درست مسیر ab (عرض رودخانه) را پیماید ،زاویه ی محور قایق با AB را محاسبه کنید.

جهت فلش جهت جریان رودخانه است.

sina

New Member
لایک ها
385
پاسخ : فیزیک برداری

سرعت قایق نسبت به آب در جهت موازی جریان آب 5 متر بر ثانیه است و همچنین جمع برداری دو مولفه سرعت قایق نسبت به آب در راستای موازی و عمود بر جهت جریان آب برابره 10ه

moghini

New Member
لایک ها
258

یه اشتباه کوچولو پیش اومده احتمالا".
اولا" مطلوب مسئله زاویه بود نه سرعت.ثانیا" با محاسبات من احتمالا" منظور سرعت خام قایق بوده چون پاسخ مسئله 30 در خلاف جریان آب هست.

sbsani

New Member
لایک ها
64

برا اينكه اون مسيرو بره نبايد مولفه سرعتي موازي ساحل داشته باشه برا همين سرعت خودش بايد علاوه بر هدايتش به جلو سرعت رودخونروم خنثي كنه پس مولفه ي افقي سرعت پنجه و برآيندش كه توان قايق برا سرعت گرفتنه ده است!بقيش يه مثلثات ديگه!سينوس ميشه يك دوم پس زاويه سي درجس!

Aref Physics

New Member
لایک ها
224

نه منظورش همون زاویه بوده قایقران سرعتی که میبینه که 10 هست برایند سرعت اب و سرعت عمود بر جریان اب هست که طبق شکل زیر جواب میشه 30 خلاف جهت

لطفا باز هم سوال بذارید

[/URL][/IMG]

بالا