najafi2020

New Member
لایک ها
195
سلام به پرستو. خانم شما یه جوری نوشتید که همه فکر می کنن با من 120 درصد مخالف هستید. بابا نظر من و شما دقیقا یکی هستش اما شما یه قسمت هایی را اضافه کردید که من می خواستم امروز بنویسم. دما ثابت باشه قانون هس ردیفه دیگه.

سلام elichem و باز هم پرستو، دمای ذوب دمایی هستش که جامد با مایع در تعادله (مرجع شیمی عمومی مورتیمر.فکر کنم فصل مایعات و جامدات)

یعنی فشار بخار جامد با فشار بخار مایع به هم می رسن. خوب اگه در همین دما مایع به جوش بیاد یعنی آنتالپی تبخیر را هم در همین دما بگیریم پس حتما فشار بخار مایع با فشار بخار محیط برابره که مایع به جوش میاد.خوب پس فشار بخار جسم جامد در اون شرایط با فشار بخار محیط انجام آزمایش جدا جوشش هم باید برایر بشه.

اما وقتی فشار بخار جسم جامد با فشار بخار مایع در دمای که ذوب انجام میشه برابره این مفهوم را داره که فشار هوای جو در این دو شرایط یکی بوده؟ درسته ما مثال زدیم که آنتالپی مولی ذوب یخ در دمای 0 درجه اندازه گیری شده و در اون دما فشار بخار جامد با فشار بخار مایع برابر بوده اما ممکنه هنگام عمل ذوب و اندازه گیری فشار جو مثلا 1 اتمسفر بوده باشه !

لایک ها
521
سلام... من جواب سوالمو از جای دیگه گرفتم، گفتم به شما هم بگم:
....................................................................................................
آنتالپی واکنش های زیر رو در نظر بگیرید: همگی در فشار 1 اتمسفر هستند..
H2O(s) 0 daraje -----> H2O(l) 0 daraje dH1​
H2O(l) 0 daraje -----> H2O(l) 100 daraje dH2​
H2O(l) 100 daraje-----> H2O(g) 100 daraje dH3​
...........................................................................​
H2O(s) 0 daraje-----> H2O(g) 100 daraje dH total​
حالا به نظر شما آیا معادله ی آخر که حاصل جمع سه معادله ی بالایی هستش آنتالپی تصعید یخ رو نشون میده؟​
در واقع آنتالپی این واکنش، آنتالپی تصعید یخ توی دمای 0 درجه و فشار 1 اتمسفر به علاوه ی آنتالپی گرم کردن بخار آب 0 درجه تا دمای 100 درجه در فشار 1 اتمسفره. شاید جای تعجب باشه که آیا ما میتونیم توی دمای 0 درجه و فشار 1 اتمسفر یخ رو تصعید کنیم یا نه؟! در واقع مشکل اساسی من هم همین قضیه بود... ما اصلا کاری نداریم به اینکه آیا این واکنش رو میشه انجام داد یا نه... قانون هس هم یکی از خوبی هاش همینه که به ما کمک میکنه آنتالپی واکنش هایی رو به دست بیاریم که به طور تجربی قابل محاسبه نیستن... مثل واکنش گرافیت با اکسیژن که کربن مونوکسید میده(توی کتاب درسی شیمی 3) این خیلی نکته مهمیه که باید توی استفاده از قانون هس مد نظر قرار بدیم! البته شاید با روش های عجیب و غریب امروزی مثل لیزر و نمیدونم استفاده از امواج و ... بشه آنتالپی تصعید یخ توی دمای 0 درجه و فشار 1 اتمسفر رو حساب کرد...​
....................................................................................................​
یه نکته ی دیگه:​
میدونیم که یخ توی فشار و دمای خاصی خودبخود تصعید میشه... حالا برای محاسبه آنتالپی این واکنش باید چی کار کرد؟ چون ما لازم نیست گرمایی مصرف کنیم و فقط فشار رو کم و زیاد میکنیم، باید کار انجام شده رو محاسبه کنیم ....​
...................................................................................................​
با تشکر فراوان از آقای پیام افتخار جهرمی که همیشه کمک هاشون راه گشای من بوده! و شکر خدایی را که همچین آدمای بزرگی رو توی مسیر زندگی ما قرار میده!​

najafi2020

New Member
لایک ها
195
آقای امیر توکلی فکر نمی کنم آقای افتخار جهرمی چیز جدیدی گفته باشن. مشکلی بود که خودتون پیش آوردید و باور کنید توضیح هم ندادید که چی تو فکرتونه. سوالی که مطرح کردید این نبود که یخ چطور در فلان شرایط تصعید میشه.امیدوارم نگید که من منظور شما را نگرفتم.

