پاسخ : ماراتن قرابت معنایی
به نظرم باید گزینه 4 بشه چون هر دو مفهوم عروج رو میدن....
---- دو نوشته به هم متصل شده است ----
گزینه 1 و4 هردو میتونن جواب باشن اما گزینه 4 بیشتر مفهوم "بش.ی اوراق اگز هم درس مایی/که علم عشق در دفتر نباشد"رو میده!
به نظرم بهتره که یکی یه شعر بگه بعد بقیه برن واسش قرابت پیدا کنن اینطوری میشه یه ماراتن نه اینکه همش 4 گزینه ای باشه!
مثلا یکی از راهبرای محترم ادبی بیاد یه شعر بده بعد بقیه شعری اگه به نظرشون اومد بنویسن یا اینکه پیدا کنن،اولویت هم با شعرای کتاب درسی باشه که هم برای کنکور و هم برای المپ به درد ما بخورن!
دوستان این تاپیک خیلی کاربردیه امیدوار بودیم استقبال بشه که متاسفانه نشد سوال دوم هم خودم میذارم
مفهوم بیت"خود زفلک برتریم وزملک افزون تریم /زین دو چرا نگذریم منزل ما کبریاست" در کدام گزینه آمده است؟
1:از جمادی مردم و نامی شدم / وز نما مردم ز حیوان سر زدم
2:مردم از حیوانی و آدم شدم / پس چه ترسم کی ز مردن کم شدم؟
3:حمله ی دیگر بمیرم از بشر /تابرآرم از ملایک بال و پر
4:بار دیگر از ملک پران شوم /آنچه اندر وهم ناید آن شوم
مفهوم بیت"خود زفلک برتریم وزملک افزون تریم /زین دو چرا نگذریم منزل ما کبریاست" در کدام گزینه آمده است؟
1:از جمادی مردم و نامی شدم / وز نما مردم ز حیوان سر زدم
2:مردم از حیوانی و آدم شدم / پس چه ترسم کی ز مردن کم شدم؟
3:حمله ی دیگر بمیرم از بشر /تابرآرم از ملایک بال و پر
4:بار دیگر از ملک پران شوم /آنچه اندر وهم ناید آن شوم
به نظرم بیشتر به گزینه 2 می خوره ... چون منظور از بیت اصلی اینه انسان ها از همه ی موجودات جهان برترن و چون از ملک برترن پس جاشون اینجا نیستو باید برن بالا بالا ها ... ( !! )
هر چند شاید جوابم غلط باشه ولی منم یه سوال می زارم حالا :
بیت " عشق چو آید ، برد هوش دل فرزانه را / دزد دانا می کشد اول چراغ خانه را " با کدام بیت ارتباط مفهومی دارد ؟
1) صائب ، حضور اگر طلبی ، ترک عقل کن / کاین در به روی مردم فرزانه بسته است
2) از پا شکستگان چراغست تیرگی / زنگ کدورت از دل عاقل نمی رود
3) سماع انس که دیوانگان از آن مستند / به سمع مردم هوشیار در نمی گنجد
4) سودای عشق پختن ، عقلم نمی پسندد / فرمان عقل بردن ، عشقم نمی گذارد
هر چند شاید جوابم غلط باشه ولی منم یه سوال می زارم حالا :
بیت " عشق چو آید ، برد هوش دل فرزانه را / دزد دانا می کشد اول چراغ خانه را " با کدام بیت ارتباط مفهومی دارد ؟
1) صائب ، حضور اگر طلبی ، ترک عقل کن / کاین در به روی مردم فرزانه بسته است
2) از پا شکستگان چراغست تیرگی / زنگ کدورت از دل عاقل نمی رود
3) سماع انس که دیوانگان از آن مستند / به سمع مردم هوشیار در نمی گنجد
4) سودای عشق پختن ، عقلم نمی پسندد / فرمان عقل بردن ، عشقم نمی گذارد
به نظرم بهتره که یکی یه شعر بگه بعد بقیه برن واسش قرابت پیدا کنن اینطوری میشه یه ماراتن نه اینکه همش 4 گزینه ای باشه!
مثلا یکی از راهبرای محترم ادبی بیاد یه شعر بده بعد بقیه شعری اگه به نظرشون اومد بنویسن یا اینکه پیدا کنن،اولویت هم با شعرای کتاب درسی باشه که هم برای کنکور و هم برای المپ به درد ما بخورن!