یه سوال خوب و مهم و جون دار
در وراثت دو جفت صفت- یکی مندلی یکی غیر مندلی- که از اصل دوم تبعیت نمی کنند و هر دو ناخالص اند چند ژنوتیپ و چند فنوتیپ متصوریم؟
من جواب میدم...
باتوجه به سوال میدونیم که کروموزوم هاپیوسته هستند.پس داریم
ژنوتیپ ها=AARR-AaRW-AaRW-aaWW
فنوتیپ ها=AR-A RW-A RW-aW
پس 3نوع فنوتیپ و 3نوع ژنوتیپ داریم......
راهنمایی
این سوال رو اول حل کنید
خانوادهای دو فرزند دارد هنگامی که در خانه ی آن ها را میزنیم یک پسر در خانه را باز می کند چه قدر احنمال دارد فرزند دیگر هم پسر باشد
1/2
1/3
1/4
3/4
خانوادهای دو فرزند دارد هنگامی که در خانه ی آن ها را میزنیم یک پسر در خانه را باز می کند چه قدر احنمال دارد فرزند دیگر هم پسر باشد
1/2
1/3
1/4
3/4
جواب 1/3
1/2
1/3
1/4
3/4
جواب 1/3
اگه اشتباه نکرده باشم یه جور احتمال شرطیه. در واقع 4 حالت داریم برای 2 تا فرزند : دختر-دختر ، پسر-دختر ، دختر-پسر و پسر- پسر. دختر- دختر که نمیتونه باشه. از 3 حالت باقی مونده 1 حالتش پسر پسره پس میشه 1/3.
منظورت منم؟! (احتمالا آره چون کس دیگه ای جواب نداده!!) راه من به درد کنکور نمیخوره ها.
خب چون الل ها ناسازگارن پس ژنوتیپ هموزیگوت نداریم. من گفتم 4 تا الل داریم پس 6تا ژنوتیپ داریم که تو 3تاش a1 هست. حالا اگه یه a1دیگه هم اضافه بشه (چون فراوانیش 2 برابره) در واقع 3 حالت به کل اضافه میشه که تو 6 تاش الل a1 هست. که میشه 6/9 تقریبا= 67%