لایک ها
521
زود قضاوت نکن... یه ذره به نوشته های دیگران بیشتر توجه کن...
آخرین پست من چی بود؟ (لازم به ذکره من مثل بعضی ها پست هام رو ویرایش نمیکنم و حرفای اشتباهی که زدم رو حذف کنم و از این حرفا... کار درستی نیست)
من دقیقا اینو نوشتم:
ما توی یه دما و فشار 0 درجه می یایم یخ رو ذوب می کنیم و بعد اون رو تا دمای 100 درجه گرم می کنیم و بعد به طور کامل تبدیلش می کنیم به بخار آب و کل گرمایی که مصرف کردیم رو به عنوان آنتالپی کل این فرآیند گزارش میکنیم. یعنی از یخ 0 درجه رسیدیم به بخار 100 درجه. این از این! فشار قبول ولی چطور میگی دما هم ثابته! اگه قرار باشه دما ثابت باشه که تو همون آب 0 درجه گیر میکنیم!
آیا میشه همه این کارا رو توی یه دما و فشار اونم ثابت انجام داد؟!

محمد سوالم اینه ازت... از این جملات من چی میفهمی؟ من کجا گفتم برای اینکه آب به جوش بیاد باید دما رو حتما تا دمای 100 درجه ببریم بالا؟ (در صورتی که تو پست بعدیت صریحا اینو گفتی؟
من گفتم آیا میشه همه ی این کارا رو توی یه دما و فشار اونم ثابت انجام داد؟! قرار باشه دما ثابت باشه که تو همون آب 0 درجه گیر میکنیم! جون من این یعنی چی؟ دوستان دیگه قضاوت کنن یعنی چی؟ من توی اون تغییر دمای آب تا 100 درجه و بعد تبخیر آب 100 درجه مشکل داشتم... یعنی با اون توضیحات(که باید توی فشار و دمای ثابت رخ بده) جور در نمیومد... که توی پستهای قبل تر هم بهش اشاره کردم: دقیقا توی پست اول هم گفتم که : فرض کنید آنتالپی تبخیر آب رو توی دمای 100 درجه داده باشن و آنتالپی ذوب هم توی 0 درجه داده باشن.(فشار 1 اتمسفر) حالا ما بیایم برای به دست آوردن گرمای تصعید این دو تا رو جمع میکنیم و گرمای تصعید رو به دست بیاریم... حالا آیا ما از اون 100 درجه افزایش دمای آب 0 درجه غافل نشدیم؟ حالا داری میگی سوالی که مطرح کردی اصلا ربطی به این نداشت که یخ چطور در فلان شرایط تصعید میشه!!!!!!!!!! چون دیدم پستهای بعدی شما کمکی توی فهم این قضیه بهم نکرد، جوابمو از جای دیگه گرفتم و گفتم به شما دوستان المپیادی هم بگم شاید مفید باشه...
.................................................................................................................
ببین خیلی وقتا شاید مشکل از ما باشه نه از دیگران! من هیچ ادعایی ندارم روی اینکه هر چی میگم درسته و هرکی با من مخالف باشه آدم بدیه! من اصلا میام توی این سایت که چیز یاد بگیرم! ولی همه این توضیحاتو دادم برای اینکه احساس کردم داری یه مقدار تند میری... من خیلی دوستانه گفتم و به قول parastoo ما با هم دعوا نداریم!

parastoo

New Member
لایک ها
18
اره بابا شما خیلی ادم خوبی هستید مثل بعضیا نیستید که

elichem

New Member
لایک ها
7
1- بحث ما سر خوبی و بدی کسی نیست.
2- ما از کسی بدی ندیدیم(شاید شما از من دیده باشید)
3- اینکه بعضیا(مثل من) باید لحنشونو ملایم تر کنن یه حقیقته!ولی دلیل بر بدی نمیتونه باشه .
4- درسته که بخشی از مطالب پست یکی مونده به آخر آقای توکلی واقعا تکراری بود ولی یه قسمت جالب و جدید (به نظر من)هم داشت و در کل برای جمع بندی بد نبود.
5- ما با کسی دعوا نداریم

parastoo

New Member
لایک ها
18
elichem جان منظورم از بعضیا خودم بودم نه تو یا هیچ کس دیگه!چون تو این تاپیک فقط من ویرایش داشتم فکر کردم منو میگه amir-tavakoli
یه سو تفاهم بود که رفع شد

najafi2020

New Member
لایک ها
195
عجب جریانی شده !!!! آقای توکلی عزیز، من هم با شما دعوا ندارم و امیدوارم فکر ناجور نکرده باشید. فقط تند نظر دادم همین. دعوا کردن یه چیز دیگه هستش که امیدوارم هرگز کار به دعوا نکشه.

من در تاپیک اوناییکه می خوان تشریحی را فول شم دیدم که شما 2 چیز متفاوت گفتید که اگر دوستان شک دارن به همه نشون میدم.

در هر صورت من هم با هیچ عضو دیگری دعوا ندارم. اگر این اعضا نباشن و فقط من عضو باشم باید مگس بپرونم پس 100% به همه نیاز دارم.

اگر حرف بدی زدم من را به بزرگی خودتون ببخشید.

بالا