H O S E I N

New Member
لایک ها
1,216
پاسخ : ماراتن الکتریسیته و مغناطیس

باور کنید تکلیف نبود دیدم تو سایت دیگه فیزیکیا کم فعالیت دارن گفتم یه چیزی گذاشته باشم اینم یه سواله دیگه:

دو صفحه ی بینهایت مطابق شکل که به فاصله ی l از یکدیگر هستند چگالی بار سطحی یکنواخت آنها مثبت سیگما و منف سیگما است این دو صفحه دارای دو سوراخ دایره ای هم مرکز به شعاع r هستند.
الف)میدان الکتریکی بر روی محور عبورکننده از مراکز سوراخها را بدست آورید.
ب)میدان الکتریکی شعاعی را در نقاط دور از صفحه ها و نزدیک محور پیدا کنید.
(تذکر:مبدا مختصات را وسط دو صفحه و روی محور انتخاب کنید)
این سوالو رو هفته ی پیش حل کردم.

سوال امتحان 2 دوره 76.

IsaacNewton

New Member
لایک ها
17

عزیزان دل سوای 1 امتحان چهارم سال 80 رو اگه مردید حل کنید. میگه یک کره رسانا داریم. در فاصله r از مرکزش یک دوقطبی با زاویه ی θ با خط واصل مرکز کره با دو قطبی می سازه. ωدوقطبی را بیابید.

H O S E I N

New Member
لایک ها
1,216

عزیزان دل سوای 1 امتحان چهارم سال 80 رو اگه مردید حل کنید. میگه یک کره رسانا داریم. در فاصله r از مرکزش یک دوقطبی با زاویه ی θ با خط واصل مرکز کره با دو قطبی می سازه. ωدوقطبی را بیابید.

اگه منابع رو خوب خونده باشی با اون سوال مشکلی نداری. چون تو نایفه ایده ی اصلی سوال نوشته شده.
ضمنا" سوال سختا رو ما فعلا" حل نمیکنیم. به نظر آدم باید سوالایی رو حل کنه که یه مقدار باید روشون کار کنه نه این که درمونده بشه در برابر سوال. یواش یواش. البته شما احتمالا" خیلی قوی هستی ولی من حداقل اینطور نیستم.

IsaacNewton

New Member
لایک ها
17

اگه منابع رو خوب خونده باشی با اون سوال مشکلی نداری. چون تو نایفه ایده ی اصلی سوال نوشته شده.
ضمنا" سوال سختا رو ما فعلا" حل نمیکنیم. به نظر آدم باید سوالایی رو حل کنه که یه مقدار باید روشون کار کنه نه این که درمونده بشه در برابر سوال. یواش یواش. البته شما احتمالا" خیلی قوی هستی ولی من حداقل اینطور نیستم.
نه استاد ما در برابر شما هیچی نیستیم. سواله هم زیاد سخت نیست. ایده ی خاصیم نداره. مشکل خرکاریشه. من نوشتمش چهار صفحه پشت و رو شد.

H O S E I N

New Member
لایک ها
1,216

گفتم کسی این جا سوال نمیذاره یه سوال بذارم (ببخشید اگه احتمالا" تکراری بود)

1- یه خازن با بار Q و مساحت صفحه A داریم که یکی از صفحه ها در x=- d ثابت شده و اون یکی با فنری به ثابت k که عایق هست به این صفحه ی ثابت متصله و در نقطه ی x=0 در تعادل قرار داره.
فرض کنید سه وضعیت مختلف داریم :
الف) بار خازن ثابت و مقدارش همون Q هست که گفتم.
ب) پتانسیل دو سر خازن ثابته (باتری بهش وصله) و همونطور که گفتم در x=0 بارش Q هست.
پ) خازن به یه خازن دیگه که فاصله صفحاتش ثابت و مساوی d هست موازی بسته شده . خازن دومی هم بارش در حالت تعادل گفته شده Q هست و مساحت صفحاتش هم همون A هست.

فرض کنید جرم هر صفحه ی خازن m باشه.
بسامد نوسانات رو توی هر حالت بدست بیارید.

H O S E I N

New Member
لایک ها
1,216

خب مثه این که هیچ کس زیاد به این ماراتن ها اهمیت نمیده. من هم جواب اینو میذارم و احتمالا" دیگه سوالی نمیذارم. هدفم این بود که ایده های مختلف برای حل سوال ها رو بررسی کنیم ولی کسی پایه نیست.

