قطبیت مولکول xef2

gharib

New Member
لایک ها
33
من یه جایی خوندم که Xef2 مولکول غیر قطبی است به نظر شما ها مولکول قطبی است یا غیر قطبی؟؟؟؟

لایک ها
56
پاسخ : قطبیت مولکول xef2

غير قطبيه به خاطر اينكه مولكول خطيه و برداراي قطبيت همديكه رو خنثي ميكنن

gharib

New Member
لایک ها
33

غير قطبيه به خاطر اينكه مولكول خطيه و برداراي قطبيت همديكه رو خنثي ميكنن
اگه ما بردار های جفت الکتروت ناپیوندی رو رسم کنیم ، اونوقت چی ؟؟
در ضمن تو بسیاری از کتاب های کنکور نوشته که اگه اتم مرکزی جفت الکترون ناپیوندی داشت مولکول قطبی می باشد.

Moonlight

New Member
لایک ها
533

اگه ما بردار های جفت الکتروت ناپیوندی رو رسم کنیم ، اونوقت چی ؟؟در ضمن تو بسیاری از کتاب های کنکور نوشته که اگه اتم مرکزی جفت الکترون ناپیوندی داشت مولکول قطبی می باشد.
تعداد قلمروهای پیرامون اتم مرکزی در این ترکیب میشه 5 که دوتاش پیوندیه و سه تا ناپیوندی .وقتی پنج قلمرو داریم سه تاش میره در موقعیت استوایی و سه تا هم محوری . زوایا در موقعیت استوایی میشه 120(یعنی مثلث مسطح) و در موقعیت محوری میشه 90.چون دافعه جفت های ناپیوندی بیشتره جفت ناپیوندی میره در موقعیت استوایی که زوایا بازتره.و اتم های فلوءور میرن در موقعیت محور و زاویشون با هم میشه 180 و بردار های قطبیت همدیگرو خنثی میکنن .و جفت های ناپیوندی هم چون متقارن هستن(مثلث مسطح). پس مولکول ناقطبیه

لایک ها
56

اين مولكولا در حد كتاباي كنكور نيستن!
واسه الكترونا بردار نميكشيم!
دو تا فلوئور در يه حد زنونو ميكشن تو يه راستا ولي در خلاف جهت! يعني اثر همو خنثي ميكنن

gharib

New Member
لایک ها
33

اين مولكولا در حد كتاباي كنكور نيستن!
واسه الكترونا بردار نميكشيم!
دو تا فلوئور در يه حد زنونو ميكشن تو يه راستا ولي در خلاف جهت! يعني اثر همو خنثي ميكنن
اگه کتاب کارگاه حل مسائلو (جلد اول)یه نگا بندازین ،، می بینید که نوشته ""جهت بردار دو قطبی در جفت الکترون آزاد بر روی اتم مرکزی از سمت هسته اتم مرکزی به سمت جفت الکترون آزاد می باشد"""

ممنون از راهنماییها تون:1:

Moonlight

New Member
لایک ها
533

اين مولكولا در حد كتاباي كنكور نيستن!واسه الكترونا بردار نميكشيم!دو تا فلوئور در يه حد زنونو ميكشن تو يه راستا ولي در خلاف جهت! يعني اثر همو خنثي ميكنن
جفت های نا پیوندی در قطبیت اثر میزارن دوست من! تو بعضی از ترکیبا گشتاور دو قطبیو تقویت کرده و بعضی جاها تضعیف میکنن!ولی به دلیلی که توضیح دادم در پست قبل در این ترکیب بی تاثیرن .موافقم باهاتون این ترکیب در سطح کنکور نیست(البته شاید تو سوالا باشه ولی هیچ وقت سوآی نخواهند داد که نیازی به دونستن ساختار لوییسش یا قطبی ناقطبی بودنش باشه .

لایک ها
56

خب بله صددر صد ميزارن! مثلا تا اونجايي كه من ميدونم آمونياك بيشتر به خاطر جفتاي نا بيونديش قطبيه! البته تا اونجايي كه من ميدونم!! حالا مسئله اينه كه واس اونام بردار ميكشن يا نه!
ميشه بكين دقيقا كودوم قسمت اون كتاب؟
يعني مثلا تو همون آمونياك يه بردارم رو به بالا واس جفتاي نا بيوندي ميكشن؟
ممنون از توضيحاتتون

Moonlight

New Member
لایک ها
533

خب بله صددر صد ميزارن! مثلا تا اونجايي كه من ميدونم آمونياك بيشتر به خاطر جفتاي نا بيونديش قطبيه! البته تا اونجايي كه من ميدونم!! حالا مسئله اينه كه واس اونام بردار ميكشن يا نه!ميشه بكين دقيقا كودوم قسمت اون كتاب؟يعني مثلا تو همون آمونياك يه بردارم رو به بالا واس جفتاي نا بيوندي ميكشن؟ممنون از توضيحاتتون
بله بردار میزارن .دقیقن یادم نیست اینو ته چه کتابایی دیدم ولی همیشه میزارن .مثلن در کتاب کارگاه حل مسءله فکر کنم در توجیه قطبیت کم nf3 اینکارو کرده و گفته بردار روبه بالای جفت ناپیوندی اثر بردارهای رو به پایینو خنثی کرده

Choomba

New Member
لایک ها
189

این ترکیب کاملا غیر قطبی است
میتونین مورتیمر فصل پیوند کووالانسی رو ببینین!
اگه xef2 قطبی بود من دیگه المپیادو میذارم کنار!

GMOIChO

New Member
لایک ها
101

این ترکیب کاملا غیر قطبی است
میتونین مورتیمر فصل پیوند کووالانسی رو ببینین!
اگه xef2 قطبی بود من دیگه المپیادو میذارم کنار!
عجب انگیزه هایی برا المپ خوندن یا نخوندن داری!!! :4:
همونطور که همه گفتن غیر قطبیه و ممانش 0 هست
چون ناپیوندی ها میرن استوایی و پیوندی ها میرن محوری چون موقعیتها هم برا ناپیوندی و هم برا پیوندی کاملا یکسانه اثر هم رو خنثی کرده و ملکول ناقطبی میشه :1:

لایک ها
71

این مولکول ناقطبی است! باور کن!
شکل کلی شبیه به PCl5 هست با این تفاوت که به جای سه اتم کلر استوایی ، سه جفت الکترون نا پیوندی از زنون قرار می گیره!

بالا