mersadchem گفت
تا يكي جواب آخر رو بگه من يه سوال ديگه ميزارم!
تو رو خدا يكي حلش كنه كه نميتونم بحلم!
راه حل رو خودت نوشتی که! فقط راجع به فسفرواسید یه اشتباه کوچولو کرده بودی و 3 ظرفیتی گرفته بودیش!
یه نفر خیلی قشنگ بنویستش و جواب آخر رو هم بگه...
mehrafshan گفت
سوال هشتم:
مخلوطی از گاز های
,
,
به جرم 42.69 گرم در اختیار داریم. در مخلوط جرقه ای ایجاد می کنیم. پس از اتمام واکنش، 25.08 گرم کربن دی اکسید و 12.96 گرم آب به دست می آید ولی مقداری گاز در ظرف باقی می ماند. گاز اضافه در مجاورت اکسیژن کافی سوخت و 14.52 گرم کربن دی اکسید و 8.64 گرم آب تولید کرد. درصد جرمی اکسیژن و
را در مخلوط اولیه مشخص کنید.
یک علاقه مند به شیمی راه حل زیر را ارائه کرده است... آن را تحلیل کنید!
...............................................................................................................
چون برای اکسیژن فرقی نداره با کدوم هیدروکربن واکنش بده پس مخلوط گازی ثانویه نماینده ی مخلوط اولیه هستش( فقط باید حواسمون باشه که اضافیهاشو کم کنیم!)...
14.52 گرم کربن دی اکسید و 8.64 گرم آب به دست میاد با حل دستگاه دو معادله دو مجهول جرم C2H6 و C3H6 و O2 ی مصرفی به ترتیب میشه 4.5 و 0.42 و 18.24 گرم به دست میاد... مجموع جرم C2H6 و C3H6 و O2 میشه 23.16 گرم (یعنی همون مجموع جرم CO2 و H2Oی ثانویه)... پس متوجه میشیم که به ازای هر 23.16 گرم مخلوط 18.24 گرم اکسیژن مصرف میشه... 4.92 گرم رو از جرم اولیه ی مخلوط یعنی 42.69 کم میکنیم تا جرم مخلوط هیدروکربن واکنش داده در مرحله اول به دست بیاد، میشه 37.77 گرم... حالا با یه تناسب جرم هرکدوم از گونه ها رو هم میتونیم حساب کنیم...
پس درصد جرمی اکسیژن توی مخلوط اولیه میشه
درصد...
پس جرم C2H6 توی مخلوط اولیه میشه 7.34 + 4.5 گرم ثانویه... یعنی در مجموع 11.84 گرم... پس درصد جرمی اتان توی مخلوط اولیه میشه
درصد...
mehrafshan گفت
[center:eab3fc9f45]
سوال نهم:
الف) چند گرم اکسیژن برای سوختن کامل 1 لیتر از سوخت که شامل 90% گازوئیل ( d=0.742 g/mL) و 10% اتانول (d=0.789 g/mL) است لازم است؟
(درصد ها حجمی اند!)
[/center:eab3fc9f45]
منظور از گازوئیل دقیقا چیه؟! آخه گازوئیل سنگین ( Heavy gas oil) بین C18 تا C28 تغییر میکنه و گازوئیل سبک(Light gas oil) بین C14 تا C18...!
mehrafshan گفت
خوب یکی جواب آخر سوال آقای توکلی رو بذاره. من تازه فهمیدم اون سوال جواب نداره، روش فکر می کنم.
خوب بگید کجاش ایراد داره حتما!