پاسخ : قانون فرما
ببین رفیق اصلا دعوا نداریماااا:92:
"نسبیت، کوانتوم، نظریه میدان گرانشی همه ی اینا دارن یه کاری می کنن که همین نور زمان حرکتش کمترین باشه. اما کسی نمی دونه چرا اینطوری می شه...
منظور من از جمله ی بالا اینه که حتی توی فیزیک نوین هم توی نسبیت که مشهوره توی تابع شرودینگر کوانتومی هم بررسی که کنی جواب تابع حالاتای رو شامل می شه که زمان حرکت کمترین می شه.
یعنی همه جا می بینیم نور زمانش کمترین می شه...
راجع به هویگنس هم بنده مطالعه ی کمی داشتم اما بازم احساس می کنم اصل پاسخ رو نمی تونم بپذیرم. یعنی برای من قانع کننده نیست.
اگه یکم توضیح بیشتر بدبد واقعا ممنون می شم.
دقیقن همینو میگم!نه دیگه این طوری نیست!
"منظور من از جمله ی بالا اینه که حتی توی فیزیک نوین هم توی نسبیت که مشهوره توی تابع شرودینگر کوانتومی هم بررسی که کنی جواب تابع حالاتای رو شامل می شه که زمان حرکت کمترین می شه.
یعنی همه جا می بینیم نور زمانش کمترین می شه...
"
اصلن کوانتوم و نسبیت به فرما و این حرفا ربطی نداره!کسی میدونه چرا این طوری میشه.دلیلشم گفتم (که بازم توضیح میدم در پایین) اصل هویگنسه که یک اصل کاملن بنیادی و محکمه.(خیلی محکم تر از فرما-فرما اصلش کاملن درست هم نیست-)
اصول موضوع کوانتوم و نسبیت اصلن هیچ ربطی به حرکت پرتو های نور نداره و اسنل دکارت و فرما نداره!فرمول بندی وردشی که شبیه فرما هست تو همه شاخه ها هست ولی اسمش فرما نیست.فرمولبندی هامیلتونی اسمشه و اصل هامیلتون.مصلن تو کوانتوم معادلش شده انتگرال های مسیر فاینمن."حتی توی فیزیک نوین هم توی نسبیت که مشهوره توی تابع شرودینگر کوانتومی هم بررسی که کنی جواب تابع حالاتای رو شامل می شه که زمان حرکت کمترین می شه."
شما بررسی کردید؟منبعی میشناسید که بررسی کرده باشه به ما هم معرفی کنید؟تابع حالت های کوانتوم حرکت ذرات رو بررسی میکنه یا در مواقعی پولاریزاسیون پرتوی نور رو.کاری به مسیر نداره.
اصلن تو کوانتوم ما مسیر ذره رو نمیدونیم.ذره مسیر نداره.یک "تابع موج " داره.ما نمیدونم ذره دقیقن کجاست.چون اگه بدونیم دیگه هیچی از سرعتش نمیدونیم!پس تو کوانتوم که این بحثا معنی نمیده.تو نسبیت خاص هم که فقط رو سرعت نور بحث است(که جهانیه) و تو نسبیت عام هم بحث خمیدگی فضا -زمان مطرحه و این بحثا هیچ شباهت و ربطی به فرما نداره.اصلن بر اساس چیزای دیگه اینارو فرمول بندی کردن.
و حالا هویگنس:پرتو ها از یک سری مسیر میان.نور موج الکترو مغناطیسیه.با زمان داره فازش میچرخه.مثلن امگا تی هست.همینطور که حرکت میکنه فازش هم داره با امگا میچرخه.حالا پرتو های مختلفی با زمان های مختلفی از A به B رسیدن.
برای هر پرتویی که با t آمده و فازش هست امگا t یک پرتوی دیگه هست که باهاش اختلاف فاز داره.یعنی شما فرض کن یک سری جمله سینوسی از منفی نود درجه تا نود درجه رو جمع کنی>>صفر میشه.بر هم نهی اینا با هم میره.(تداخل ویرانگر).
از طرفی برای کمترین زمان (بقول فرما) که دقیقش هست زمان فرینه (بیشینه یا کمینه) پرتو های مجاورش تا تقریبن هم فازند باهاش و تقویتش میکنند.جمع یک سری جمله سینوسی که همشون نزدیک پی دوم هستن.چرا این طوریه؟خب در مقادیر فرینه (ماکزیمم یا مینیمم) مشتق اول صفره ...یعنی چی؟یعنی پرتو های مجاور تا مرتبه اول هم فازند.پس همه پرتو ها اثرش میره بجز فرینه ها.