پاسخ : ..::..ماراتن سوالات اكولوژي..::..
سلام ، راستش یک سوالاتی راجع به اندازه جمعیت موثر برام پیش آمده بود گفتم اینجا مطرح کنم . ( صرفاً فقط برای جلوگیری از ایجاد تاپیک )
سوال 8 مرحله اول دوره 17 : این سوال رو به راحتی با کمی دسته بندی و نسبت و تناسب میشد پاسخ داد . اما من جذب این اندازه ی جمعیت موثر شدم رفتم دنبالش .
اول یک مقاله ی در مورد اندازه ی جمعیت موثر به زبان فارسی : البته بیشتر در مورد اصلاح نژاد شترمرغ ها ست در آفریاقی جنوبی و سایر قاره ها ! : اندازه مؤثر جمعیت
فرمولی که در این مقاله برای اندازه ی جمعیت موثر داریم این است :
که
اندازه جمعیت موثر ( اندازه ی موثر جمعیت اصلاً با هم فرقی هم دارند یا نه ) -
تعداد پرندگان نر مولد گفته اینجا ولی باید برا همه صادق باشه دیگه .
تعداد پرندگان ماده مولد هست .
حالا اگر این فرمول رو برای همون مسئله بکار ببریم ( سوال 8 مرحله 1 دوره 17 ) اندازه ی موثر جمعیت میشه 150 که نسبتش به 300 میشه 50% . که با جواب یعنی حدوداً 67% فاصله داره .
این مقاله هم در مورد فرمول ها و پارامتر های مختلف برای اندازه جمعیت موثر هست :
Effective population size - Wikipedia, the free encyclopedia
تبصره : کلاً این سبک سوالات رو میشه با همون دسته بندی ذهنی و بعد درصد گیری حل کرد اما راستش این فرمول رو دیدم گفتم اینجا هم بذارم یه کم نتایج تحقیقم خام است ( یه کم ! ) .
این تناقض رو چه جوری توجیه می کنید ؟ ( این سوال منه ) و عدد ثابت 4 در این فرمول از کجا نشات می گیرد ؟
---- دو نوشته به هم متصل شده است ----
در صورتی که شکارچی اصلی ترین عامل محدود کننده اندازه یک جمعیت و فرار اصلی ترین استراتژی در برابر آن باشد(فرض کنید به هر میزان سریعتر متوجه وجود صیاد شود احتمال فرار موفق افزایش می یابد)، حدس می زنید چه نوع پراکندگی در این جمعیت دیده شود و چرا؟
ببخشید یادم رفته بود قراره تا یک سوال حل نشود سوال بعد قرار نگیره :
از نظر من وقتی که این ظرایط حکمفرما بشود : حیوانات اون اکوسیستم به قول معروف ! به صورت پراکنده و در عین حال منظم قرار می گیرند یعنی فکر می کنم این پراکندگی به خاطر فاصله زیاد با صیاد و امکان فرار موفق تر باشه و این نظم ها با دامنه ی کوچک هم به خاطر امکان فرار موفقیت آمیزه ( نمی دونم شاید من اینجور فکر می کنم و لطفاً به افکار من نخندید من تازه واردم ! )
این هم یک شکل از جواب من (ولی اینجا خوب پیست نشده هر کدوم از این دسته های + رو 2 یا 3 تایی کنید و پراکنده تصور کنید مثلاً گوشه ها ) : ( + هم حیوانات و - صیاد و شکارچی ( ها ) است )
[TABLE="class: MsoTableGrid"]
[TR]
[TD] [FONT=&]+ + + + + + +[/FONT] + + + + +
[FONT=&]( جمعیت های پراکنده و در عین حال منظم حیوانات به صورت گروه بندی شده )[/FONT]
[FONT=&] ------ ( [/FONT][FONT=&]شکارچی ) [/FONT]
[FONT=&] + + + + + +[/FONT]
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
و استراتژی که صیاد هم در این وضعیت به نظرم باید بکار ببره دقیقاً همینه یعنی پراکندگی با دامنه نظم کوتاه البته جمعیتشم لازمه !!
---- دو نوشته به هم متصل شده است ----