amir-tavakoli گفت
آخه تو آنتالپی تبخیر آب رو تو دمای صفر درجه نوشتی،(تا اینجاش حرفی نیست) بعدش با اون آنتالپی ذوبی که elichem نوشت جمع زدی و یه جوری نزدیکش کردی به آنتالپی تصعید مولی ای که بازم elichem نوشته بود! من منظورم این بود که یه منبع معتبر باشه که همه ی این مقادیر رو داده باشه توی فشار و دمای مشخص. اگه این عددا همچین عددایی هستن که من اصلا دعوایی ندارم سرش! ولی حرف من چیز دیگری بود که اصلا مورد توجه واقع نشده است!
حرف شما که اصلاًمورد توجه واقع نشده است چیه دقیقاً؟ 1- بی نتیجه بودن تلاش برای برابر کردن آنتالپی تصعید با مجموع آنتالپی ذوب و تبخیر 2- در نظر نگرفتن تأثیر فشار توسط من!
اولی که قطعا منتفیه چون صراحتا قانون هس نقض میشه . راجع به تصعید شدن یخ در فشار پایین : به نظر من یخ در هر فشاری تصعید میشه فقط در فشار پایین محسوس تره. لازم نیست ما حتما عملی بودن یه واکنشو درک کنیم تا برای اون آنتالپی تعریف کنیم!
راجع به دومی: اشتباه من دقیقا همن بود که تأثیر دما و فشارو در نظر نگرفتم. البته فکر نمیکنم فشار به اندازه ی دما مهم باشه !
هند بوک najafi2020هم حتما در یه فشار ثابت آنتالپی ها رو داده. حالا مهمه که این فشار چقدره؟ _قطعا نه! اگرم مهم باشه به بحث فعلی ما ربطی نداره! مهم اینه که دما و فشار ثابته و در دما و فشار ثابت مجموع آنتالپی ذوب و تبخیر با تصعید برابره.یعنی قانون هس برقراره