جواب این سوال :

انرژی سیستم رو بدست میاریم :

برای قسمت ب هم همین طوره فقط پتانسیل ثابته و باید کار باتری رو هم حساب کنید.
فسمت ج هم باید صفحات رو هم پتانسیل بگیرید (نسبت بار به ظرفیت های هر دو خازن مساویه).​

seyed iman

Well-Known Member
لایک ها
998

میتونیم دی ای به دی تی رو صفر بزاریم یا اینکه معادله نیوتون مثه فنر بنویسیم.کلن هم وقتی بخوایم تقریب زنیم تو e دو مرتبه رو نگه میداریم چون قراره یه بار ازش مشتق بگیریم.همیلت جان شما هم قهر نکن.هر چی بزاری من یه جواب یا ایده میزنم دلت نشکنه!!:202::202::202:

H O S E I N

New Member
لایک ها
1,216

دیدم انجمن فیزیک داره یه حرکت هایی توش ایجاد میشه. گفتم یه سوال بذارم :

در توزیعی که در شکل میبینید پتانسیل رو در فضای بالایی بدست بیارید. یه صفحه رسانا که یه قسمتش دارای یه برآمدگی نیم کره شکل هست که نیم کره دقیقا" زیر بار q قرار داره.

لایک ها
282

(بهتر بود میگفتی نیرو رو بدست بیاریم)( انگار بالای صفحه ای که اسکن کردی نوشته 87)
3 بار باید بتصویریم یکی منهای کیو دوتا هم مثبت منفی آر به دی به طوری که فاصله منهای کیو اونور صفحه به فاصله دی اون دوتا هم به فاصله های آر به توان دو به دی می زاریم تا مرزامون رو ارزا کنه اونوقت پتانسیل رو بدست میاریم:57:

H O S E I N

New Member
لایک ها
1,216

آفرین.
کلا" درست گفتی.

H O S E I N

New Member
لایک ها
1,216

حالا یکی یه سوال سخت بذاره حال کنیم ...

SMASZOP

مشاور فیزیک
لایک ها
529

اولا: ممنون که تو هم سوال گذاشتی احساس می کنم انجمن فیزیک داره زنده میشه.:53:دوما:باید از فرموله پتانسیل استفاده کرد یعنی v=-integralE.ds ؟؟؟

H O S E I N

New Member
لایک ها
1,216

پتانسیل رو که برای یه بار داریم. این جا یه توزیع بار تصویری اضافه میشه و صفحه حذف میشه. اونوقت پتانسیل در هر نقطه از فضای بالا بدست میاد.

seyed iman

Well-Known Member
لایک ها
998

سوال : یک مکعب داریم.1 وجهش پتانسیل یوسف(یو صفر) و بقیه وجوهش پتانسیل یو یک داریم.مکعب رساناست.داخل مکعب پتانسیل رو بدست آرید(x,y,z)

H O S E I N

New Member
لایک ها
1,216

این سوال سخت نیست...
حلش معلومه...

seyed iman

Well-Known Member
لایک ها
998

نشد.
حلش کو؟؟؟؟؟
اینطوری باشه که نمیشه!!این سوال رو هم بعد این حل کنی جالبه توی مکعبی به ضریب رسانندگی K 5 وجه دمای T و یک وجه دمای T1 دارد.دما برحسب x,y,z داخل مکعب؟
اینم که حل بشه میشه یه کار جالب با نتیجش کرد.

H O S E I N

New Member
لایک ها
1,216

من یه سوال میذارم :

یک دستگاه تصفیه ی هوا از دو استوانه ی هم محور تشکیل شده . بین این دو استوانه اختلاف پتانسیل V برقرار میشود. هوا از فضای بین دو استوانه حرکت میکند. ذره های غبار معلق در هوا در میدان الکتریکی قطبیده میشوند و در نتیجه به آن ها نیرویی وارد میشود که باعث میشود پس از پیمودن مسافتی به یکی از استوانه ها بخورند و به آن بچسبند. به این ترتیب غبار از هوا گرفته میشود.

الف- فرض کنید که دو قطبی ذره (که در میدان E قرار دارد) متناسب با E باشد یعنی P=aE . نیروی وارد بر ذره ای به جرم m با a داده شده را بر حسب فاصله از محور استوانه ها حساب کنید. اندازه ی ذره های غبار بسیار کوچک است ، طوری که میتوان میدان الکتریکی در محل هر ذره را یکنواخت گرفت.

ب- حداقل طول لوله استوانه چه قدر باشد تا همه ی ذره های غبار به جداره برخورد کنند. فرض کنید سرعت همه ی ذرات غبار در ورود به این سیستم v0 باشد.

ج-فرض کنید ذره های غبار کره هایی فلزی باشند. a را برای آن ها حساب کنید.

seyed iman

Well-Known Member
لایک ها
998

سووالی که من دادم جوابش چی شد؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

H O S E I N

New Member
لایک ها
1,216

سوالی که شما دادید سوال استاندارد المپیاد نیست. چون مبحث تفکیک متغییر ها رو شامل میشه.

لایک ها
282

الف)f=(a/r)(E^2) که در خلاف جهت شعاعی است و در آن E برابر است اب(با) v/(r(lnb/c))0000 که در آن ها b .c شعاع های داخلی و خارجی لوله ها هستند

ب) انتگرالش سخته (اگه قسمت الفم درست باشه:92:) و اگر نه راه که مشخصه

ج) سه اپسیلن صفر در حجم کره

بالا